Featured NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: LISA GOES VEGAN

januari 18, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Lisa Stel (25) van LisaGoesVegan.com.lisa2Met een van de meest kleurrijke foodblogs waar je gelijk van gaat watertanden, zou je bijna niet doorhebben dat alle recepten vegan zijn. Als zelfs wij – geen veganisten – fan zijn doe je iets goed! Lisa is ontzettend aan het knallen en ontpopt zich als een echte spokesperson voor veganisten in Nederland. Met haar positieve instelling en mooie verschijning is Lisa hét bewijs dat vegan niet saai is.

Hoe is je blog ontstaan?

“Het grappige is dat ik al heel wat jaren een blog (nu ruim 4 jaar). Voorheen deelde ik sporadisch lekkere plantaardige recepten of tentjes waar ik iets lekkers had gegeten. Ik merkte dat veel mensen het leuk vonden om dat te lezen en dit groeide steeds meer en zodoende is het eigenlijk een uit de hand gelopen hobby geworden! Ik ben niet van het zwart-wit denken dus vandaar dat ik mijn blog ‘Lisa goes Vegan’ heb genoemd. Ik ben ook niet alleswetend en leer elke dag nog zoveel leuke dingen bij. Op mijn site deel ik mijn weg naar een plantaardige leefstijl, de dingen die ik leuk vind maar ook de dingen die ik moeilijk vind.”

lisa4Wat is eigenlijk het grootste misverstand over veganisten, vind jij?

“Ik denk dat vegans de laatste tijd in een enorm positief daglicht staan. Ik zie het steeds meer voorbijkomen en dat maakt mij zo blij! Desondanks ontstaan er helaas nog steeds misverstanden over vegans. De vraag die ik geregeld krijg is: ‘maar Lisa, dan kan je toch níets meer eten?’ Iedereen denkt vaak aan de dingen die je niet meer kunt eten of doen. Ik laat dan heel graag mensen zien hoe lékker, gezond en makkelijk het juist is. En nee, ik eet niet alleen maar komkommer en hummus. Ik doe nog enorm veel leuke dingen, ik heb enorm veel lieve vrienden en ja, ik hou ook van een patatje en een oreo. Kortom, mijn leven is alleen maar leuker geworden.”

Hoe belangrijk is het om een blog te starten over een specifiek onderwerp?

“Heel belangrijk! Ik denk dat je meer diepgang kunt creëren als je een niche-blog hebt. Mensen komen minder snel op je site terecht maar je krijgt een hele hechte community. Ik heb veel liever een kleinere groep volgers waar ik hechter mee ben, dan een enorm breed publiek waar het contact veel oppervlakkiger is. Ik heb enorm veel lieve en leuke mensen leren kennen en mogen inspireren. En ik vind het zo enorm leuk om op workshops mensen persoonlijk te leren kennen.”lisa3

Op welke manier is je leven veranderd sinds je een ‘online figuur’ bent geworden?

“Soms vergeet ik dat mensen vaak op de hoogte zijn van privé dingen (bijv. dat ik net in Dublin ben geweest). En het is wel enorm grappig en super leuk als mensen je herkennen. Het meest bizarre moment was laatst in Londen, toen één van mijn volgers op Instagram mij herkende in een klein cafeetje in Camden. Zo toevallig!”

Superfoods, raw food, vegan. Allemaal voedingskeuzes die opeens heel populair zijn. Denk jij dat veganisme een trend is?

“Ik denk dat veganisme enorm in opkomst is. Het is niet meer zo raar in vergelijking met een paar jaar geleden toen ik ermee begon. Eerlijk gezegd hóóp ik dat het veganisme geen trend wordt, want dat zou betekenen dat het ook zo weer overwaait. Veganisme is in mijn ogen de toekomst. Het is een leefstijl en een keuze die je voor de rest van je leven maakt. Ik heb liever dat men een weloverwogen keuze maakt en investeert in het overstappen naar een vegan eetpatroon (en leefstijl), dan dat mensen het doen omdat het hip en trendy is.”

Wat zou je heel graag willen bereiken in jouw (online) carrière?

“Ik wil graag mensen blijven inspireren om duurzame, diervriendelijke keuzes te maken. Ik hoop zowel offline als online (nog) groter te worden. Ik ben nu aan het brainstormen voor een vegan boek/guide en er komt iets heel gaafs aan dit voorjaar (in samenwerking met The Green Happiness) waar ik zoveel zin in heb. Kortom, er komt nog zoveel leuks aan en ik blijf er mijn ziel en zaligheid insteken want ik geloof dat dit de toekomst is! “lisaFoto’s: Instagram

Ben jij of ken jij een stoere meid of jongen die een mooi verhaal heeft te vertellen? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like