Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: LOTTE NIJBORG VAN BEAUTIFY

augustus 7, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Lotte Nijborg, mede-eigenaar van platform Beautify.nl.

Ben je een vrouw van twentysomething, dan heb je waarschijnlijk al wel eens van Beautify gehoord. Zo niet, no problem, wij praten je bij: dit lifestyle platform werd in 2014 gelanceerd en is het creatieve kindje van Lotte Nijborg. Wij kennen Lotte eigenlijk al best een tijdje en weten dus allang dat zij een hardwerkende topper is, maar het is de hoogste tijd om deze mooie vrouw en haar succesverhaal écht goed te leren kennen. Wij spraken haar over de uitdagingen van het ondernemerschap, over dromen die uitkomen en de liefde. Take it away, Lotte!

First things first, hoe ben je in dit vak gerold?

“Via mijn eerste job raakte ik aan de praat met Slaven Mandic, de eigenaar van Wayne Parker Kent. We zijn een kop koffie (ik een kop thee) gaan drinken en hij zei eigenlijk; als je met een goed idee komt is er altijd ruimte bij ons. Hij bood mij eigenlijk de kans en de mogelijkheid om te starten wat ik ongelooflijk graag wilde doen in mijn leven; namelijk het empoweren van vrouwen. Nu klinkt dat heel zwaar, maar ik was (en ben) altijd de vriendin die advies geeft in mijn vriendinnengroep. Op het gebied van liefde, werk, uiterlijk. Dat wilde ik breder trekken. Zodat ik iedere vrouw zou kunnen helpen de allermooiste versie van haarzelf te zijn. Dat was al een droom. En Beautify werd de uitvoering daarvan.”

Wat is het meest uitdagende aan het runnen van een online magazine?
“Ik kan natuurlijk zeggen dat de grootste uitdaging is dat het altijd online staat, dat het 24/7 is. Dat het nooit ophoudt. Dat is natuurlijk ook zo. Maar misschien is het meest uitdagende nog wel om continu de aandacht te krijgen. Content maken is niet meer alleen voor degenen die een bedrijf hebben. Je kunt ook content maken vanuit je zoldertje of slaapkamer. Vloggers zijn daar een bewijs van. En neem Instagram, daar kun je ‘beroemd’ worden door foto’s te posten. Daar hoef je geen kantoor voor te hebben, je hebt geen gigantisch team nodig en je hoeft er ook geen BV voor op te richten. Je moet alleen zorgen dat je opvalt, dat je inspirerender, interessanter of diepgaander bent dan anderen om je heen. En om dat te zijn, iedere dag weer is een enorme uitdaging. Wel een enorm leuke trouwens.”

Wat betekent succes voor jou persoonlijk?

“Voor mij persoonlijk is succes hebben dat je in staat bent om iedere dag datgene te doen waar je alleen maar van kon dromen. Het is het bereiken van de lat die je voor jezelf legt. Om dan vervolgens een nieuwe lat te leggen en daar weer naar te streven. Voor iedereen is succes anders. Maar voor mij is het mijn doelen bereiken om vervolgens weer met volle kracht door te kunnen gaan. Want als ik iets bereik waar ik verschrikkelijk mijn best voor heb gedaan, waar ik van droomde, dan krijg ik daar gigantisch veel energie van.”

Je bent in dit vakgebied best vaak alleen op pad. Voel je je wel eens eenzaam?

“Nee. Eigenlijk nooit als ik op pad ben. Ik ben enig kind dus gewend om contact te maken. Ik leerde al vrij snel fantastische mensen kennen. Dus alleen voel ik me nooit. Wat soms wel alleen is, is dat je eigen baas bent en je daarom ook altijd degene bent die de kar moet trekken. Er is niemand die je een zetje geeft. Als er iets is wat ik heb geleerd is dat alleen jij diegene bent die bepaalt hoeveel succes je hebt. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor. Er is niemand anders die het voor je gaat doen. Maar ook dat is een uitdaging waar ik stiekem van geniet.”

Hoe houd je je relatie goed als je werk je passie lijkt te zijn?

“De juiste man uitzoeken haha. Nee zonder grapjes; onze basis is enorm goed. Ik las ooit een artikel van een relatietherapeute en zij vertelde dat hetlotte4 heel belangrijk is dat je basis goed is met je partner zodat je daar altijd naar kunt terugkeren als je even van elkaar verwijderd of als je langs elkaar heen leeft. Wat ze daarmee bedoelde is dat het goed is als je samen met je partner van dezelfde dingen houdt. Ik hou enorm van lekker eten, koken en wijntjes drinken. Mijn vriend gelukkig ook. Dat is dan ook wat we gelijk doen als we tijd hebben. Maar stel je voor dat hij die tijd liever zou opvullen om zich suf te trainen of alleen maar te gamen terwijl ik liever kaasplankjes wil eten, dan is het lastiger elkaar te vinden als je allebei druk bent. Wat trouwens ook helpt, hij zit ook in de online business. We vullen elkaar perfect aan en kunnen goed over het werk praten. Hij runt ook nog eens zijn eigen bedrijf dus je zit een beetje in hetzelfde schuitje.”

Wat is het coolste dat je ooit voor je werk hebt mogen doen?

“Heb je even? Ik kan niet kiezen denk ik. De hele wereld over vliegen, werken voor de coolste merken, creëren wat ik in m’n hoofd heb. Maar dat is cliché hè? Vraag het me over een tijdje nog een keer en dan hoop ik dat ik kan zeggen dat ik als VIP naar de Formule 1 ben geweest. Ik ben een enorme fan. Of een Disney film inspreken, dat is ook een wens.”

Ben je wel eens bang als het om je carrière gaat?

“Nee. Ik geloof er heilig in dat je als je ergens écht in gelooft, je het kunt bereiken. Casey Neistat zegt bijvoorbeeld: do what you can’t. Alles is mogelijk als je het écht wil. En bang zijn zou daar alleen maar een belemmering voor zijn.”

Welk advies zou jij jezelf vijf jaar geleden willen geven?

Processed with VSCO with a4 preset“Hou een dagboek bij elke dag van wat je meemaakt ook al is het één zinnetje. Ik maak zo ongelooflijk veel mee dat sommige dingen naar de achtergrond verdwijnen. Ongelooflijk zonde. Ik zou willen dat ik het vanaf dag één had gedocumenteerd. Al is het maar om me er ooit over te kunnen verbazen als ik heel oud ben. Of om te kunnen opscheppen tegen mijn mede oudjes haha.”

Wat hoop je ooit te bereiken op werkvlak?

“Ik hoop dat ik met alle dingen die ik ga doen nog veel meer vrouwen kan empoweren. Beautify is één manier, maar ik wil nog zoveel meer. Als alle vrouwen in zichzelf zouden geloven, als we allemaal in ons kracht zouden staan, dan wordt de wereld een fijnere plek dan het ooit is geweest. Dat weet ik zeker. En verder wil ik dus graag een Disney film inspreken en mensen koppelen in de liefde haha.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like