Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: IGRIEN VAN THE AVANTGUARDIAN

april 3, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Igrien Yin Liu.

Klein, super lief en altijd in voor een praatje. Zo leerde ik Igrien kennen toen wij elkaar telkens weer tegen kwamen op mode en food events. Maar laat je niet misleiden, deze chick heeft mega veel talent schuilen achter dat bescheiden karakter. Met haar blog The Avantguardian wil ze vrouwen inspireren om zich goed te kleden, goed te reizen en goed te leven. Vorig jaar won ze nog de felbegeerde Zalando Creative Content Icon award vanwege haar fotografie talent en sindsdien is ze écht helemaal los. Tijd voor een gesprek dus!

Hoe is the Avantguardian ontstaan? 

“Ik was toen ik The Avantguardian begon nog werkzaam als fiscalist. Ik leefde in een wereld van financiële transacties, belastingstructuren, een corporate jungle, met de Zuidas als mijn thuisbasis. Dat het niet mijn wereld was, realiseerde ik mij al vrij snel. Ik miste een stukje creativiteit. Toen besloot ik op een dag om fotografie weer op te pakken (mijn oude camera lag al jarenlang stof te verzamelen in de kast). Met mijn camera wilde ik het nieuwe (avant) ontdekken en dat een platform geven op een blog (guard). En zo begon ik The Avantguardian.

Mijn liefde voor mode is altijd aanwezig geweest. In oude fotoalbums zie je mij veel in prinsesachtige jurkjes van tule met glittertjes. Mode is voor een deel een uitvlucht uit het normale, de realiteit, en dat wilde ik toen blijkbaar al uiten! Een jurkje van tule zal ik nu niet snel meer dragen. Maar ik ben wel altijd op zoek naar statement pieces.”

Je gaat lekker! Had je verwacht toen je net begon met bloggen dat je er je werk van zou kunnen maken?

img_3410“Haha thanks! Zeker niet. Bloggen was voor mij altijd iets waar ik mijn ei mee kwijt kon. Ik kon mijn passie voor fotograferen en schrijven vastleggen op een plek op het internet dat van mij was. En mijn doel was in eerste instantie om mensen te inspireren op het gebied van mode, beauty, reizen en eten. Dat ik het mijn ‘werk’ kan noemen, is mooi en iets waar ik mij enorm mee gezegend voel. Als ik terugblik op de afgelopen drie jaar, dan zie ik hoe ontzettend veel er is gebeurd en hoe gek het is dat het allemaal is begonnen met een stille wens om te fotograferen. Ik ben heel benieuwd waar ik over drie jaar weer zit!”

Je maakt prachtige foto’s: hoe belangrijk is beeld voor jou?

“Dank! Beeld is voor mij erg belangrijk. Je kunt verhalen vertellen met woorden maar je kunt lezers nog beter verleiden met mooie fotografie. En dat probeer ik op mijn blog te doen. Het is iets geworden wat mij onderscheidt van andere blogs. Het geeft The Avantguardian ook een luxere uitstraling – maar ik richt mij ook op een iets oudere doelgroep. En als fotografe, is mijn blog en instagram ook een beetje een visitekaartje, een soort online portfolio. Ik word veel benaderd voor opdrachten door de kwaliteit van mijn beelden. Ik ben daarom heel selectief met wat ik online zet. Binnenkort begin ik met video. Ook dan zal beeld centraal staan.”

Wie is je rolmodel?

“Op dit moment zijn dat er twee: Margaret Zhang en Casey Neistat. Beiden zijn voor mij koplopers in de creatieve industrie. Margaret omdat ze een ontzettend goed oog heeft voor mode en detail. En ze heeft al zo veel bereikt voor iemand van haar leeftijd! En Casey omdat ik het heel inspirerend vind dat hij zo veel mensen aan zich kan binden met zijn vlogs. Zijn vlogs zijn een soort van verslaving iedere dag. Hij neemt jou mee in zijn wereld en de onderliggende boodschap in bijna al zijn filmpjes is dat niemand jou ervan weerhouden jouw eigen dromen te verwezenlijken. “Do what you can’t.” Beiden motiveren mij enorm in mijn werk.”

img_3409Wat is volgens jou het grootste vooroordeel over bloggers?

“Dat bloggen niet meer is dan het plaatsen van een aantal simpele foto’s online. Ik denk dat deze gedachte klopt als je kijkt naar de eerste generatie bloggers, of bloggers die nu net beginnen. Maar bloggen gebeurt nu al een paar jaar op ‘professioneel’ niveau. Dat wil zeggen, er wordt veel meer vanuit een journalistieke oogpunt geschreven, er wordt onwijs gaaf styling werk gedaan op instagram en je ziet dat steeds meer bloggers investeren in spiegelreflexcamera’s. Bloggers gaan qua kwaliteit steeds meer de kant op van tijdschriften. Er is veel vernieuwing. Andersom zie je overigens dat tijdschriften zich nu meer richten op blogs. Dat is een interessante ontwikkeling want het vooroordeel kwam voorheen altijd vanuit de oude media. Ik ben benieuwd hoe dit zich allemaal gaat ontwikkelen de komende jaren.”

Je hebt natuurlijk al mooie prestaties op je naam staan. Maar staat er nog iets op je bucketlist?

“Ik heb nog ontzettend veel op de lijst staan. Ik ben wat dat betreft echt een dream chaser. Ik ben ook niet iemand die stil wil blijven zitten. Oscar WIlse zei ooit: “Consistency is the last refuge of the unimaginative”. Op mijn blog wil ik meer spelen met beelden (stop-motions, cinemagraphs, illustraties, video). Ik zou het ook een uitdaging vinden om – naast mijn eigen kanaal – de social media te mogen doen voor bijvoorbeeld een modemerk, hotel of restaurant. Mijn ultieme droom is om ooit een film te regisseren of om de cinematografie te doen voor een film. Maar laten we beginnen bij het eerste!”

Foto’s: The Avantguardian

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like