Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: ROGER BRUNINGS

maart 7, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week de knapste PR-man van Amsterdam: Roger Brunings (30).

Hoe vaak wordt het PR-vak wel niet verlekkerd. Lekker aan de champagne onder werktijd, altijd naar toffe feestjes en dan nog betaald krijgen voor urenlang kletsen, onder het mom ‘het netwerk onderhouden’. Tuurlijk, ook dat is PR. Maar het is ook kei- en keihard werken. Dat bewijst Roger Brunings met zijn eigen PR-bureau RBPR, dat zich focust op het high-end/luxury segment, als geen ander. Altijd goedlachs, altijd goedgekleed, altijd druk in de weer en altijd gemotiveerd. Een perfect persoon voor Motivatie Maandag dus.rogerHoe is jouw passie voor PR ontstaan?
“Voor mij is er niks mooier dan het creëren. Het hebben van een doelstelling en door een zorgvuldig uitgestippelde strategie grootste successen te behalen. Met en voor mijn klanten. Dit in combinatie met het feit dat ik altijd al extreem service-minded ben geweest en over een stevige dosis mensenkennis beschik. Eigenlijk heb ik in PR een plek gevonden waar ik al mijn natuurlijke kwaliteiten kan inzetten.”

Je hebt onlangs je eigen showroom geopend in Amsterdam. Nog meer grote plannen voor het komende jaar?roger2
“Ik ben erg trots op onze nieuwe showroom in gallery-setting die we in november vorig jaar openden op de Noorderdwarsstraat in Amsterdam. Twee jaar na het beginnen van mijn eigen business, was dit écht het laatste missende stukje service wat wij onze klanten bieden.

Als wij het komende jaar net zoveel te gekke projecten mogen blijven doen als dat we nu al hebben mogen doen, ben ik al meer dan happy. Zeker in een tijd dat de waarde van PR soms onderschat wordt, is er niks meer rewarding dan een klant de vruchten te zien plukken van kwaliteit PR. Het komende jaar staat daarom ook in het teken van het nog meer opzoeken van internationale mogelijkheden. Door de jaren heen heb ik buiten de Nederlandse grenzen een flink internationaal netwerk ontwikkeld en heb ik al het nodige mogen doen. Dus een van mijn doelen is kijken hoever ik dit nog kan uitbouwen.”

Wat is het beste advies dat je hebt gekregen?

“‘Vind je eigen niche en wees de beste daarbinnen’. Dit advies heeft me altijd op koers gehouden. Vanaf de allereerste stappen die ik zette binnen de PR, wist ik precies waar ik heen wilde en binnen welk tijdbestek.”

roger4Wat zou je mensen aanraden die een tof idee hebben om iets voor zichzelf in de PR te beginnen, maar het niet durven uit te werken?

“Ik ben hoe dan ook een supporter van mensen die durven te ondernemen. Ervaring is het beste advies.
Zelf heb ik, voordat ik voor mezelf begon, binnen een agency- én in-house setting gewerkt. Deze ervaring heeft mijn ogen geopend en heeft me doen beseffen hoe ik mezelf wil onderscheiden binnen een oververzadigde markt. Van gewoon doen leer je uiteindelijk het meest over jezelf en welke richting je op wilt gaan.”

 

Wat is het moeilijkste aspect van jouw werk?

“Als PR partner draag je enorme verantwoordelijkheid als het gaat om het succes van een merk of project. Het opbouwen of bewaken van een brand image, maar ook uiteindelijk de verkoop, is een directe uitwerking van de kwaliteit van mijn werk. Deze druk voel ik continu, maar houdt me tegelijkertijd scherp.”

En het tofste dat je ooit voor je werk hebt mogen doen?

“Het zien groeien van mijn bedrijf is eigenlijk tot nu toe het tofste.  Daarnaast het uitbouwen van mijn team met jong talent. Ik heb zelf als jonkie ooit een kans gekregen. Deze pakte ik met beiden handen aan, dus ik vind het heerlijk om nu zelf jong talent te spotten en een kans te geven zich te ontwikkelen.”roger3

Foto’s: Martijn Senders/ Instagram

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like