Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: MODEL EN BLOGGER LYNN QUANJEL

december 5, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Model en blogger Lynn Quanjel van Whoisthatblonde.com.

Lynn is zo’n beetje het tegenovergestelde van mij: blond, blauwe ogen, slank en staat altijd goed op foto’s. En misschien intrigeert ze mij daarom enorm. Op social media zie ik de ene mooie shoot na de andere voorbij komen en ik begon mij na een tijdje toch echt af te vragen: who is that blonde eigenlijk? Ik sprak haar over haar modellenleven, haar dromen en over het leven tussen twee steden.lynn_naeliasas

Hoe is je blog ontstaan?

“Een jaar geleden besloot ik dat ik een nieuwe uitdaging wilde in mijn leven: met mijn werk als model had ik inmiddels alles wel al gezien na 8 jaar. Ik merkte dat veel mensen interesse hadden in mijn leven: wat eet ik, hoe ziet mijn workout routine eruit, hoe is het om alleen te reizen, hoe gaat het eraan toe behind the scenes van een fotoshoot, etc. Daarom was de stap naar een blog voor mij erg logisch: en ik ben er nog steeds heel erg blij mee!”

En wat is het tofste dat je hebt mogen doen in je carrière?

“Voor mij zijn de tofste momenten in mijn carrière wanneer ik kan reizen naar fantastische locaties: een commercial shooten in een superdeluxe vila in de bergen van Catalonië, om 7 uur s’ochtends Casa Batllo helemaal voor jezelf hebben voor een fashion editorial, van de ene naar de andere fashion week afreizen, en nog veel meer. Daarnaast was ik heel blij toen ik werd gevraagd om de ambassador van Hunkemöller te worden, en hopelijk komen er nog veel meer hoogtepunten!”

Hoe is het om in Barcelona te wonen?

“Één woord: Fantastisch! Ik kom zelf uit een klein dorpje in het zuiden van Limburg dus toen ik naar een grote stad wilde verhuizen dacht ik… waarom niet Barcelona? Mijn vriend komt uit Barcelona, het weer is heerlijk, en ik voel me er helemaal thuis. Meestal kom ik elke 3 maanden weer op bezoek in Nederland, hier vind ik het namelijk ook nog steeds heel fijn.”Lynn 23 (Medium)

Zowel over bloggers als modellen bestaan er veel vooroordelen. Welk fabeltje wil je gelijk uit de wereld helpen?

“Ik word er heel erg moe van als modellen (en bloggers) als domme meiden worden beschouwd die alleen maar om hun looks geven. Door de jaren heen heb ik zoveel toffe, slimme en lieve meiden ontmoet… stop the prejudices! Zelf heb ik drie universitaire studies achter de rug, dus het is erg vermoeiend om als een dom blondje te worden behandeld.”

Helemaal mee eens! Hey, Lynn… ik kijk met gepaste jaloezie naar je wat meer sexy shoots. Vraag me altijd af: hoe blijf je zo slank en fit?

“Naast het feit dat het simpelweg mijn bodytype is, probeer ik uiteraard ook gewoon zo gezond mogelijk te zijn. Soms lukt het, soms niet… Ik hou te veel van lekker eten. Veel reizen en met zware koffers slepen is daarnaast een verrassend goede workout haha.”

Wat voor advies heb je voor meiden die een soortgelijke baan willen?  lynn_robdewild

Do your research and reach for the stars. Het is belangrijk om te weten waar je aan begint: lees boeken, artikelen, en kijk naar hoe andere influencers/ modellen groot zijn geworden. Als je hoge doelen stelt kom je altijd verder dan wanneer je het rustig aan doet. Het is oké als je soms denkt dat je te veel hooi op je vork neemt, zo blijf je groeien en leer je 10x sneller. Mijn laatste tip zou zijn: blijf altijd minstens 5 stappen vooruitdenken, stilstand is achterstand in de snelle fashionwereld.”

Wat is uiteindelijk je ultieme doel? 

“Lastige vraag, ik vind namelijk veel dingen leuk! Zolang ik mijn creativiteit kwijt kan, ben ik een gelukkig mens. Ik zou het supertof vinden om voor een fashion magazine te schrijven, of creatieve branding te doen voor bedrijven via een agency.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

 

You Might Also Like