Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: EVA VAN DER MEI

november 20, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: PR-ster Eva van der Mei.

We houden deze topper al een tijdje in de gaten, maar nu ze -na een aantal jaar freelancen bij toffe bureau’s – haar eigen PR agency (EVDM) is gestart, móesten wij even een get together plannen. Wat zijn wij dol op Eva’s tomeloze energie en fijne manier van werken. Niet gek dus dat zij geheel verdiend de Motivatie Maandag van deze week is!

evaWow, je hebt je eigen bureau! Echt super tof, gefeliciteerd. Hoe voelt dat? 

“Ja, dat voelt heel goed en heel natuurlijk. Ik werk al bijna 10 jaar binnen marketing en PR, twee jaar als freelancer en ik heb altijd al geweten dat ik uiteindelijk mijn eigen bedrijf wilde. Nu is het zover, maar het past ook heel goed bij me. Ik vind ondernemen heel leuk en het door blijven ontwikkelen. Daarnaast past een PR Agency weer heel goed bij me, omdat ik het heel leuk vind om creatieve concepten te bedenken voor merken en bedrijven om een bepaald doel te behalen. Die dan vervolgens ook concreet uit te voeren en het gezamenlijk doel te behalen. Groeit de klant, dan groeien wij.  Daarnaast voel ik heel veel dankbaarheid voor alles wat ik mag doen, alle personen waar ik mee mag werken en alle mooie projecten waar wij met EVDM Agency onderdeel van mogen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat naast goed zijn in je vak (wat wel behoorlijk essentieel is) een positieve houding hebben en dankbaar zijn, ervoor zorgen dat je succesvol kan zijn.”

Is dit een doel waar je altijd naar toe hebt gewerkt? Of is het je een beetje overkomen? 

“Nee, ik wist wel zeker dat ik een eigen bedrijf wilde hebben. Ik vind het ondernemen heel leuk, het out of the box denken, het constant ontwikkelen, risico durven nemen en soms zelf de stress die er bij komt kijken. Ik merk dat ik het beste presteer onder druk. In mijn vaste banen, was ik altijd al een manusje van alles, wat ik heel leuk vond, maar waardoor ik wel al heel veel werkzaamheden en de daarbij komende verantwoordingen naar me toetrok. Ook ben ik blijkbaar goed genoeg in wat ik doe, aangezien deze ondernemers (mijn bazen)  mij die verantwoordelijkheden geven en hun bedrijf aan mij toevertrouwen. Op een gegeven dacht ik, als ik toch al die stress van die verantwoordelijkheden op mijn schouders neem, waarom doe ik het dan niet voor mezelf? Dan word ik er zelf ook nog eens beter van en kan ik het geheel op mijn manier doen. Daarnaast had ik al wat jaren ervaring en denk ik toch dat ondernemen of je eigen zaak beginnen gewoon een kwestie is van doen, geloven in jezelf en positief denken. En ik besloot het op een gegeven moment gewoon te doen.”

Hoe ben je überhaupt in de PR terecht gekomen? 

“Tijdens mijn economie studie werkte ik altijd als parttime baan in kledingwinkels. Wat begon als 16 jarige bij de Only op de Nieuwendijk, naar de Diesel flasgshipstore op de Heiligeweg, tot de Emporio Armani boutique in de PC Hooftstraat. Tijdens mijn baan bij Emporio Armani vond ik het ook leuk en interessant om me bezig te houden met de stylisten/ pers (influencers, waren er toen nog niet #ikwordoud) die langskwamen en toen ik mijn scriptie moest schrijven, heb ik dat in combinatie met mijn modebaan gedaan. Ik heb toentertijd een PR/ Strategisch Marketing plan geschreven voor Emporio Armani Nederland. Dit viel blijkbaar in de smaak, want na mijn scriptie kreeg ik een baan aangeboden als PR Manager van het merk in Nederland. Dit was echt een unieke kans om een kijkje te krijgen hoe een succesvol merk dit doet. Ik heb daar echt veel geleerd, mocht met een heel mooi merk werken, kon een heel mooi netwerk opbouwen en daarnaast was het samenwerken met de PR afdeling in Italië en Frankrijk en de daarbij behorende tripjes , geen onplezierig bijkomstigheid.”

eva2Hoe ziet een dag in het leven van Eva er eigenlijk uit? 

“Ik ben wel echt iemand die 24/7 met zijn werk bezig is, maar ik denk dat, dat een bijkomstigheid is als je voor jezelf werkt. Ik vind dit ook niet erg, maar ik moet wel leren om af en toe bijvoorbeeld even mijn telefoon weg te leggen. Het komt ook door het vak PR, een foto liken op social, is eigenlijk ook al bezig zijn met mijn werk. Iemand vroeg laatst aan me: wat zijn je hobby’s? Toen bedacht ik me (naast lekker eten, wijn drinken en gezellig met vrienden zijn), dat mijn werk wel echt mijn hobby is. Dat betekent niet dat ik het altijd leuk vind om te werken en alle bijzaken ervan even leuk vind, maar over het algemeen vind ik mijn werk echt heel fijn en vind ik het niet erg om er veel mee bezig te zijn.

 

Hoe ziet een dag in het leven van Eva er uit?

“Op een gewone dag sta ik om half 8 op en zorg dat ik om 9.00 op kantoor ben. Tijdens zo een dag op kantoor vind ik het belangrijk om mijn collega’s genoeg aandacht te geven om een fijne en productieve werksfeer te creëren, vooral omdat de werkdruk behoorlijk hoog ligt en ik het ook belangrijk vind om dat in onze branche vast te houden. Daarnaast heb ik gedurende de dag via mail, telefoon of social contact met influencers, klanten, stylisten en pers, om te kijken hoe we elkaar kunnen helpen. Daarnaast komen er vaak mensen langs in de showroom waar je ook even een praatje mee maakt of zijn er afspraken buiten de deur: veel socializen dus. Maar dat is een perfecte manier om te kijken waar mensen mee bezig zijn en hoe je elkaar kunt helpen. Ook ben ik vaak bezig met creatieve plannen/ concepten en strategieën om te zorgen dat onze EVDM Agency merken de juiste exposure krijgen. Dit dan ook concreet maken en haakjes uitzetten om het te realiseren.

Na een kantoordag, en als er geen event is, probeer ik minimaal 3x per week te sporten. Dit om het PR leven van etentjes, borrels en events een beetje te compenseren. Daarnaast is het voor mij echt een moment dat ik mijn hersenen kan ontspannen, op het moment dat ik sport, ben ik echt alleen met het sporten bezig en dus even niet met deadlines en werk.  Vaak zijn er in de avond na een kantoordag ook nog leuke events waar je even je PR ronde moet maken of heb je zelf een event van één van je merken.”

eva3Wat is het grootste misverstand over de PR wereld? 

“Ik denk dat buitenstaanders vaak denken dat het werken in PR alleen maar etentjes, socializen en events is. En dat het een makkelijke branche is, waar je alleen maar een beetje leuk hoeft te doen tegen elkaar, maar dat is niet zo. Om succesvol te zijn, moet je hard en veel werken. Je netwerk is essentieel en daarnaast is je vermogen om creatief te denken en te werken heel belangrijk. Ook moet je de hele tijd on-top-of everything zijn om efficiënt te werken en je kansen te pakken: Waar zijn al je klanten mee bezig? Waar is de pers mee bezig? Wat zijn de marktontwikkelingen? Welke influencers zijn echt interessant? Wat zijn de nieuwe PR of social tools?  Wat voor projecten/events zijn er? etc.  Ook denk ik dat mensen vaak denken dat alle personen in de PR nep zijn. Dit is zeker niet zo en een belangrijke waarde binnen EVDM Agency is dan ook oprecht zijn. Het is veel makkelijker en het wordt meer gewaardeerd als je gewoon zegt waar het op staat: wat kan jij voor iemand anders doen en wat kunnen zij voor jou doen. Daar moet ik wel aan toevoegen dat ik vind dat PR begint bij je eigen PR, als jij als persoon geen gunfactor hebt, is het een stuk lastiger om PR te generen voor merken, klanten of producten waar je voor werkt.”

Wat staat er allemaal voor je in de planning de komende tijd?  

“Heel veel leuke en spannende dingen: naast dat er veel nieuwe, super leuke accounts bij zijn gekomen, krijgen we begin december de sleutel van ons nieuwe kantoor en showroom midden in het centrum op het Rokin. Daarnaast wordt het team ook weer uitgebreid met een nieuwe ervaren PR manager, zodat we als onze klanten happy kunnen maken en houden!”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like