Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: NINA VAN WIJK

april 25, 2016
Nina

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week de knappe Nina van Wijk (25) van PR-bureau FUSE Communication.

De rasechte Amsterdamse Nina herken je aan haar krullenbol, coole kleding en grote glimlach. Altijd in de weer, altijd bezig met events en in haar vrije tijd ondersteunt ze vriendlief Cimo, die dit jaar op tournee gaat met Armin van Buuren. Oh, én deze durfal laat zich binnenkort 12 uur laten opsluiten om aandacht de vragen voor Free a Girl. Tijd om bij te kletsen.

Schermafbeelding 2016-04-24 om 1.10.07 PM Schermafbeelding 2016-04-24 om 1.10.27 PM
Waarom vind je het belangrijk om mee te doen aan Free a Girl?
“Alle kansen om de wereld een betere plek te maken moet je aangrijpen vind ik. Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze bepaalde situaties toch niet kunnen veranderen maar daar is niks van waar. Alle kleine beetjes helpen! Bij Free a Girl kunnen ze met 50 euro al een kind uit de prostitutie helpen. Het maakt me misselijk dat er nog steeds zo veel kinderen gedwongen in de gedwongen seksbusiness zitten. Geen vrouw -en zeker geen kind- zou dat moeten mogen meemaken.”

Als ik het goed begrijp ga je je dus een halve dag laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Spannend?
“Heel erg spannend. Niet zozeer het laten opsluiten maar meer het behalen van mijn doel. Mijn doel staat op 2500 euro voor 18 mei en het moet/zal/gaat me lukken ook! Mocht je mij willen steunen dan kan dat via de website.”

Welke eigenschappen heeft een persoon die in de PR werkt écht nodig?
“Ik denk dat spontaniteit, stressbestendigheid en pro-activiteit toch wel het belangrijkst zijn bij deze job.”

Schermafbeelding 2016-04-24 om 2.06.43 PM Schermafbeelding 2016-04-24 om 1.32.07 PM

Wat zou je anderen adviseren die in de PR zouden willen werken?
“Begin met een stage, daar leer je het meeste van. Wees nieuwsgierig en neem vooral ook eigen initiatief. Ik ben zelf, samen met een aantal anderen bij FUSE, ook begonnen als stagiaire waarna ik meteen werd aangenomen als junior account manager!”

Wat is het grootste misverstand dat over PR is ontstaan, denk je?
“Dat het een easy job is. Het is heel hard werken, veel korte deadlines, evenementen in het weekend en de avonduren. Maar als je van netwerken en een dynamische baan houdt heel erg leuk!”

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
“GENIET!”

En het tofste dat je voor je werk hebt mogen doen?
“Tijdens mijn inmiddels vier jaren bij FUSE zijn de events en tripjes naar het buitenland toch wel het tofste geweest. Een trip naar Berlijn met Zalando dit jaar hoort bij de top. Zo goed geregeld en gezellig!”

Schermafbeelding 2016-04-24 om 1.21.32 PMSchermafbeelding 2016-04-24 om 1.15.18 PM

Nog meer grote plannen voor het komende jaar?
“Op het moment ben ik in mijn vrije uurtjes bezig met het ondersteunen van mijn vriend Cimo Frankel. Naast de tour met Armin van Buuren gaat hij volgende maand ook een eigen single releasen. Een artiest is eigenlijk net een merk. We zijn op dit moment op zoek naar wie hij als artiest is en hoe we dit het beste naar zijn fans kunnen communiceren. Het liefste hou je dit natuurlijk zo dicht mogelijk bij zijn eigen persoonlijkheid. Ik help met zijn styling, social media en een klein beetje PR.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

Foto’s: Instagram

You Might Also Like