Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: JOURNALISTE BABETTE GRUNDER

oktober 10, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Wij leerden Babette kennen via werk. Als journalisten is het ‘wereldje’ best klein dus de Digital Content Manager van de Nederlandse Glamour kun je op events vaak tegen het lijf lopen. Maar ooooh, onlangs leerden wij dat deze leuke meid niet alleen goed kan schrijven en mega fashionable is, ze kan ook some seríous ass kicken. Letterlijk. Babette is namelijk he-le-maal dol geworden op kickboksen en heeft binnenkort haar eerste wedstrijd. Kijk, daar houden we van: girly mét ballen. Tijd voor een goed gesprek.

Oké, how the hell ben je op het idee gekomen om te gaan kickboksen? babette

“Op de redactie van Glamour, waar ik werk als digital content manager, bespraken we onze ultieme bucketlist voor 2016. Ik wilde iets uitdagend doen waarin ik me kon verliezen. Op dat moment deed ik – en nog steeds – de hiit-training Double Trouble bij Robby Nelson Training Club. Ik merkte dat ik van 2 keer in de week 3 keer ging, en van 4 keer naar 5. Mijn lijf werd sterker, maar ik zocht een nieuwe uitdaging. Toen ik de gordels van mijn trainer Robby zag (voormalig EU & wereldkampioen kickboxen en Nederlands kampioen free fight) wist ik het. Het moest kickboksen worden. Ik had nog nooit (kick)bokshandschoenen aangehad dus het was een hele nieuwe wereld voor me. Gelukkig stond Robby er open voor om me te begeleiden.”

Wat heb je tot dusver geleerd? 

“Ik begon in februari met zo’n 5 á 6 keer in de week trainen, waarvan vaak 3x hiit-training en 3x kickboksen. Natuurlijk heb ik veel nieuwe technieken aangeleerd, maar ik heb ook ingezien dat ik mijn werk soms mag loslaten. Het is oké om rond 18.00 uur mijn trainspullen te pakken en een uur te trainen. Dan kan ik daarna mijn mail doen of nog een artikel tikken. Ik heb door het kickboksen meer rust gekregen. Het vele trainen combineren met mijn werk zorgt voor een overzichtelijk ritme. Ik voel me minder opgejaagd, zonder dat ik minder werk verzet.”

babette3

Foto: Valentina Vos

Nummer 1 reden om niet te gaan sporten is ‘geen tijd’. Hoe vaak train je en hoe combineer je dat met je werk bij Glamour? 

“Ik train ongeveer 6 keer in de week. Dit kan of een hiit-training om 07.00 uur zijn, of een avondtraining om 18.00 uur of 19.00 uur. Zaterdag train ik vaak ’s morgens en ’s middags en op zondag om 09.00 uur. En zoals ik al aangaf: ik ben ruim een uur offline en daarna ben ik weer helemaal op de hoogte. Trainen en je werk is hartstikke goed te combineren, zolang die twee punten maar je focus blijven. Je hebt genoeg uren in een dag.”

Binnenkort je eerste kickbokswedstrijd. Had je ooit gedacht dat je hier zou komen?

“Mijn kickbokswedstrijd is 19 november in Aalsmeer. Het is grappig dat ik een jaar geleden niet had kunnen bedenken, dat ik nu zo’n belangrijke focus heb in mijn leven. Laatst liep ik de klassieke vechtschool Kops binnen en stond daar heel erg bij stil. Ik zag bezwete gasten trainen en besefte dat het heel erg afwijkt van het modemeisjes-beeld dat mensen van mij hebben. Als je mij 2 jaar geleden voor 10 seconden had laten meekijken in mijn huidige leven, dan had ik er waarschijnlijk niks van begrepen. Dat zijn eigenlijk de leukste momenten in het leven.”

Hoe reageren mensen om je heen eigenlijk op je nieuwe passie?

“Iedereen is enorm geïnteresseerd en enthousiast. Dat is erg motiverend. Toch zorgt het ook voor een bepaalde druk. Er komt straks een hele grote groep mensen kijken. Een grote groep mensen die vanaf februari naar mijn kickboksverhalen moesten luisteren. Vriendinnen die op mij moesten wachten als ik nog moest trainen, collega’s die de dag na een training alles moesten aanhoren, Robby die wekelijks veel tijd investeert in mijn trainingen, mijn trouwe maatje Anne die ik dagelijks app en dan heb je nog mijn ouders. Die zijn als een van de weinigen eigenlijk niet zo enthousiast…”babette2

Wat is je ultieme doel?

“Mijn doel is om te winnen. Ik weet dat het niet chic is om hardop te zeggen, maar ik heb dáár zoveel voor getraind en een heel jaar voor op zijn kop gezet. 6 keer per week trainen, blauwe benen, verloren teennagels, bloedneuzen, geen alcohol en twee keer naar Thailand voor een trainingskamp. Je gaat me dan niet vertellen dat meedoen belangrijker is dan winnen.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

Hoofdfoto: David Stegenga

Foto’s: Instagram.com

You Might Also Like