Featured NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: NANNE VAN LIEF LEVEN

december 7, 2015

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Nanne van der Leer (27).

De superzoete gedichtjes van Lief Leven ben je wellicht al wel eens op sociale media tegengekomen. Het brein achter deze prachtige, positieve teksten is een vrouw naar ons hart. Vorige week nam Nanne van der Leer een sprong in het diepe en lanceerde haar eigen website: LiefLeven.com. Zes vragen aan deze go-getter.

nan2

Hoe is Lief Leven ontstaan?

“Ik ben Lief Leven op mijn vijftiende begonnen. Toen schreef ik langere stukken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dit kon over make-up gaan maar ook over een dakloze. Ongeveer een jaar geleden begon ik naast lange verhalen ook korte gedichtjes en aforismen te schrijven en deze deelde ik op mijn persoonlijke Instagrampagina. Pas vier maanden geleden heb ik de gedichtjes op een aparte pagina gezet. Inmiddels is het meer dan een Instagrampagina geworden en dat vind ik zo mooi om te zien. Positiviteit en liefde door het land verspreiden. Je kunt je ergere dingen bedenken.”

Was het spannend om te kiezen hiervoor te gaan, om je eigen idee uit te werken op een professioneel niveau? 

“Ja, heel spannend! Ik ben een perfectionist en dat is best lastig als je een eigen merk opzet en helemaal met een webshop. En nog meer met nog een fulltime baan erbij, want ik werk naast Lief Leven ook nog als communicatiedeskundige en ik ben het gezicht van Heineken voor de Champions League dit jaar.” tumblr_nstah6DqFl1t6yu79o1_1280

Wat is je eigen favoriete quote (van Lief Leven of niet)?  

“‘Met volle angst vooruit’. Er zit ambitie in, maar aan de andere kant is juist die erkenning van angst zo belangrijk. Mensen uit onze generatie willen zich perfect presenteren. Met filters, op Snapchat, Instagram, Facebook, noem maar op. Maar juist door die andere kant te laten zien – je kwetsbare kant –  kun je zo veel meer bereiken. Hierdoor maak je meer ruimte voor echt contact en dus echt geluk, wat mij betreft. Een andere quote die daar ook over gaat is: ‘Durf te falen. Verlies eens de strijd. Streef niet naar perfectie. Omarm je kwetsbaarheid.’ Uiteraard zijn dit ook vaak dingen die ik tegen mijzelf probeer te zeggen. Ik luister alleen soms slecht naar mezelf!”

Wil je ooit naar het buitenland met je concept?  

“Ik heb geen internationale ambitie met Lief Leven. Ik eer er juist de Nederlandse taal mee. Er is al zo veel in het Engels aan quotes en dergelijken. Ik denk dat Lief Leven juist het verschil maakt door alles in het Nederlands te doen.” tumblr_nst9yv9qE11t6yu79o1_1280

Wat is er op de website allemaal te vinden?

“Op de website vind je de Lief Leven kaarten, posters en tassen en daarnaast ook sieraden van Bobby Rose. Een jonge sieradenmaakster uit Amsterdam. Ik ga met haar binnenkort een Lief Leven ketting uitbrengen. Daar kijk ik zo naar uit! Naast de artikelen vind je vooral heel veel inspiratie. Ik selecteer goede schrijvers en vooral heerlijke mensen die voor me schrijven dus het zijn niet alleen mijn teksten.”

Wat wil je nog bereiken? Wat is je ultieme doel? 

“Niet langer onder banken of stoelen, ik maak van mijn dromen doelen. Ik ben een extreme dromer, maar daarnaast iemand die ze ook allemaal wil realiseren en het liefst nog gisteren. Ik werk ontzettend hard, heb zelden vrij en zie mijn vrienden en familie veel te weinig. Als doel stel ik op dit moment dat ik door middel van Lief Leven graag zo veel mogelijk mensen wil inspireren, wakker schudden en positiviteit met hen delen. Zelf wil ik vooral meer tijd inlassen voor leuke dingen met de mensen waar ik van houd. Alleen dan zal de inspiratie voor mijn gedichtjes ook blijven komen.”

nanFoto’s: Instagram

Ben jij of ken jij een stoere meid of jongen die een mooi verhaal heeft te vertellen? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like