FASHION Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: EVELIEN VAN THE LITTLE BLACK DRESS

december 12, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: ondernemer Evelien Lekkerkerker (27) van webshop thelittleblackdress.nl.

Evelien weet al op jonge leeftijd: het standaard kantoorbaanleven is niets voor haar. Na een Master Communicatiewetenschappen aan de UvA, en de nodige ervaring als accountmanager besluit ze de sprong in het diepe te wagen: een eigen onderneming. Na flink wat brainstormen heeft webshop The Little Black Dress nu eindelijk het levenslicht gezien. En omdat alles begint met een passie en een flinke dot enthousiasme (kijk maar naar Tête à Tête) tijd voor een goed gesprek. Evelien, take it away!

Schermafbeelding 2016-12-11 om 22.10.49Hoe is het idee voor The Little Black Dress ontstaan?

“Hoe vaak stond ik vroeger wel niet voor mijn kledingkast en dacht: ‘Wat moet ik áán?’ Waar mijn vriend (sinds kort man) dan niets van begreep, omdat mijn kledingkast toch echt bomvol hing. Dan koos ik toch altijd maar weer voor een fijn basic item. Een mooie jeans, een zwart colbert, een fijne blouse of natuurlijk… een Little Black Dress. De rest in mijn kast bleef ongeroerd. Best gek eigenlijk. Na wat rondvragen bij vriendinnen bleken zij zich volledig te herkennen in mijn ‘probleem’.

De verhalen over diverse miskopen kwamen al snel omhoog. Je dénkt misschien dat iets hip is, maar uiteindelijk verdwijnt dat te gekke shirtje toch vaak achterin de kast. Hier ontstond het idee; ik wilde een webshop starten waarbij ik kwalitatieve items aanbied die nu, maar ook over een jaar, nog leuk zijn en niet naar dat achterste plankje van de kast verdwijnen. Gewoon de echte musthaves. In combinatie met mijn wens om iets voor mezelf te beginnen, ben ik The Little Black Dress gestart. De naam zegt genoeg: de LBD is de ultieme musthave.”

Waarom hebben zoveel vrouwen een kast vol kleding en tóch het gevoel dat we ‘niets’ hebben om aan te trekken, denk je?

“Ik denk omdat veel vrouwen gevoelig zijn voor modetrends. Mensen zijn, denk ik, in de basis toch ‘kuddedieren’, hoe gek dat ook klinkt. Je wilt er nu eenmaal bij horen. Bovendien zijn veel vrouwen ook vaak onzeker over welke items ze met elkaar kunnen combineren. Ik denk dat je vervolgens toch mee gaat met een bepaalde trend, maar wie zegt eigenlijk dat die super hippe spijkerblouse echt bij jou staat? Waarschijnlijk vind je die blouse een jaar later zelf ook niet zo’n geslaagde keuze en wordt deze ergens weggestopt in de kledingkast. Blijf gewoon jezelf, shop de juiste items die je altijd met elkaar kunt coHyperFocal: 0mbineren en je legt een superfijne basis voor jouw collectie.”

Wat is voor deze feestmaand echt een musthave voor in de kast?
“Dat is niet zo moeilijk. De Little Black Dress natuurlijk, haha! Gecombineerd met een mooie pump of een lakschoen. Dit jurkje is gewoon altijd goed, maar ik ben ook fan van de outfits waarbij je een mooie, chique blouse combineert met een rok of pantalon. Met de feestdagen moet je wel even extra uitpakken; jezelf net even wat mooier maken. Die spijkerbroek kan 1 januari ook wel weer.”

Op je webshop vind je veel Scandinavische merken terug. Vanwaar de passie voor deze designs?

“Scandinavische merken zijn in principe eenvoudig, de pasvorm is fijn (zeker voor Nederlandse vrouwen) en de items hebben altijd een verrassende twist. Bijvoorbeeld door de stof of print. Zo hebben wij in de collectie basis shirts van Minimum. Ideaal om te combineren met een colbert of vest. Gewoon effen shirts, maar wel net even anders vanwege het cupro materiaal. Door de eenvoud, vind je bij Scandinavische merken gewoon veel items die niet aan modetrends onderhevig zijn en dat is fijn.”

Wat vind jij the most ugly trend du moment?

“Het begint al een beetje over te waaien, maar ik ben niet zo gecharmeerd van de ‘houthakkersblouse’. Het kan absoluut werken en staat bij sommigen
inderdaad echt heel gaaf, maar je ziet dat veel mensen het dragen, omdat het ‘in’ is. Niet doen, op zo’n moment doet de blouse echt niets voor je.”

Waar hoop je over twee jaar te staan met The Little Black Dress?

Schermafbeelding 2016-12-11 om 22.46.11“We zijn nog maar net gestart en nog niet bij iedereen bekend, maar ik zou het wel heel tof vinden als we over twee jaar flinke stappen hebben gemaakt naar landelijke bekendheid. Bovendien zijn we nu gestart met een kleine collectie. Vanaf januari worden daar diverse items aan toegevoegd. Over twee jaar wil ik de collectie flink uitgebreid hebben met nieuwe labels. Er staan alweer een aantal mooie merken op het verlanglijstje. Kortom: op naar meer dus!”

Meer weten over de webshop? Volg The Little Black Dress hier op Instagram en hier op Facebook. Enne, ben óf ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl.

You Might Also Like