Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: NAFIESA RASOELBAKS

april 24, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Nafiesa Rasoelbaks, content creator bij Pathé (33).

Járen geleden mocht ik voor mijn oude baan naar Londen om te cast van een Disney film te interviewen. colour-pop-corn-bag-decal-6881Doodeng, de minuten nét voordat ik één op één in een kleine kamer tegenover James Franco en Mila Kunis, mijn ding moest doen. Maar gelukkig was daar Nafiesa, de mega ervaren reporter van Pathé, die dit kunstje al veel vaker had uitgevoerd én zo’n beetje de meest spontane persoon ever is. Haar tips sleepte mij die dag door en sindsdien volg ik alles wat ze doet. Misschien weten jullie dit niet van mij, maar ik ben obsessed met films en Nafiesa heeft dus eigenlijk best wel mijn ultieme droomjob. Ze vliegt heel de wereld over, ontmoet de meest getalenteerde mensen, staat aan de rode loper van hotte premières en bezoekt filmsets. De content deelt ze vervolgens op de kanalen van bioscoopketen Pathé. Ze staat al heel lang op mijn Motivatie Maandag lijstje en deze week sprak ik haar eindelijk over haar carrière.

Hoe ben je eigenlijk de razende reporter van Pathé geworden?

“Het is een job die ik zelf heb gecreëerd binnen Pathé. Ik zag zeven jaar geleden enorm veel mogelijkheden om video content te maken. Niet alleen bij de premières in Pathé Tuschinski, maar ook bij setbezoeken die we mochten doen. Het ging dat voornamelijk om Nederlandse films en opeens stond ik met de cast van Twilight: New Moon (Ashley Greeneen Xavier Samuel) en Get Him To The Greek (Russell Brand en Seth Rogen) te praten. De content werd enthousiast en positief ontvangen door alle partijen en voor ik het wist was ik de reporter van Pathé.”

h1 Wie is je favoriete filmster om te interviewen? 

“Ik kan niet anders dan je hier drie antwoorden op te geven, met één reden waarom. De favorieten: Channing Tatum, Kevin Hart en Dwayne Johnson. Waarom? Ik heb deze heren allen meerdere keren mogen interviewen en ze zijn heel bevlogen en werken hard. Interviews met hen zijn altijd heel casual en grappig. En dat heb ik het liefst.”

Je doet dit werk al jaren… wat was nou het échte hoogtepunt van je carrière?

“Pffff, het is zo moeilijk om terug te kijken naar hoogtepunten. Voor mijn gevoel zit ik midden in mijn carrière. Qua personen die ik heb gesproken zijn dat dan toch wel een Tom Cruise en Brad Pitt. Ik heb hun films stuk gekeken. En om dan tegenover hen te staan is een machtig mooi moment. Beide heren waren supervriendelijk wat het moment alleen nog maar mooier maakte.

Persoonlijk vond ik het moment dat ik de première van Onze Jongens live mocht hosten heel gaaf. We gingen binnen een week van een te gek gaaf idee naar een succesvolle livestream. De hele dag was natuurlijk hectisch en rommelig en we hadden niet echt goed gerepeteerd, maar dan gaat de stream live en knal je er gewoon een 30 minuten durende show uit. Iets wat ik nooit eerder had gedaan.”

De sterren die je interviewt hebben vaak op een dag zo’n 100 korte gesprekken. Hoe bedenk jij originele vragen?

h3

“Haha, het is best moeilijk om hier antwoord op de te geven. Ik kijk bijna altijd de film voordat ik iemand spreek. Dan is het vooral de fangirl in mij die eerst naar boven komt en denkt: “wat wil ik echt weten?”. Verder probeer ik altijd wel een lolletje te hebben als het gepast is en vooral ook het gesprek niet tot in de details voor te bereiden, maar vooral ook te luisteren en te improviseren. Je ontkomt er niet aan dat je in de vijf minuten die je hebt per video interview om soms dezelfde soort vragen te stellen vooral met betrekking tot bijvoorbeeld storyline, characters en het verhaal van de film.”

Ik moet het vragen: je grootste blunder?

“Ahhhh die is zo erg hè. Ik was vorig jaar op de set van Wonder Woman in Bari. Ik mocht daar meetrainen met de warrior trainers en personal trainers van de acteurs. Het was helemaal geweldig. We hebben ook Gal Gadot (wie Wonder Woman speelt) en de regisseur van de film nog even ontmoet, mochten meekijken bij opnames en liepen rond tussen de cast en crew. En weet je wie daar ook was? Doutzen Kroes. Gewoon een mede-Nederlander die los rondliep op de set van Wonder Woman. De blunder: ik herkende haar niet. Okay, ik dacht letterlijk: “Woah, ze lijkt Nederlands. Ze lijkt op Doutzen Kroes. Maar wat zou Doutzen nou hier doen?” Een paar dagen later zat het mij toch nog steeds niet lekker, dus ik checkte ik Doutzen op Instagram en JA HOOR!!! Daar zag je foto’s dat ze in Bari was. Niet letterlijk met die beschrijving erbij, maar je herkende de omgeving onmiddellijk. Zo dom!”

h2Wie zou je nog heeeeel graag willen interviewen?

“Ik zou heel graag nog wat grootheden als bijvoorbeeld Julia Roberts en Leonardo DiCaprio willen interviewen. Beetje de acteurs waar je mee bent opgegroeid. Maar Michael Cera zou ik ook fantastisch vinden hahaha. Er was een periode in mijn leven waar ik al zijn films back to back heb gekeken. Nee, ik schaam mij er niet voor.”

Wil je tenslotte zelf nog iets kwijt?

“Ja! Mocht er iemand zijn die dit leest en nog nooit naar een film in de bioscoop is geweest, geen geld heeft om naar de bioscoop te gaan of wat gezelschap zoekt om mee naar de film te gaan, dan kan je mij een bericht sturen via Facebook, Instagram of Twitter. Je vindt mij overal via @nafiesa of /nafiesa.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like