Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: JAMIE LI VAN QUARTER MAGAZINE

april 4, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Alsof het oprichten en runnen van succesvol lifestyleplatform QUARTER Magazine niet hard genoeg werken was, begon Jamie een aantal weken geleden ook met vloggen. Natuurlijk kenden wij de mama van twee boys al van haar website, maar in haar vlogs geeft ze zichzelf helemaal bloot. Wat blijkt? Ze is naast knap en getalenteerd ook nog eens super grappig! Deze chick is 100% real en daar houden wij van. Als je van Jamie geen inspiratie krijgt, weet ik het ook niet meer!jamieZeg eens eerlijk: vond je het niet heel eng toen je eerste vlog online kwam? Je hele hebben en houwen out there

“Heel eng, vooral de make-up loze momenten in de ochtendjas!”

Je werkt al jaren online met Quarter Magazine, maar bent nu pas gaan vloggen. Was de tijd rijp? 

“De tijd was rijp om iets met video te doen. Ik had allerlei formats/videorubrieken bedacht, die realistisch gezien te veel tijd in beslag zouden nemen. Het zou simpelweg productietechnisch niet passen in mijn agenda. Dus stelde ik het steeds uit. Ik had zelf nog nooit vlogs bekeken, maar toen ik me eenmaal aan een aantal had gewaagd, dacht ik: hé misschien is dat ook wat voor mij! En in principe kost het me niet heel veel tijd extra, want ik film gewoon mijn leven. Camera aan en gaan.”

Hoe onderscheid je je van andere vloggers?

“Niet bewust, maar als je er een beetje over na gaat denken ondejamie3rscheid ik me waarschijnlijk doordat ik een flinke mix laat zien van allerlei pijlers en onderwerpen. Van een kijkje in een Amsterdams gezinsleven tot het interviewen van bekende Nederlandse mannen. Interieur, muziek, relatie(s), mode, lifestyle, hotspots en beauty. Daarnaast, je proeft een beetje de Surinaamse cultuur! Ook onderscheidend is de manier waarop mijn vlogs worden gemonteerd. Mijn vriend, werkend in de TV-branche, monteert ze elke week en doet dat heel snappy. Vlogs kunnen nog wel eens traag zijn. Mijn vlogs lijken in minuten misschien aan de lange kant, maar eenmaal aan het kijken, vlieg je er doorheen dankzij de korte shots.”

De reacties zijn enorm positief. Wat is het leukste dat je hebt gehoord over je vlog?

“De rode draad in de reacties is dat men blij is dat mijn vlogs echt zijn. Dat vind ik super om te lezen, want het is écht zo. Op Instagram pak ik altijd m’n beste hoek en gooi ik honderd filters over mijn foto’s en leg ik spulletjes zo mooi mogelijk neer, maar op Youtube? Niets is gemanipuleerd. Van een rommelig huis tot een vadsig onderkinnetje, it’s all real.”

Je komt in je vlogs en je columns altijd over zoals je bent, geen bullshit. Maar is er iets waar je niet over zou vloggen of schrijven?

jamiie4“Ja zeker! Soms zou ik een flink boekje open willen doen over relaties, daten, mannen en sex, maar dat zijn dingen die ik liever niet (online) deel, want het is ook een stukje privacy van een ander. Bijvoorbeeld verhalen van vriendinnen over hun laatste date-taferelen. Genoeg juice, bedblunders en leuke verhalen! Maar dat zijn dingen die ik niet kan delen. Ik heb ook een super voorraad aan klaag-columns. Maar die publiceer ik dan niet, ik vind het niet chic om iets of iemand publiekelijk te bashen. Hoewel ik een Youp-achtige column over T-Mobile altijd wel kan waarderen :)”

Mensen vragen regelmatig wanneer Kiki en ik voor Tête-à-Tête een keer gaan vloggen. Wij zijn alleen bang dat we er niets van bakken. Heb je advies voor ons?

“Leuk! Mijn advies: ik zou eerst een fraai cameraatje in bruikleen nemen, gewoon beginnen met filmen – er vooral niet al te lang bij stilstaan, dat heb ik ook niet gedaan, ik kocht m’n camera op een woensdag en begon op een donderdag met vloggen. Doe het een week, zodat je kan wennen aan de camera en kan kijken hoe je het hebt ervaren. Bepaal voor jezelf of je het wel of niet leuk vond om te doen. Want ik zie wel eens geforceerde vlogs. Bedenk dat niets moet! Het is vergelijkbaar met modetrends. Je hoeft ze niet allemaal mee te pakken, alleen de trends die jóú aanspreken en waar jij je lekker in/bij voelt.”

Als laatst nog even: je bent naast met je vlog ook lekker aan het knallen met QUARTER Magazine. Wat staat er eigenlijk allemaal nog in de pijplijn dit jaar?

“Nog meer interviews met leuke bekende mannen en ik ga uitbreiden met extra video’s. Korte video’s met uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld challenges, m’n tassencollectie, een (kids) shoptour door Amsterdam, etc. Verder geen rare fratsen, ik ga gewoon door hoe ik het nu doe, want het gaat hartstikke lekker op deze manier. If it ain’t broke, don’t fix it!”jamie2Foto’s: Instagram

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like