Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: FOODBLOGGER SUSAM PANG

november 6, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Susam Pang (35) van Bysam.nl.

Eind 2014 lanceerde Susam haar eigen food website, waarin ze zich focust op het recenseren van de beste restaurants van het land. Wat houdt dat in? Een leven dat bijna geheel in het teken staat van eten en zo’n beetje elke dag lekker smullen, zul je vast denken. En ja, dat klopt helemaal. Jaloersmakend, hè? Omdat je vast benieuwd bent geworden hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen, is ze de Motivatie Maandag van deze week.

Hoe ziet een dag in het leven van Susam er uit?

‘Ik ben geen ochtendpersoon (vraag maar aan mijn vriend), dus meestal ben ik eerst een half uurtje bezig met wakker worden. Dat doe ik met een kop zwarte koffie en een kommetje zelfgemaakte granola en Griekse yoghurt. En meestal kruip ik achter mijn laptop om artikelen te schrijven. Maar geen dag is hetzelfde. Soms ga ik daarna naar yin yoga. Maar soms heb ik ook een klus (fotografie, koken, meekijken, etc) of een perslunch. Soms ook andere persevents (etentjes, lunches, book launches, etc). Maar soms ook de hele dag tikken achter mijn laptop wat ik heerlijk vind.’

susam-pang-bysam-930x930Heb je altijd al iets met food gehad?

‘Mijn ouders komen uit Hong Kong. Eten maken en samen eten stond altijd al centraal in ons gezin. Ons gezin leefde altijd al van eetmoment naar eetmoment. Als je mensen ontmoet, eet je. En vroeger toen ik klein was wilde ik altijd al verhalen vertellen. Of live of op schrift.  Wat is het grootste misverstand over foodbloggers? Dat het een glamoureus luizenleventje. Het is verdraaid hard werken, maar dat vind ik ontzettend leuk vooral omdat ik wat ik doe geweldig vind. Het kost veel tijd om mooie foto’s te maken, ze te bewerken, een goed en origineel artikel te schrijven en je site mooi te houden.’

Je bent er continu mee bezig maar nu ben ik toch wel benieuwd: wat is jouw favoriete hotspot?

‘Dat is zo’n lastige vraag. Het hangt zo ontzettend af van mijn (food)mood, het gezelschap en de sfeer waar ik naar op zoek ben. Mag ik twee van mijn favoriete latest discoveries noemen? Bistro Zebra en Shanghai Bistro’.

Als je moest kiezen: nooit meer ontbijten, nooit meer lunchen of nooit meer dineren… wat kies je dan?

‘Nooit meer lunchen. Ik kijk ’s nachts in bed al uit naar mijn ontbijt en met dineren kun je zo heerlijk uitpakken met tig gangen, bijpassende wijnen etc. Als we tijd hebben staan mijn vriend en graag uren samen in de keuken om het diner te maken en dat zou ik niet willen missen. En ik ga ook vaker met vriendinnen uit dineren dan lunchen.’

susammWat is je motto?

‘Ik noem mezelf a serious foodie. Daarmee doel ik op het feit dat ik serieus van lekker eten hou. En ik vind ook dat je gewoon gruwelijk goed van eten moet genieten. Dus van mooie producten. Liever iets meer betalen voor mooie producten en waarvan de herkomst goed is. En natuurlijk skip ik af en toe ook wel eens vlees omdat het voelt alsof mijn lichaam regelmatig meet free wil gaan. En af en toe kook ik vegan en vind ik het leuk om te proberen wat veganrestaurants voor iets moois weten te maken met groente in de hoofdrol. Maar ik wil niet spastisch doen over eten. Ik wil gewoon genieten en als dat betekent af en toe een goed stuk vlees met een grandioos glas wijn, dan geniet ik daar volop van. Om dat te compenseren eet ik weer een dagje lekker gezond. Veel groenten, fruit en geen alcohol. Laatst heb ik drie dagen een sappenkuur gedaan. Was pittig, maar goed te doen. Zolang er maar balans is.’

Wat is je uiteindelijke doel met Bysam?

‘Nog meer mensen inspireren waar te eten. En door bySam krijg ik nu al de meest toffe samenwerkingsmogelijkheden in mijn schoot geworpen. Mijn doel is met bySam nog meer geweldig inspirerende mensen te ontmoeten, op plekken te komen waar ik anders niet was geweest en nog meer gave samenwerkingen te kunnen hebben.’

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like