BEAUTY Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: SARA ROSALIE

mei 1, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Sara (29), founder van huidverzorgingsmerk Sara Rosalie.

Het begon allemaal met een schapenboerderij op Texel, en het eindigde met een populair eigen bedrijf. Sara (tweede naam Rosalie) sprong in het gat van de no-nonsense, natuurlijke producten en lanceerde vorig jaar hét wondermiddel voor je huid: een eigen huidverzorgingsmerk op basis van lanolie. Omdat schapen naast schattige lammetjes nog meer moois produceren. En aangezien we vrouwen steunen hun dromen na te jagen én het cool vinden dat Sara zich openlijk uitspreekt over de ‘leugenachtige cosmeticawereld’ werd het hartstikke tijd voor een Tête-à-Tête. Take it away Sara!

Hoe is Sara Rosalie ontstaan?

def_img_5364-kopie“Ik ben opgegroeid op een schapenboerderij op Texel waardoor ik al jong lanoline (het natuurlijk talg van het schaap) leerde kennen. Dit werkt erg goed voor de menselijke huid. Inmiddels woon ik in Amsterdam en een aantal jaar geleden werd ik steeds bewuster van wat ik op m’n huid smeerde. Ik ging opzoek naar bewuste skin care, in een mooie verpakking en het liefst ook nog met lanoline erin. Dat kon ik niet vinden en zo ben ik begonnen met het ontwikkelen van mijn eigen producten. Vorig jaar heb ik de eerste twee producten gelanceerd en komende weken verwacht ik vier hele mooie nieuwe producten, ook allemaal met een Texels tintje.”

Wat is het grootste misverstand dat over huidverzorging bestaat denk je?

“Het grootste misverstand, maar dat is eigenlijk de fout van de cosmeticaproducenten, is dat huidverzorging een oplossing kan bieden tegen rimpels, puistjes of andere huidproblemen. Cosmeticaproducenten beloven dit, maar in werkelijkheid is dit helemaal niet waar. Zo werkt de huid niet. Het grootste deel van hoe je huid eruit ziet, komt van binnenuit. Dit kan met voeding, stress of hormonen te maken hebben. Het is echt belangrijk goed voor jezelf te zorgen, dat zie je ook aan je huid. Vervolgens is huidverzorging een aanvulling op dat goed voor jezelf zorgen.”

def_img_4941Hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit voor jou?

“Heel wisselend, maar ik begin altijd met het beantwoorden van mails. Dan heb ik dat maar gehad. De ene dag ben ik in het lab, de andere dag breng ik pakketjes naar de post. En ik drink veel koffie met leuke en interessante mensen, waar ik weer van leer.”

Ondernemen isn’t easy, zeker in startersjaren. Heb je ook wel eens te maken gehad met grote teleurstellingen along the road?

“Geen teleurstelling, wel momenten waarvan ik later denk ‘ah, de volgende keer moet ik dat toch anders doen’. Omdat alles nieuw is in een startende onderneming, heb ik niet teveel verwachtingen maar probeer ik vooral mijn eigen gevoel te volgen.”

Wat is je belangrijkste advies voor ladies die zélf iets willen ondernemen?

“Mijn advies zou vooral zijn: neem jezelf en je onderneming serieus. Als jij dat al niet doet, gaan anderen dat ook niet doen. En de kans dat je op je snufferd gaat is inderdaad aanwezig, maar ook dáár leer je weer van.”

schermafbeelding-2017-04-30-om-14-40-47Waarom zouden we volgens jou meer no-nonsense, natuurlijke producten moeten gebruiken?

“Eigenlijk is het heel simpel. Een gezonde huid komt van binnenuit. Genoeg slaap, goed eten, veel lachen en heel veel water drinken. Zo’n gezonde huid heeft nog twee dingen nodig. Bescherming tegen invloeden van buitenaf: de zon, de kou, de autogassen in de stad of juist het zout uit de zee. Èn verzorging na een nacht slapen, een dag hard werken of een feestje hier en daar. Het beschermen en verzorgen van de huid doe je met een product waarvan je weet wat erin zit. Natuurlijke ingrediënten met een reden. Terug naar de basis en alleen gebruiken wat je echt nodig hebt. De rest doe je namelijk zelf, door goed voor jezelf te zorgen.”


Wat zijn je plannen voor de toekomst en wat is je ultieme doel?

“Ik hoop de komende jaren een mooi merk op te bouwen en samen met andere opkomende merken een nieuwe standaard in de cosmeticawereld neer te zetten. Waarbij mensen niet als naïeve gebruikers worden weggezet, maar waar je met eerlijkheid en eenvoud mensen vertrouwen kunt geven in mooie producten.”

def_img_5386Interesse in de producten van Sara Rosalie? Neem dan een kijkje op haar website.
Enne, ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like