Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: SABINE DE WITTE

oktober 9, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!
Deze week: Sabine de Witte  (32) van reisblog YourAmbassadrice.com.

Ze droomt ervan ooit nog in Parijs te wonen, een boek te schrijven en met haar kennis over reizen en culturen de wereld een beetje mooier te maken. Sinds 2008 tikt deze Digital Nomad over alles wat haar boeit en sinds ik met Sabine op reis naar Oregon ben geweest weet ik het zeker: dit is een leukerd. Tijd om even te Tête-à-Têten Sab? Gezellig!

Sabine, first things first, hoe is jouw passie voor reizen ontstaan?
foto23-2142
“Als klein meisje was ik gefascineerd door vliegtuigen en vreemde talen; ik wilde dan ook stewardess worden. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje waar reizen iets speciaals was en ontdekte toen ik ouder werd ik dat ik meer van die wereld wilde zien, grenzen wilde opzoeken en andere culturen leren kennen.”

Vergeet Bali en Ibiza even. Daar worden we mee doodgegooid. Wat is de ideale najaars-vakantiebestemming?

“Wil je najaarszon zonder het toeristische, dan zou ik in Europa voor Kroatië kiezen, wil je het verderop zoeken dan is Mauritius paradijselijk en de Andaman-eilanden zijn nog een stukje onbekend Azië. Qua stedentrip nog snel voor de winter haar intrede doet naar Sint-Petersburg, dat was mijn meest verrassende citytrip dit jaar.”

Wat is eigenlijk het moeilijkste aspect van een reisblog runnen?

“Alle ballen hoog houden: reizen maken, erover schrijven, content maken die lezers ook leuk vinden als je niet reist. Mijn geld verdien ik niet met mijn website maar als freelance journalist en content creator. Veelal voor bedrijven die te maken hebben met reizen, dat wel.”

Wat voor advies zou je jezelf negen jaar terug als beginnende reisblogger kunnen geven?

nienke

Credits: Nienke Zet

“Blijf je eigen pad volgen en niet teveel kijken naar anderen. Het zijn fases waardoor je zelf heel onzeker kan worden. De reden dat ik ooit met een
website ben begonnen, is om dat ik graag deel. De mooie dingen van het leven, en vooral van luxe reizen en lifestyle in het geval van Your Ambassadrice. Dat er nu mensen vergelijkbare ervaringen beleven omdat ze mij volgen, dat is een enorme eer. Maar ik kies nog steeds 100% vanuit mezelf wat ik deel, ik ga niet ergens naartoe op reis omdat het zoveel Instagram likes oplevert, maar omdat ik er iets unieks denk te vinden.”

Je bent continu on the road en ziet de mooiste plekken op aarde. Welke drie reizen zijn je het meest bijgebleven en waarom?

“De rondreis door Iran, 2 weken de oude zijde-route en daarna de woestijn in. Nergens heb ik me veiliger gevoeld en tegelijkertijd heb ik er de controlfreak in mij volledig los moeten laten. Tijd lijkt er niet te bestaan, alles draait om gastvrijheid en spontaniteit. Noors-Lapland was voor mij een droomreis, ik heb een lichte obsessie voor sneeuw en woestijnlandschappen. De luxe van de natuur, de warme deken van sneeuw maar ook de afhankelijkheid van de seizoenen voor de lokale bevolking. Zo bijzonder! En ik noemde het al eerder, Sint-Petersburg! Sowieso vind ik dat Europa zoveel toffe plekken heeft, maar deze stad moet echt op je bucket list als je van architectuur, cultuur en lekker eten houdt. Bovendien kun je er prima (op de stoep) fietsen bij mooi weer en zie je er echt Amsterdam in terug.

Je bent naast Your Ambassadrice ook bezig met een eigen privacyplatform, tell us al about it!

“Tegenwoordig delen we bijna 24/7 waar en met wie je bent op het internet. Toen internet er net was, was het een grote blije digitale speeltuin. Inmiddels zitten er veel partijen die met jouw surfgedrag hun voordeel willen doen. Denk Facebook, Google, maar ook verzekeraars en overheidsinstanties. Veel mensen denken dat het moeilijk en technisch is om je privacy te beschermen is. Samen met Ancilla van de Leest besloten we via een platform te laten zien dat dit niet zo hoeft te zijn, dat je smart, safe én happy kunt surfen. Project Opaque gaat binnenkort live!” sabine-monocle-amsterdam-travelguide

Over een aantal maanden zit je negen jaar in het vak. Hoe kijk je terug op je eigen journey? (En hoe ga je dit vieren?)

“Deze journey was er nooit eentje met voorbedachte rade, maar een kwestie van het juiste moment. Ik rolde er toevallig in en ben dankbaar voor iedere reis die ik mag maken en samenwerking die er uit vloeit. Ik zal altijd nieuwsgierig blijven, hongerig naar avonturen.
Achter de schermen werken we met het team van Your Ambassadrice weer aan een bijzondere viering, vorig jaar gaf ik tijdens ‘Sabine’s Circus’ acht dagen lang toffe giveaways weg. Ik zou zeggen: keep an eye on YourAmbassadrice op 29 november!”

Je hebt als digital nomad al een hoop bereikt in je carrière en met je website. Wat staat er businesswise nog op de wishlist?

“Ik heb als digital nomad ook een hele grote carbon footprint achtergelaten. Met YourAmbassadrice en Project Opaque zou ik de komende jaren willen focussen op een maatschappelijke impact. Door bestemmingen en mensen een platform te geven op YA bijvoorbeeld, maar ook door voorlichtingsprogramma’s over privacy op te zetten voor scholen.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like