FASHION Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: SELINA MARTIN

januari 9, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Selina Martin, eigenaresse van image consultancy & personal shopping service ALTER.

Krijg je tijdens het shoppen nooit gevonden wat je zocht of kom je altijd met hetzelfde thuis? Ho stop. Op dit punt komt Selina om de hoek kijken. Misschien klinkt personal shopping voor jou al gauw als iets dat alleen is weggelegd voor
BN’ers, maar deze Amsterdamse bewijst het tegendeel. In 2017 helemaal klaar voor de verbeterde versie van jezelf? Dan geef je Selien even een belletje. We kennen deze lieverd al een tijdje uit ‘het wereldje’, en dus werd het hoogste tijd voor een onderonsje.

Selina, waar komt jouw passie voor stylen vandaan?

Schermafbeelding 2017-01-08 om 21.20.33“Het is eigenlijk 15 jaar geleden begonnen tijdens mijn bijbaantje bij Replay. Ik bleek talent te hebben voor styling en sales en bouwde al gauw een vaste klantenkring op. Die kwamen dan speciaal op de momenten dat ik in de winkel stond. Ik heb daar veel geleerd over styling, klantenservice en het ‘lezen’ van figuurtypes. Deze praktische leerschool in combinatie met voorliefde voor mode, trends en (personal) branding hebben mij via een omweg in het onderwijs en de coaching weer teruggebracht naar de mode. Voeg daar een onuitputtelijke passie voor service bij en de soep is klaar!”

En wat betekent ALTER eigenlijk?

“Het woord Alter is afgeleid van altereren oftewel iets vermaken. Dat is in de kern wat ik doe wanneer ik met mijn klanten aan het werk ben. Ik pak de bestaande huls en maak een vertaalslag naar een nieuwe, vermaakte versie. Dus niet opnieuw beginnen, maar verder bouwen op wat er al is. Wanneer ik gevraagd word om vanuit een merk mee te denken ziet deze vertaalslag er vaak weer heel anders uit. Het eindproduct kan in dit geval een campagne of een lookbook zijn. Event styling, zoals de boeklancering van Rens Kroes’s ‘On the Go’, komt daarbij ook regelmatig om de hoek kijken.”

Je hebt je baan in 2016 opgezegd om fulltime voor jezelf te gaan werken. Dat is best wel een stap. Hoe heb je het gedaan is de maanden dat het wat minder ging?

selina2“Ja, dat was inderdaad heel spannend! Als moeder van twee ben ik niet langer alleen verantwoordelijk voor mezelf. Toch was de keuze vrij snel gemaakt. Ik ben Alter in januari 2014 parttime gestart. Het jaar erna werd die combinatie als steeds moeilijker en wist ik dat het tijd werd om een keuze te maken. Volledig gaan voor Alter of oké zijn met Alter als ‘side job’. Omdat het ondernemersbloed een stuk sterker bleek dan ik verwacht had was ook die keuze vrij simpel.

Het daadwerkelijk opzeggen van mijn baan liet nog wel wat langer op zich wachten hoor, dat is toch wel andere koek. In de maanden dat het minder ging kon ik leunen op mijn verloofde, Jeroen. Hij heeft twee goedlopende bedrijven en we wisten dat hij de vaste lasten ook alleen zou kunnen dragen als dit tijdelijk nodig zou zijn. Ook heb ik actief rondgekeken naar een part time baan in loondienst, maar deze keer in een functie die veel dichter bij mijn huidige business ligt.”

Nou komen Hajar en ik zelf bijvoorbeeld ook best vaak thuis met dezelfde soort kleding. Wat zou je ons adviseren?

Nou ik zou zeggen huur me in, hahaha! Dan kom ik dus bij je langs om uit te pluizen hoe je er voorstaat, maar vooral om jouzelf binnenstebuiten te keren om erachter te komen wie je bent, welke stijlkeuzes je maakt en vooral waarom je deze maakt. Veel vrouwen dragen bijv. geen rood omdat ze daar een negatieve associatie bij hebben. Ik hoor vrouwen vaak zeggen; “Dat staat mijn zusje/collega/beste vriendin, etc. dus super, maar daar kan ik niet mee wegkomen!” Dat vind ik dus onzin. Die eigenschap om heel veel items als ‘niet voor mij’ te bestempelen, zo kom je natuurlijk standaard met hetzelfde thuis. Ik zou jullie adviseren om eens (zo objectief mogelijk) bij elkaar in de kast te gaan kijken. Maak er een gezellig middagje van. Hoe je dat aanpakt lees je hier.”

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

“Mijn persoonlijke stijl is sinds een aantal jaar steady en consequent doorgevoerd. Mijn stijl laat zich denk ik het best omschrijven als minimal en ietwat androgyne. Ik ben dol op zwart. Zwart op zwart op zwart terwijl je tegelijkertijd speelt met volumes, verschillende materialen en lengtes daar ga ik dus helemaal los op!”

selina3Je beste aankoop + grootste miskoop tot nu toe?

“Poeh, ik kan in ieder geval zeggen dat mijn duurste aankoop ooit (my 1st designer bag by Christian Louboutin) niet per se mijn beste is geweest. Miskoop vind ik ook lastig. Ik ben al jaren een bewuste consument, wat zoveel wil zeggen als dat ik een grote voorstander ben van sustainable fashion. Ik ben dan ook trots te zeggen dat ik al zeker negen jaar Kalverstraat vrij ben. Als beste aankoop kies ik mijn donkerblauwe wollen mantel van COS. Hij heeft zwarte latex specks die zorgen voor de juiste mate van quirkiness op deze verder ingetogen jas. De miskoop gaat dan een paar suède nude sleehakken met studs op de hak. Totale misser, hahahaha, what was I thinking?!”

Wat is het mooiste dat je tot nu toe voor je werk hebt mogen doen?

“Ik heb een internationaal bekende artiest, van wie ik de naam helaas niet mag noemen, gekleed voor de MTV EMA’s. Het ging in het totaal om zes verschillende looks, want je kan natuurlijk niet op de red carpet en vervolgens tijdens je optreden, het in ontvangst nemen en het presenteren van een award hetzelfde aan hebben?!? #celeblife”

Heb je nog iets tofs op de planning staan?

Schermafbeelding 2017-01-08 om 21.29.55“Er ligt voor 2017 een heel cool project op de planken. Want -tromroffel- Fashionchick komt dit voorjaar met een heus make-over programma op Net5 en dat komt deels uit mijn brein! Nee, we gaan niemand vertellen dat haar garderobe er niet uit ziet. Niets van dat. We gaan ze helpen een persoonlijke stijl te vinden en ze er nog knapper, leuker en mooier uit te laten zien samen met een team van experts. Klinkt goed, toch? Dacht ik ook. Dus ken je iemand die echt toe is aan een opfrisbeurt of een nieuwe start, geef haar dan op via deze link.”

 

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

 

Hoofdfoto: Vivian Hoorn voor Amayzine.com
Groepsfoto Hashtag Workmode: Cosmopolitan

You Might Also Like