FASHION Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: LEROY AZNAM

september 5, 2016
Leroy

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Leroy Aznam (33).

In 2009, ver voordat we doorhadden dat online influencers de markt gingen veroveren startte de Amsterdamse (jaja, oorspronkelijk Arnhemse Leroy) zijn eigen blog: CommeDesLeroi. Gewoon, voor de fun, een beetje pennen over mode, lifestyle, gadgets, reizen en dingen die hem aanspraken. Zijn signature stijl (hallo petje/baretje), knappe snoet en big smile viel meteen al op in de bloggerwereld die voornamelijk gerund werd door jonge vrouwen. Naast het bloggen begon hij ook te schrijven voor grote bladen als L’Officiel Hommes, Men’s Health, Glamour, Metro Mode Man, Esquire en ELLE. In 2014 stortte hij zich volledig op zijn passie voor PR en begon een eigen bureau in Amsterdam én Antwerpen: IVY LEE. Met klanten als Hugo Boss, Converse, UGG en G-Star RAW aan zijn zijde. Tijd voor een goed gesprek.

Je bent in 2009 (als een van de eerste destijds) begonnen met bloggen. Voelde je ergens al aan dat online groot ging worden, denk je?

Schermafbeelding 2016-09-04 om 20.06.21“Ik denk het wel ja. Vanaf de middelbare school was ik eigenlijk al bezig met internet. Ik had toen een blog op picturetrail.com en daar plaatste ik vakantiefoto’s zodat ik die momenten kon delen met vrienden en familie. Vooral met mijn Indonesische familie en vrienden, zo kon je nog een beetje contact houden. Omdat ik instant contact had met de andere kant van de wereld, dacht ik yés, dit gaat hem worden. Vroeger deed iedereen maar wat en nu zijn er hele tools, studies en functies voor bijvoorbeeld social media ontstaan. Best bizar eigenlijk.”

Hoe heb jij ‘het online wereldje’ om je heen zien veranderen de afgelopen jaren?

“De online wereld is inderdaad enorm veranderd én het is nog steeds aan het veranderen. Ik weet nog dat ik in 2008 bloggers front row zette tijdens de show van Replay tijdens Amsterdam Fashion Week. Daar zaten ze met hun laptop en ik zorgde ervoor dat ze foto’s meteen konden uploaden met een groepje van drie collega’s die foto’s maakten. Na een zeer korte tijd kon je dit gewoon met je mobieltje doen en was het meenemen van je laptop naar een show niet meer nodig.” 

Van blogger, naar schrijven voor meerdere grote titels, naar het opzetten van een succesvol eigen PR-bureau. Dat is best een switch. Hoe heb je uiteindelijk die overstap kunnen maken?

“Ik heb eigenlijk altijd in de PR gezeten. Ik ben in 2007 begonnen bij Coebergh Communicatie & PR waar ik me mocht focussen op het toentertijd nog nieuwe online PR. Omdat ik me ging verdiepen in het online communiceren en social media kwam ik in aanraking met het fenomeen bloggen. Ik zag toen dames als AfterDRK (nu IntoIt Magazine) en Stylescrapbook foto’s maken en schrijven en dacht ‘ik ga dat ook proberen en kijken hoe dat allemaal werkt.’ Van het een kwam het ander en ik kreeg steeds meer bezoekers. Dat mijn blog toen groter werd heb ik ook te danken aan print titels als L’Officiel Hommes, Glamour, Men’s Health en Grazia, die mij een podium gaven en mijn site zichtbaar maakten bij een groter publiek. Tijdens mijn blog-avonturen ben ik altijd PR en marketing blijven doen, dus mijn eigen bureau kwam heel natuurlijk – ik heb daarnaast ook een grote dosis geluk gehad ;).”

Schermafbeelding 2016-09-04 om 20.05.36Van welke harde carrière les heb je het meest geleerd en waarom?

“Eigenlijk leer je overal van, dus zelfs als je op je bek gaat. Ik wilde na een tijdje weg bij mijn eerste baan, ik had veel geleerd, veel gedaan een groot netwerk opgebouwd en ik dacht dat ik de wereld aankon. Maar dat was dus niet zo. Ik wilde snel een andere baan en begon bij een ander bedrijf. Ik kwam terecht in een slangenkuil waar ik helemaal gek werd. De les die ik hieruit heb geleerd? Denk goed na voordat je ergens weg gaat en neem geen irrationele keuzes. Kijk goed naar je huidige baan, is het wel nodig om weg te gaan? Waarom wil ik weg en is dat andere bedrijf wel iets voor mij en zijn ze enigszins betrouwbaar?

Bring it on, het mooiste moment uit je carrière…

“Ik heb er wel een paar: mijn eerste vaste contract, toen mijn blog de 100.000 unieke bezoekers per maand bereikte zes jaar geleden en natuurlijk het oprichten van IVY LEE in Amsterdam en Antwerpen samen met mijn business partner Claudius Wolff.”

Jij lucky bastard bent daarnaast enorm vaak op reis. Welke plek móet iedereen op de wereld gezien hebben en waarom? En wat staat er nog op de bucketlist?

“Mijn roots liggen in Indonesië, dus ik ga sowieso om het jaar die kant op. En als ik daar een keer niet heen ga, ben ik meestal te vinden in een ander Aziatisch land. Ik voel me gewoon heel erg thuis in dat werelddeel en het maakt dan niet zoveel uit in welk land ik dan zit. Ik denk dat India het meeste indruk op mij heeft gemaakt. Ik heb veel Aziatische landen gezien en in dat land had ik de grootste culture shock; de cultuur, de mensen, het eten. Ik heb daar de mooiste architectuur en kunst gezien die je maar kunt bedenken en het eten is daar echt niet normaal lekker. Op mijn bucketlist staat nog heel veel, maar ik zou echt heel graag naar Mongolië of Nieuw Zeeland willen.”

Nu zijn we dus echt heel benieuwd naar jou toekomstplannen… 10387467_10155151528015626_3982547613301330516_n

“Op dit moment ben ik nog bezig met het uitbouwen van IVY LEE in Amsterdam en Antwerpen. Als je me een aantal jaar geleden zou vertellen dat ik dit nu allemaal doe dan had ik je voor gek verklaard. Daarnaast zit ik af en toe nog aan mijn blog en schrijf ik over mode in het magazine L’Officiel Hommes. Dus qua drukte zit ik wel goed. Ik denk dat ik meer moet gaan reizen, dat heb ik de afgelopen drie jaar veel te weinig gedaan.”

 

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like