Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: REISBLOGGER CHANTAL SCHRAM

september 25, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Chantal Schram, oprichter van het succesvolle blog reisdoc.nl.

Bij sommigen zit het reizen in hun bloed. Chantal Schram is er ‘zo een’. Ze begon zes jaar geleden als een van de eerste in Nederland met een eigen travelblog, vliegt inmiddels de hele globe over en heeft onlangs ook nog een eigen reis webshop gelanceerd: de Travel Gift Shop. Hét platform dat de tofste reiscadeaus op internet voor je verzamelt op één plek. Een briljant idee al zeg ik het zelf. En Chantal is zelf ook gewoon een leukerd (ik kan het weten, we gingen samen naar IJsland en Chicago) dus hartstikke Motivatie Maandag proof om even lekker mee te tête-à-têtteren.

Chantal, first things first, hoe is jouw passie voor reizen ontstaan?

“Eigenlijk een beetje gek. De echchantal-schram-reisdoc-nl-gambiate reisdrang is pas begonnen na mijn eerste trip alleen toen ik 20 was: ik deed een maand vrijwilligerswerk in Marokko en reisde daarna nog met een groepje door het land heen. Die ervaring was onvergetelijk: niet omdat ik het nou zo leuk vond, want ik trapte meerdere keren keihard in het gevalletje ‘te mooi om waar te zijn’ en was stiekem blij toen ik weer thuis was en een boterham met pindakaas kon eten. Al snel dacht ik: dit moet ik beter kunnen! En dus nam ik me voor om voortaan elk jaar een verre reis te maken, en het werd steeds leuker en leuker. Nu weet ik niet meer beter en wil ik het liefst zo vaak mogelijk weg.”

Hoe ben je op het idee van de Travel Gift Shop gekomen?

“Het idee zat al twee jaar in m’n hoofd voordat de site echt live ging: het concept komt vooral voort uit eigen interesse. Ik zocht regelmatig leuke reiscadeaus voor vriendinnen, maar moest zoveel sites afstruinen voordat ik vond wat ik wilde. Na wat marktonderzoek bleek dat ik niet de enige was en dus besloot ik om een platform te creëren waar ik zelf wekelijks de tofste items op verzamel. Er staan altijd meer dan 100 cadeaus op, variërend van originele reisgerelateerde sieraden en opblaasflamingo’s tot aan toffe eyecatchers voor in huis en handige paspoorthoesjes.”

Daarnaast run je ook nog een succesvol blog. Ik denk dat er best wat mensen jaloers zijn op jouw job. Wat is eigenlijk het moeilijkste aspect van een reisblog runnen?
“De tijd vinden om consequent te schrijven! Reizen is een ding, maar er wordt vaak vergeten dat de meeste tijd gaat zitten in alles na je trip: het uitwerken van je aantekeningen tot een goedlopend verhaal, honderden foto’s uitzoeken en bewerken, en dan ook nog eens zorgen dat je content daadwerkelijk gelezen wordt. Het is niet alleen maar op reis gaan.”

chantal-schram-reisdoc-nl-indonesie Wat voor advies zou je aan een beginnende reisblogger kunnen geven? 
“Doe het echt omdat je het complete plaatje leuk vindt: dus niet alleen het idee dat je veel kunt reizen, maar ook het schrijven en fotograferen tijdens en na je trips. Besef ook dat je voortaan niet echt meer op vakantie gaat, aangezien je juist dan ‘aan’ staat als blogger. Er gaat een hoop tijd in zitten, maar het is tegelijkertijd zo tof! Als je het écht wil, begin vooral en negeer de concurrentie. Het internet is groot genoeg voor iedereen 🙂 Na zes jaar vind ik het nog steeds het leukste wat er is.”

Vergeet Bali en Ibiza even. Daar worden we mee doodgegooid. Wat is je meest onverwachte fijnste vakantiebestemming? 
“Oeh, dat is echt een lastige! Ik vond Tel Aviv echt een onwijze aanrader: het voelde een beetje aan als Barcelona (inclusief strand), maar dan nog toffer. Ideaal als je van strand, feesten en cultuur houdt. Ik heb het niet bij veel plekken, maar ik zou hier zo naartoe willen verhuizen.”

Wat wil je het liefst nog bereiken? 

“Ik ben sinds vorige maand begonnen als freelance copywriter en PR-adviseur, ook om me nog meer te kunnen focussen op m’n blog en shop, en om meer te kunnen reizen. Dat was jarenlang mijn droom en nu ben ik het daadwerkelijk aan het doen! Voor nu wil ik het liefst zoveel mogelijk van de wereld zien. Ik heb een hekel aan de term ‘digital nomad’ omdat je er tegenwoordig zo mee wordt doodgegooid, maar het lijkt me ondanks dat heerlijk om morgen te besluiten om het vliegtuig te pakken en een een tijdje met m’n laptop aan de andere kant van de wereld m’n geld te verdienen. Gewoon omdat het kan.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like