Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: KELLY CAMFFERMAN

september 11, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: blogger Kelly Camfferman

Met tomeloze energie en altijd een big smile, zo ken ik Kelly. Haar foodblog GoodFoodLove, volg ik al meer dan vier jaar, vanwege de heerlijke mix van gezond en Bourgondisch eten. Tegenwoordig breidt ze haar artikelen uit naar meer dan alleen food en dat vinden wij heel leuk. De hoogste tijd voor een gesprekje met deze kanjer!

caf2Was je altijd al met eten bezig?

‘Uh, ja haha! Vroeger gingen mijn ouders en ik elke zondag een hapje eten buiten de deur. Een feest vond ik dat, want ik kon altijd iets lekkers eten (en nee, zeker geen kindermenu. Zelfs als 6-jarig meisje wilde ik al eten wat mijn ouders aten en maakte je me boos als je me kipnuggets of patat voorschotelde). Ik bestelde als kind ook rustig slakken of andere gerechten die kids vaak niet eten. Ik ben opgevoed met de het idee: ‘je mag altijd zeggen dat je het niet lekker vind, maar je moet het wel eerst proeven’. Daar ben ik het nog steeds helemaal mee eens, en dat is denk ik ook de reden dat ik altijd zo’n makkelijke enter ben geweest. Waar vriendjes en vriendinnetjes op school witte boterhammen met ham aten, was ik ‘raar’ met mijn lekkere bruine bolletje met kaas en komkommer of pindakaas en hagelslag. Ik ben daar gelukkig maling aan gehad, de liefde voor eten was sterker.’

En hoe is je blog ontstaan?

‘Dit verhaal verdient misschien niet de schoonheidsprijs 😉 Maar tijdens mijn stage had ik niet genoeg te doen om mijn dag te vullen. Ik zag een receptenblog voorbij komen en dacht: he, wat leuk! Toen ben ik wat met WordPress gaan knutselen en 3 dagen later was Goodfoodlove live. Het begon echt als foodblog, met recepten en af en toe een restaurant. Inmiddels is het uitgegroeid tot een platform waarop ik dingen deel waar ik enthousiast over ben, en dat zijn vaak dingen gerelateerd aan eten, drinken en reizen.’

Eerlijk – wat vind je van de foodblogger scène in Nederland?

‘Ik ben na 4 jaar dus geen die-hard foodblogger meer, omdat Goodfoodlove over veel meer gaat dan dat. Maar eerlijk: ik vind het oprecht een hele leuke scène. ‘Eten verbind’ zei iemand een keer, en dat is precies hoe het is. Eten en drinken heeft te maken met een passie, en in mijn werk kom ik dagelijks mensen tegen met dezelfde passie. Dat is toch te gek?! Die ‘scène’ bestaat overigens niet alleen uit bloggers (die zo goed als allemaal heel gezellig zijn), maar ook uit chefs, bartenders en ondernemende horecamensen. Te gekke ‘collega’s’!’

Waar haal jij inspiratie uit?

‘Koken doe ik niet heel vaak meer, maar daarvoor kan ik echt overal inspiratie uit halen. een lekker gerecht in een restaurant, een kookboek, een ingrediënt… Inspiratie voor andere artikelen op Goodfoodlove haal ik uit restaurant/bar/hotel bezoeken, reizen die ik maak of events die ik bezoek.

caf3Als je geen (food)blogger was dan was je…?

‘Naast mijn leven als blogger, ben ik een aantal uur per week werkzaam voor een webshop met producten voor koken & tafelen. Wat ik daar vooral doe, is het maken van video’s. Ik vind presenteren heel erg leuk, dus wanneer mijn blog er niet geweest was, was ik hier waarschijnlijk fulltime mee bezig.’

Waar wil je nog graag heen met je carrière?

‘Leuke vraag op dit moment, want ik ben hier momenteel heel erg mee bezig. Ik vind fotografie te gek, werk graag samen met de horeca en vind het leuk om mensen te inspireren met dingen waar ik enthousiast over ben. Die dingen komen al samen op Goodfoodlove, maar ik wil méér. To be continued dus!’

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like