Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: MAKE UP ARTIST JOES BEK

juli 24, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: make-up artist Joes Bek.

Je hebt mooimakers en echt make-up artists. Joes behoort sowieso bij die tweede categorie. De knappe brunette ontmoetten wij net voordat TaT live ging tijdens een event en sindsdien behoort Joes tot een van mijn fav MUA’s in Nederland. Maar hoe is ze eigenlijk gekomen waar ze nu is? Tijd voor een gesprekje.

Wanneer wist je: ik word MUA?

“Elf jaar geleden toen ik op wereldreis was. Ik werkte toen als schoonheidsspecialiste en had een eigen salon aan huis. Echter voelde ik dat mijn passie daar niet lag en besloot toen om een half jaar weg te gaan. Tijdens mijn reis ging er een wereld voor mij open op het gebied van cosmetica. De landen die ik bezocht waren al veel verder ontwikkeld dan Nederland toentertijd. Ik merkte dat ik geprikkeld werd door alles wat er buiten Nederland gebeurde en toen dacht dit is wat ik wil doen! Toen in terug kwam heb ik me meteen ingeschreven bij Mieke Petit en daar is alles begonnen.”

joesWat begrijpen mensen niet aan jou baan?

“Waarom ik zoooooveeel make-up heb…? (Ik heb mijn hele kit nodig, daarom) Waarom ik zo onregelmatig werk (Ik werk tijdens fotoshoots en events dus dan zit je aan die tijden vast). Verder wordt er soms heel makkelijk over mijn werk gedacht, het is maar make-up dat kan toch iedereen, zie je mensen soms denken.”

Wie wil je heel graag een keer in je visagiestoel hebben?

“Gisele Bündchen. Deze vrouw bewonder ik echt. Dat ze er op haar leeftijd er nog zo prachtig uitziet! Haar make-up en haar zit altijd perfect.”

Wat is het tofste dat je ooit heb mogen meemaken in je carrière?

“Ik heb tot nu toe al zoveel mooie dingen mogen doen. Maar de fotoshoot in IJsland 4 jaar geleden voor het Label Barts met Tommy en Lance was wel echt een hoogtepunt. We waren daar 5 dagen met vier uur daglicht per dag en we zijn op de meest bizarre plekken geweest. Met hele heftige sneeuwstormen bijvoorbeeld. We moesten elkaar af en toe knijpen of het wel echt was. De omgeving was zo prachtig. Het leek wel op een schilderij.”

Heb je een ultieme make-up tip voor ons?

“Wanneer je per ongeluk met het aanbrengen van je mascara of oogpotlood je oog raakt en je daardoor moet tranen. Druk dan je tong heel tegen je gehemelte. Dan stopt het tranen. Dit werkt overigens niet wanneer je op de fiets zit met wind tegen, helaas.”

Waar zie je jezelf over 5 jaar (of 10 jaar)?

“Ik ben bezig om een agency op te zetten voor make-up, hairstylisten en stylisten. Hopelijk staat dat dan helemaal, het wordt in ieder geval een spannend avontuur.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like