Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: LIENKE DE JONG

april 17, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Lienke van Dear Good Morning.

Je kent haar misschien van de 7-uurs selfies in de sportschool (ja écht bijna iedere ochtend), dolgekke vlogs, of haar Instagram-account. Het doel van lachebek Lienke? Zoveel mogelijk mensen omtoveren tot ochtendfreaks. Oftewel: own your morning, ga je dromen achterna en wees gelukkig. Lienke inspireert, en vrouwen die inspireren vinden we cool. Je snapt: het werd de hoogste tijd voor een Tête-à-Tête’je.

Lienke, hoe is het idee voor Dear Good Morning eigenlijk tot stand gekomen?schermafbeelding-2017-04-17-om-22-43-55

“​Toen ik fulltime ging werken bij de televisie kreeg ik het onwijs druk. Ik ging vroeg de deur uit en kwam pas  laat thuis. Ik had geen tijd meer voor mijn hobby (sporten) en dat vond ik jammer. Toen ben ik eigenlijk een random ochtend heel vroeg opgestaan om nog voor mijn werk te sporten. Dat gaf me zo’n kick dat ik sindsdien het elke dag ging doen. Dit deelde ik op Instagram want dat gaf mij een steuntje in de rug. Daar werd zo leuk op gereageerd en ook mijn collega’s merkte hoe vrolijker, en fitter ik er uit zag dat ik steeds meer tips aan het uitdelen was. Daar wilde ik iets mee doen en bundelde al mijn tips en motivatie op een website. Zo is Dear Good Morning gaan groeien.”

Oké, we moeten het toch weten. Hoe lukt het je in VREDESNAAM om iedere dag zo vroeg op te staan om te sporten? Wat is je geheim?

“​Haha, het is eigenlijk gewoon een kwestie van doen. Niet zeiken, en gewoon gaan! Ja ik heb het soms ook moeilijk, maar als je eenmaal bezig bent weet je hoe fijn het is. Je moet vooral voor ogen hebben waarom je eerder wilt opstaan. Wat is je doel en wat ga je de eerste uren van je dag doen? Zorg dat je een doel hebt dat je leuk vindt, en waarvoor je echt uit bed gaat springen. En zeg nou zelf, hoe heerlijk is het als iedereen nog ligt te snurken terwijl jij bezig bent om je droom shape te halen. Die kick, daarvoor doe je het!”

Heb je ook wel eens dagen dat je denkt: eh ja, de groeten, ik draai me nog even om in bed…

“​Oh ja zeker, schermafbeelding-2017-04-17-om-22-46-28en die dagen komen zeker nog voor. Maar dan maak ik toch altijd eerst even om 7 uur een selfie vanuit mijn bed of badkamer en dan slaap ik verder. Dan zeg ik gewoon eerlijk tegen mijn volgers dat ik verder ga slapen. Ik vind het wel belangrijk dat ik elke morgen om 7 uur iets van me laat horen.”

Enne, nu gaan we natuurlijk samen strijden voor een plekje in Expeditie Robinson (yeahs!) Waarom heb jij je opgegeven? 

“Ja, jij bent mijn grootste concurrent!!!! Hahaha. Ik vind het echt super spannend en wil super graag naar het eiland om te laten zien dat ik wel meer ben dan alleen een meisje wat elke morgen het bed uit springt. Wat ik al zeg, als je voor een extreem doel gaat zoals bikini fitness, kom je jezelf tegen en ontdek je vooral hoeveel meer je kan. Dit wil ik op een andere manier mee maken, dus op een eiland. Ik denk dat het echt een openbaring gaat zijn; 6 weken geen social media meer, en vooral een soort knop die om gaat waar een oerinstinct op duikt. Ik ben een strebertje en Expeditie Robinson is daar uitmuntend voor. En zeg nou zelf; als padvinder overleven op een eiland, dat wil je toch later aan je kleinkinderen vertellen?”

schermafbeelding-2017-04-17-om-22-41-50Jij hebt echt een hele transformatie ondergaan hè? Twee jaar geleden zag je lichaam er heel anders uit toen je bikinimodel was. Hoe kijk je achteraf terug op die periode? Zou je het nog een keer willen doen?

​”Ik ben apetrots op mijn periode als bikini fitness model. Dat was echt een droom en knijp nog steeds in mijn handen dat ik gewoon drie wedstrijden heb gedraaid en uiteindelijk in 2016 op het NK mocht staan. Ik heb onwijs veel geleerd en vooral dat je veel meer kan dan je daadwerkelijk denkt. Het heeft me nog meer zelfvertrouwen gegeven en discipline. Of ik het nog eens wilt doen… zeg nooit nooit. Op dit moment heb ik niet genoeg focus er voor. Zo’n wedstrijd kost alle aandacht. Je moet streng een eetpatroon volgen, elke dag trainen en je krijgt op een gegeven moment weinig energie. Daar moet je dus wel de ruimte voor hebben.”​

Wat is het tofste dat je tot nu toe hebt mogen doen vanwege je blog?

“​Ojee, zoveel toffe dingen! Maar laatst mocht ik nog naar Los Angeles om een televisieprogramma bij te wonen. Een 5 daagse trip die dan volledig wordt betaald en dat vond ik wel heel speciaal. Ik nam mijn mama mee op persreis en dat maakte de reis wel extra speciaal.”

​Op welke manier is je leven veranderd sinds je een ‘online figuur’ bent geworden?

​”Eigenlijk alles. je ontdekt wie je echte vrienden zijn, wie jou de ruimte geven om te werken aan je onderneming. Je merkt ook wie je ineens contacten omdat ze iets van je nodig hebben. ​Ik ben sterker dan ooit geworden, want iedereen heeft een mening over je. Ik ben volwassener geworden want ik merk dat ik echt iemands leven op een positieve manier kan neerzetten en dat ik een steentje bij kan dragen aan iemands gezondheid. Ik heb vooral geleerd mezelf te blijven, want dat is nog behoorlijk lastig maar ik ben nu eindelijk weer op een punt van; ik ben Lienke, gek druk en het boeit me niet of ik met of zonder make up op een foto staat. Je accepteert me en anders ontvolg je me maar.”

img_3446

Wat is je ultimate goal, wat betreft je carrière?

​”Mijn grootste droom is om presentatrice te worden. Van klokhuis of Nederland in Beweging, maar dan wel een vlotte versie hoor! Ik vind het heel erg tof om voor een groot publiek te staan, te praten, te presenteren. Als dat mijn baan kan worden.. Ja dan heb ik echt mijn ultimate goal behaald.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like