Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: NIGEL VAN DER HORST

februari 13, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Nigel van der Horst oftewel Chef met Lef.

Een man die er goed uitziet én heel lekker kan koken. Wat wil een vrouw nog meer? Nou, dat de boy in kwestie ook nog eens super vriendelijk, vrolijk en gemotiveerd is bijvoorbeeld? Dames, mag ik aan jullie voorstellen: Nigel van der Horst. Waarschijnlijk heb je zijn recepten al wel eens ergens voorbij zien komen, maar hij heeft momenteel zoveel toffe dingen op de planning staan dat het dé perfecte tijd was voor een kleine tête-à-tête. Take it away!

We volgen je op Snapchat en je bent de laatste tijd wel  heel vaak in Dubai. Waar ben je de afgelopen tijd  allemaal mee bezig?

“Met een hoop….  Momenteel zit ik in Al Ain wat onderdeel is van Abu Dhabi. Ik ben hier om een keuken van een restaurant op te zetten. Ik creëer het volledige menu, fotografeer de maaltijden en leer de chefs hier hoe je deze maaltijden moet koken. Ik zal 4 x per jaar hierheen reizen om te kijken hoe het gaat en maaltijden toe te voegen in het menu etc. Ik ben een soort creatief consultant. En ik ben ook bezig met mijn boek dat in augustus dit jaar in de winkels zal verschijnen!”

Wauw, vet! Hoe is die passie voor gezond  voedsel  eigenlijk ontstaan?

“Ik sport al sinds ik 16 ben en at de eerste 3 jaar  alleen maar, droge rijst, broccoli & kip. Dat komt je op een gegeven moment ook wel je neus uit! Dus ging ik onderzoeken hoe ik anders aan de nodige voedingstoffen kon komen om  toch een bepaalde fysieke doelstelling te halen. Ik kwam er al snel  achter dat als je een balans in je maaltijden hebt en alles uitrekkend je eigenlijk alles kan eten wat je wil als je het met juist implanteert in dagelijks voedingspatroon.”

En hoe is Chef met Lef tot stand gekomen?

“Het is zoals alles wat ik nu doe eigenlijk heel langzaam (en onbewust) begonnen. Ik maakte na een tijdje  fysieke progressie, wat ik dan ook online deelde en mensen/bekenden vroegen al snel: ‘He! Nig, wat eet jij? En hoe doe je dat?’  Vervolgens ben ik op Twitter mijn maaltijden gaan delen, toen was er ineens Instagram. Waar ik overigens begon met d  naam nigel_fitlife, later fitwithnig, jaja lach maar! Toch werd het aantal volgers al snel meer en meer. De naam, Chef met Lef heb ik een lieve en af toe iets te drukke vriendin gekregen, Francien van GL2R! Maar die naam past eigenlijk precies bij wat doe en wie ik persoonlijk ben!”

Wat is het tofste dat je tot nu toe hebt mogen doen vanwege je blog?

“Dat in de Emiraten binnenkort mijn maaltijden worden gegeten en ik dit jaar een eigen boek heb zijn toch wel echt de grootste vruchten die ik tot nu toe heb mogen plukken. Ik “blog” (Ik hou er niet van  om “blogger” genoemd te worden) en deel mijn passie al jaren maar doe dit pas een half jaar fulltime en dat zulke dingen nu al op mijn pad komen, blijft bizar. Ik  ben heel dankbaar hiervoor, ik geniet intens van alles wat er gebeurt en de reacties van de mensen! Ik zit in een achtbaan, maar ik kan soms heel goed even in zo een langzaam locomotiefje (die kids door  het pretpark brengt, weetje wel?) stappen om echt van alles te genieten, want daar leef ik voor: om te genieten.”

Wat is eigenlijk je ultimate goal, wat betreft je carrière?

“Toch mensen te inspireren op wat voor manier dan ook. Ik heb altijd een bepaald geloof dat het universum mij en de mensen om mij heen dingen brengt en daarnaat werk ik ook keihard voor mijn doelen. Ontwikkeling  en et beste uit je zelf halen vind ik heel interessant en dat zijn dingen waar ik mij dagelijks mee bezig houd, daarin bekijk ik het zoals Will Smith ooit zei:  “You don’t try to build a wall.  You don’t set out to build a wall. You don’t say  ‘I’m going to  build the biggest, baddest, greatest wall that’s ever been built.’  You don’t start there. You say ‘I’m gonna lay this brick as perfectly as a  brick can be laid,’ and you do that every single day, and soon you have a  wall.” Oh en over Will Smith gesproken: er is iets dat ik wel ooit eens wil. Acteren in een grote films, maar dat is iets voor over misschien tien jaar…”.

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like