Featured FOOD Interview

MOTIVATIE MAANDAG: RENS KROES

mei 29, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Rens Kroes (30) blogger, vlogger en schrijfster van gezonde kookboeken.

Nóg een boek, Rens, je gaat als een speer. Hoe ben je op het idee gekomen voor Powerfood – the Party Edition?cover-rens-kroes-the-party-edition

“Ik kreeg veel vraag naar comfort party food.  Mensen wilden inspiratie omdat ze het soms lastig vinden om gezonde maar feestelijke receptjes op tafel te zetten. Daarom wilde ik een boek maken voor iedereen die daar een beetje rekening mee wil houden en toch een feestje wil bouwen, of het nu healthy, vegan of vegetarisch is.”

Gezond en party worden niet echt vaak met elkaar geassocieerd. Als wij gezond willen eten, proberen we parties juist altijd een beetje te vermijden haha.

“De parties vermijden hoeft dus niet langer meer! Ik heb er zelf ook wel eens moeite mee hoor. Daarom ben ik ook zo blij met het boek want ook voor mij is het een fijn boekwerk om mijn lievelingsrecepten op één plek te hebben. Soms vergeet ik ook wat er allemaal in een recept gaat, dus kan ik zeggen dat ik de boeken stiekem voor mezelf maak? ;)”

Voor wie is dit boek geschikt?

“Geschikt voor iedereen! Ik krijg inspirerende mailtjes van meisjes van 14 die mijn gerechten hebben gemaakt maar ook van vrouwen en mannen van 30 en 65.  Ik zie ook steeds meer dat mannen uit mijn kookboeken koken. Iedereen wordt toch meer bewust van zijn eigen gezondheid. Zo fijn om te zien! Maar als je naar de statistieken kijkt dan ben ik de doelgroep. De vrouw van rond de 29/30, maar dat is niet mijn enige focus. ”

rens_kroes_20170317_appel_mini_muffins-mini_brownies-bonbons-01Er staan weer mega originele en creatieve baksels in je boek. Hoe kom je eigenlijk op ideeën voor je recepten?

“Soms word ik geïnspireerd door Instagram, soms zie ik iets ongezonds en probeer ik dat ietsje gezonder te maken, en soms begin ik gewoon from scratch. Er komt best veel creativiteit aan koken te pas. Ik heb wel eens een vegan chocoladetaart drie of vier keer opnieuw gemaakt, omdat ik er net niet helemaal tevreden mee was. Dan ga ik net zolang door totdat het wel lukt.”

Wat is je favoriete feestrecept uit je boek?

“Oeh, dat vind ik lastig. De sweet potato brownies vind ik heel lekker, maar soms heb ik ook behoefte aan burgertjes. Het ligt er maar net aan in wat voor mood ik ben.”

Als ik door je recepten blader, krijg ik spontaan zin in een feestje. Vertel: wat is er momenteel in jouw leven een feestje waard?
“De boeklancering op 8 juni in het Pulitzer hotel natuurlijk! Op 30 april vierde ik mijn verjaardag met een barbecue feest voor mijn familie, dat was ook heel gezellig. En wat dacht je van dit mooie weer? Dat is ook wel een feestje waard. Ik ben gek op feestjes, eigenlijk is het hele leven gewoon een feestje.”anne_timmer_rk_barca_2017_-721

Wat eet jij bijvoorbeeld op zo’n bloedhete dag als vandaag?
“Ik heb altijd fruit in de vriezer, daar maak ik dan een smoothie van, of zelf ijsjes. Daarnaast eet ik veel kokosyoghurt, die ik besprenkel met granola. Tijdens de lunch bijvoorbeeld wat crackers en salade en dan maak ik een hele berg met noten, pitjes, feta, rucola en lekker veel citroen. Als snack neem ik een handje cashewnoten of wat stukjes watermeloen. En vanavond staat er pompoensoep op het menu. Ik eet bij mijn moeder en die heeft verse tuinkers en rucola uit de tuin, héérlijk.”


Hajar zit tegenwoordig in Australië en vertelde mij dat ze laatst jouw boeken tegenkwam in een hele bekende boekenzaak. In het Engels vertaald. En daar heel blij van werd. Hoe ervaar je zelf dat buitenlandse succes? 

“Het is heel speciaal. Ik heb altijd een droom gehad en er keihard voor gewerkt om mijn boeken in het Engels vertaald te krijgen. Dat is nog behoorlijk lastig was er is enorm veel competitie. Dat ik nu twee van mijn boeken bij Barnes en Nobles zie liggen tussen het boek van Oprah en Chrissy Teigen vind ik heel bijzonder. Op dat soort momenten knijp ik echt even in mijn handen.”

Waar ben je, naast het schrijven van bestsellers, nog meer mee bezig nu?

“Ik ben bezig met het opzetten van twee andere bedrijven, daar horen jullie binnenkort (ik denk over een half jaartje) meer over. Geheimzinnig hè? Daarnaast blijf ik natuurlijk bezig met mijn website en blijf ik in de keuken kokkerellen. Ik zou zeggen stay tuned!”

anne_timmer_renskroes_2017-1456

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like