Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: SANNY VERHOEVEN

mei 16, 2016
Sanny

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week de charmante Sanny Verhoeven (30) van het blog Sanny Zoekt Geluk.

Sanny (die dus een nog grotere glimlach dan Cameron Diaz heeft, hoe ís het mogelijk….) is zonder twijfel de positiefste vrouw die we kennen. In 2014 is ze gestart met bloggen en vloggen over haar grote zoektocht naar geluk, en inmiddels behoort ze tot de paar bloggers in Nederland die volledig van hun website kunnen leven. Ze helpt nu anderen om het geluk terug te vinden, door middel van tips, haar vlogs, interviews en ‘Selfhelp Sanny’-video’s op Youtube.

sanny1  Schermafbeelding 2016-05-15 om 1.48.11 PM

Vertel eens Sanny, hoe is je blog ontstaan?

“Een tijd geleden zat ik niet mega lekker in mijn vel. Ik had de opleiding van mijn dromen gedaan (acteren) en had af en toe een klus als actrice, maar toch was ik niet zo gelukkig als ik had verwacht. Grotendeels omdat ik te hoge verwachtingen had van mezelf, en ook omdat ik alleen maar keek naar wat er nog ontbrak en wat ik moest veranderen aan mezelf. Dat moest anders en zo ben ik gaan zoeken naar waar die voldoening in zit. Het bleek niet zoveel te maken te hebben met dingen buiten mij, maar vooral met dingen in mezelf en door welke bril ik naar de wereld kijk.

Ik verdiepte me nog verder in persoonlijke ontwikkeling door boeken, seminars en verschillende mensen en deelde alle antwoorden met vrienden. Zij vonden dit heel tof en hadden ook echt wat aan mijn geleerde lessen, en dus dacht ik, dit willen vast meer mensen weten. Toen begon ik met vloggen. Iets wat voor mij als presentatrice heel erg voor de hand lag en me makkelijk af ging. Het is ook nog eens heel afwisselend omdat ik interviews doe en zelf tips geef en vlog op events of in het buitenland.”

Zoek je nog steeds naar geluk? Of heb je dat al gevonden?

Het geluk, zelfverzekerdheid, je eigen kracht, of hoe je het ook noemt. Het zit in jezelf, alleen soms ben je even vergeten waar dat ‘happy‘ knopje zit. Dat bedoel ik met het zoeken. Daarom zal ik er altijd mee bezig blijven, want ‘de mind‘ is nou eenmaal zo’n irritant mechanisme dat je niet als vanzelf superpositief in het leven staat, er is veel angst. En dat wordt door de media en bladen heel erg aangeboord en dus in stand gehouden. Angst om iets te missen, om dik te worden, angst om oud te worden, om er niet bij te horen noem het allemaal maar op. Door je bewuster hiervan te zijn laat je je emoties hierdoor minder beïnvloeden. Hoe je dat doet deel ik in mijn video’s, op mijn eigen down to earth-manier. Daarnaast gaat het bij mij vaak over time management omdat ik  niet elke dag het gevoel wil hebben dat alles een race tegen de klok is.”sanny3Wat is het beste advies dat je ooit van iemand gekregen hebt?

“Om persoonlijk te worden. Toen ik net begon was ik nog veel meer de presentatrice, ik legde het balletje neer bij degene die ik aan het woord liet. Maar toen vroeg iemand eens ‘Waarom wil jij deze persoon interviewen? Wat brengt je daar en vanuit welke vraag?’ Toen ben ik daarover gaan nadenken en ben ik stap voor stap steeds meer mijn persoonlijke verhaal gaan vertellen.”

Hoe belangrijk is social media voor jou?

“Heel belangrijk, Ik hou van Instagram en Youtube en leef er ook helemaal van. Maar heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ik vind het ook gevaarlijk om er teveel ‘op te zitten’ omdat je jezelf dan snel gaat vergelijken met andere mensen die meer succes hebben, en voordat ik het weet val ik weer terug in die ik-ben-nooit-tevreden rol. Dan doe ik een oefening die me hierbij helpt zoals mediteren.”

Wat zou jij beginnende bloggers aanraden om ab-so-luut te doen?

“Samenwerken met je collega’s. Dat vond ik ook zo verfrissend aan bloggen en vloggen in tegenstelling tot televisie maken (ofwel ellebogenland), iedereen heeft elkaar op een bepaalde manier nodig en dus ben je erop uit om het echt leuk te hebben samen. Elkaar noemen op social media is leuk, en bij elkaar een gastblog schrijven helpt enorm.”

 Schermafbeelding 2016-05-15 om 1.58.20 PM  Schermafbeelding 2016-05-15 om 1.57.09 PM

Op welke manier is je leven veranderd sinds je een ‘online figuur’ bent geworden?

Ik heb de mooiste gesprekken met mensen over geluk, het is een soort vrijbrief om maar meteen de diepte in te gaan. Daarnaast heeft het me heel veel vrijheid gegeven omdat ik er helemaal van kan leven, en kan maken wat ik wil. Maar vergis je niet, dit ging niet meteen zo. De eerste 1,5 jaar werkte ik 40 uur in de week (naast mijn andere werk) voor 0 euro.”

Wat zou je graag nog willen bereiken in je carrière?

“Ik zou graag nog meer Youtube-abonnees willen hebben. Ik heb hierin een persoonlijk doel voor mezelf gesteld, zodat ik echt ergens naar toe kan werken. En succes ook meetbaar kan maken. Verder wil ik graag een event organiseren, een stappenplan naar meer geluk uitbrengen en vaker werken vanuit het buitenland.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like