Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: ELLEN SNIJDER VAN FASHIONCHICK

oktober 16, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Ellen Snijder, brand director van Fashionchick.

Deze vrolijke krullenbol zagen wij lang voor Tête-à-Tête überhaupt bestond al regelmatig shinen in de wandelgangen van het Sanoma gebouw in Hoofddorp. Nu, jaren later, zijn wij inmiddels een eigen bedrijf gestart maar rockt Ellen ook niet minder hard. Haar site Fashionchick.nl, gaat hartstikke lekker, we zien het merk terug op televisie én sinds kort ook in de boekenwinkels. Met modeboek On Fleek, speelt Ellen zich nogmaals in de kijkers en gurllll, we love it! Tijd voor een update, take it away El!

img_6801Wauwie, een boek! Ik heb hem nog niet gelezen, kun je vertellen voor boek On Fleek is?

“Ja bizar he! Echt een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan, omdat het echt iets blijvends is en het mijn inner vormgeving queen naar buiten haalde. In dit boek staan alle looks van tv-programma ‘Fashionchick elke dag een look’. Geschoten door het leukste fotografen duo uit Amsterdam: Kee & Kee! Gedragen door de influencers uit ons eigen netwerk, allemaal coole babes die we de afgelopen seizoenen hebben zien meegroeien en dat voelt een beetje als familie! Amanda van Effrink heeft de styling gedaan van alle looks en Kristel Kwast geeft de tips en adviezen als hoofdredacteur van Fashionchick. Trots dat we dit met zijn allen hebben neergezet! Koste even wat bloed, zweet en tranen tot in de late uurtjes… Maar dan heb je wel een on fleek boek haha.”

Hoe is Fashionchick eigenlijk precies ontstaan?

“Vanuit mijn scriptie, moest afstuderen en dat heb ik gedaan met ‘Fashionchick’ waarna ik samen met drie ondernemers daad bij woord heb gehouden, na een half jaar stond de site en binnen een jaar was dit al winstgevend. Eigenlijk ben ik toen gewoon begonnen, niet nadenkend dat ik er na bijna 10 jaar (in feb bestaan we 10 jaar) nog steeds zou zitten. Wou altijd heel graag reizen, maar nu doe ik het eigenlijk allebei. Zit op dit moment in Bali.”

Toen Kiki en ik nog bij Sanoma werkten, zagen we je daar vaak (altijd on fleek gekleed) in de wandelgangen. Wat is je ultieme stijltip?

“Aaawwh zo lief! Ja haha bij Sanoma vielen wij ‘fashion bosses’ wel op hè? Mijn ultieme stijltip? De jeans, ik ben verliefd op het lookje van een simpele Levi’s jeans (die is lief voor je billies), strepen shirtje en sneakers van du moment. Helemaal voor de sailor look gaan? Voeg er dan even een petje aan toe: altijd goed!”

Wat is je lijfspreuk?

“Op dit moment ‘het komt zoals het komt’, maar dat is eigenlijk meer een grapje. Aangezien het eten hier in de Warungetjes letterlijk komt als het klaar is en bijna nooit tegelijk! Maar deze spreuk is eigenlijk heel toepasselijk op mijn leven, waarmee ik wil zeggen dat niet altijd alles gaat zoals je plant of in je hoofd hebt, je hebt het niet in de hand.. Het komt zoals het komt geniet ervan tot de max!”

img_6800Als Fashionchick niet bestond, werkte je nu als…?

“Creatief bij een cool reclamebureau? Haha dat wou ik altijd, sowieso iets creatiefs, mooie dingen creëren en het liefst met het linkje online, omdat ik stiekem een meganerd ben!”

Vertel, wat staat er allemaal nog voor jou (en Fashionchick) op de planning?

“Veel! Ik kijk heel erg uit naar het redesign van de site, deze wordt echt next level. Daarnaast zitten we nu met zo’n topteam en hebben we zo veel ideeën met elkaar, daar geniet ik echt van. Zo vind ik de manier waarop we nu de Insta stories doen echt zo cool en wil ik graag dat we het Fashionchick Girls magazine online nog groter maken, dat gaat al superlekker. Komt een leuke samenwerking aan met Happy Socks, de schoenencollectie ism Sacha was zo’n groot succes en verliep zo fijn dat ik hier zeker weer verder over wil brainen. Daarnaast weer op TV en nu dit boek een bestseller is wellicht verder kijken? Ja we hebben genoeg #fashionchickgoals!”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like