Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: LUKAS FOKS

februari 12, 2018

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Lukas Foks (29), Head of PR bij Mediaxplain*.

Het toffe aan werken in de journalistiek? Je blijft nieuwe mensen leren kennen. En toen was daar ineens Lukas in ons leven. De knappe PR-boy uit Haarlem. Als er íemand dedicated is en z’n reet eraf werkt, dan is het deze gozer wel. Niet alleen in de sportschool, maar vooral op de werkvloer. Dus werd het tijd om hem aan zijn mouwtje te trekken. Zijn stylische mouwtje welteverstaan. Tijd voor je raadt het al: een Tête à Tête met Lukas.

Als ik je nu zou vragen ‘Wie is Lukas Foks?’, wat zou je dan zeggen?

 “Gestoord, ambitieus, pragmatisch, perfectionistisch, reislustig, doelbewust, soms best lief en wonend in Haarlem centrum met een te gek Scottish Fold katje, genaamd Yuki Pancakes. Oh en op dit moment wat hongerig en saai want ik probeer een periode suikervrij te leven. Sorry Kiki, onze wijndate moet op zich laten wachten…”

Hoe ben je eigenlijk in dit vak gerold?

“Ik wilde vroeger altijd reclameman worden. Ik was gek van reclames. “Weg met vlooien”, “Ik zei nog zo, geen bommetje” en uiteraard de epic Chocomel commercials uit de jaren ‘90 – ik kende ze allemaal uit mijn hoofd. Tot ik begon met een stage bij het mode PR bureau Spice PR. Fashion bleek niet mijn core vakgebied, maar het scoren van headlines… Wow, wat een kick kreeg ik daarvan! Tien jaar later werk ik als Head of PR & Influencer Marketing bij het marketing- en mediabureau Mediaxplain*, met een te gek team en enorm leuke opdrachtgevers.”

Hoe belangrijk is social media voor jou? Instagram junkie of valt het mee?

“Ha, ik ben een absolute Insta-addict. Het begon met level 1: ‘Als ik Insta campagnes uitzet, wil ik precies weten hoe het werkt’. Toen door naar level 2: ‘Leuk! Kan ik dit Insta spelletje uitspelen?’. Inmiddels zit ik er tot over mijn oren in. Ik onderbrak een meeting voor Bolletje afgelopen week: ‘Sorry jongens, even mijn Stories updaten!’”

Wat vind je het lastigste aspect van je werk en hoe ga je daarmee om?

“Werken aan de bureauzijde kan teleurstelling met zich meebrengen. Opdrachtgever X die een jaar strategie afkeurt waar ik vol passie en liefde aan heb gewerkt. De perfecte kandidaat voor in mijn team, die toch een andere job kiest. Of journalist Y die ik maar niet kan overtuigen van een mooi interview met Free a Girl, een stichting die meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijdt. Daar leer je mee omgaan, hoofd omhoog en doorgaan. En dat interview.. dat plug ik dan bij een andere mooie titel!”

En het tofste dat je ooit voor je werk hebt mogen doen?

“Moeilijk, ik vind mijn werk namelijk vaak heel erg tof. Zo zijn we nu bezig met een prachtige campagne waarin vrouwen op blogs en Instagram via #VSMskinstories het verhaal achter hun huid delen. Want iedere huid is mooi. Oh, ik moet echt het allertofste kiezen?! Dan toch de opening van art’otel, waar PR, productie, strategie en keihard werken samen kwamen. We lieten Erykah Badu (van Calling Tyrone) speciaal voor de opening overvliegen, die achter de draaitafels gilde “Fuck You, Amsterdam!” Het dak ging eraf, wat een feest!”

Drop ‘m op ons. Je motto…

“Schiet me niet af voor gebrek aan creativiteit hier. Komt ‘ie: Work Hard, Play Hard. Waarom? Je vindt mij om 23u ‘s avonds nog aan het werk voor een grote pitch, en de ochtend erna weer vroeg in de gym. Maar twee dagen later sta ik met Minnie Mouse oortjes op te dansen op een festival. Livin’ la vida loca!”

Waar ben je het meest trots op?

“Mijn ‘kan niet, ken ik niet’ mentaliteit. Dat is de drijfveer geweest achter mijn te gekke appartement in hartje Haarlem, een physique waar ik trots op ben en mijn carrière.”

Wat is je ultimate goal, wat betreft je carrière?

“Ik heb een enorm gave goal, die op korte termijn wordt gerealiseerd. Mijn mijn team en ik werken er as we speak hard aan. Ik kan er helaas nog niet teveel over zeggen. Mag ik schaamteloos promoten? Volg me op Instagram via @lukas.foks en ik houd je op de hoogte!”


Credits beeld 1 & 2: Rob Jacobs, beeld 3: Joyce Bongers.

You Might Also Like