Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: JOLIQUE MÖLLER

januari 30, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Jolique Moller van Influentials (25).

Dat de Rotterdamse Jolique een eigen business startte is niet hélemaal verrassend. Ze komt namelijk uit een ondernemersgezin. Toen ze zo’n vijf jaar geleden in Miami woonde, raakte ze geïnteresseerd in influencer marketing. En wat begon als een netwerk voor fashionbloggers is tegenwoordig uitgegroeid tot het succesvolle platform Influentials. Deze marktplaats brengt adverteerders in contact met meer dan 4.000 influencers wereldwijd. Onlangs heeft Jolique naast het kantoor in Rotterdam een tweede office geopend in Amsterdam. Tijd voor een gesprek.

bbbWelkom in Amsterdam 🙂 Hoe is je bedrijf eigenlijk ontstaan? 

“Ik was ooit zelf blogger toen ik in Miami woonde. Later besloot ik om terug naar Nederland te gaan om ilovefashionbloggers op te richten. Een online platform voor fashion bloggers. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de online industrie. Naast blogs werden ook Instagram en Snapchat belangrijke kanalen. Ik besloot om Influentials te starten. Nu ben ik niet meer afhankelijk van een categorie of specifiek kanaal.”

Wat houdt je werk eigenlijk précies in? 

“Er zijn wel miljoenen micro influencers wereldwijd met een hechte groep volgers. Veel merken vinden het moeilijk deze influencers te vinden en te benaderen. Dit geld vaak ook voor influencers die zich het liefst concentreren op het maken van content in plaats van het werven van nieuwe samenwerkingen. Daarom besloot ik samen met mijn partner Michael van Lier een platform te bouwen waarbij influencers en merken online met elkaar kunnen samenwerken. Een merk plaatst dus een campagne online en een influencer kan hierop reageren. Ik zorg er dagelijks voor dat het team gemanaged wordt, we onze kpi’s halen maar grotendeels ben ik bezig met de groei van het bedrijf.”

En? Merk je al een verschil tussen Rotterdam en Amsterdam in je werkgebied? 

“Ja zeker! Rotterdammers zijn heel erg direct. Je weet meteen of je zaken gaat doen. In Amsterdam ligt dat toch wel anders. Het gaat daar eerst om de relatie en dan pas zaken doen.”

bbb2Een eigen bedrijf hebben. Zo spannend, wij weten er alles van. Wat voor advies zou je geven aan iemand die twijfelt om voor zichzelf te beginnen?  

“Bij twijfel niet doen. Er komen zoveel zaken bij kijken waar je zelf nooit over na hebt gedacht maar ook risico’s en verantwoordelijkheden. Je moet echt zeker zijn of je dit wilt. Ondernemen is namelijk een levensstijl die niet voor iedereen is weggelegd.”

Wat is het tofste dat je tot nu toe op je werk mocht meemaken? 

“Dat ik door de groei van het bedrijf tussen de lijst sta van de 50 meest ondernemende talenten van 2017 uitgeroepen door het FD persoonlijk.”

En wat zijn je toekomst plannen, nog meer kantoren? Buitenland?  

“New York! Dat is toch echt een droom om weer terug te gaan naar het land waar het voor mij allemaal is begonnen. Een kantoor openen in New York is toch echt een doel waar ik naar toe werk. Dream big!”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like

  • MOTIVATIE MAANDAG: JOLIQUE MÖLLER – Jolique Today februari 9, 2017 at 11:37 am

    […] Bron: Tete a Tete […]