FASHION Featured NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: RENATE GERSCHTANOWITZ

april 18, 2016
Sapph

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Renate VerbaanDeze week: Renate Gerschtanowitz (36) over haar nieuwe Sapph-collectie.

Vorig jaar was het Victoria Koblenko, dit keer slaat Sapph Renate Gerschtanowitz aan de haak als gastdesigner. Ze trapt af met een beachwear collectie, waarna een lingerielijn en loungewear collectie volgen. Hoogste tijd voor een babbeltje.

Spannend, je eerste eigen collectie. Waar heb je rekening mee gehouden tijdens het ontwerpproces?

“Aan de tekentafel heb ik gekeken naar wat wij vrouwen mooi en fijn vinden. De shapes en afwerking heb ik vervolgens vormgegeven vanuit mijn eigen, nonchalante stijl. Ik ben gek op tijdloze schoonheid; van elegantie zonder poespas. De collectie is sensueel en gemaakt van mooie materialen, maar functionaliteit vind ik minstens zo belangrijk.”

Hoe vond je het om voor het eerst een beachcollectie te ontwerpen?

“Ik vond het een ontzettend leuk en leerzaam traject! Met als resultaat natuurlijk een eigen collectie in de winkels, dat voelt wel als een kroon op het werk. Ik kan niet wachten om er iemand op het strand in tegen te komen…”

Wat vind jij zelf belangrijk aan lingerie?

“Goede lingerie heeft een perfecte pasvorm, staat mooi onder je kleding én doet iets voor je lijf. Waarom zou je het anders aantrekken?”

sapph3Welke lingerietrends zien we dit seizoen volgens jou terug?

“Veel vrouwelijke, mooie vormen. Ook zie je nu veel ingetogen chic. In deze collectie zijn de badpakken echt mijn trots. Weg met de praktische sportvariant. Deze pareltjes zijn zo gesneden dat ze je lijf op een slimme, maar super sensuele manier bedekken. Niet alleen om in te zonnebaden, maar ook fijn voor zwoele avondjes uit. Mooie rok erop, hoge hakken eronder en klaar ben je.”

In de collectie is de platte strik terug te vinden, waar je zelf ook sweet memories aan hebt toch? Vertel!

“Dat is inderdaasapph1d wel een grappig verhaal. Ik heb dezelfde platte strik in de collectie verwerkt die ook op mijn bruidsjurk zat. Het is een mooie, platte, klassieke strik. Hij is terug te vinden op de lingerie maar ook op een bikini van de beach collectie.”

Over de beach collectie gesproken, hoe zorg je zelf voor een strakke bikinibody?

“Ik sport met regelmaat, maar probeer voornamelijk heel veel te genieten van mijn leven. En mijn grootste geheim is misschien wel het opvoeden van mijn twee zonen; stilzitten is nooit een optie haha.”

Is ontwerpen iets dat je vaker zou willen doen in de toekomst?

“Wie weet? Ik vond het erg cool om te doen en de samenwerking met Sapph was in ieder geval erg fijn. Ik kreeg het vertrouwen en volledig de vrije hand. Tot aan de fotografie en styling toe.”

Foto’s: Sapph

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like