Featured FOOD Interview

MOTIVATIE MAANDAG: ELLEN HOOG

januari 23, 2017
Ellen Hoog

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Hockeyster Ellen Hoog (30).

Ze werd uitgeroepen tot World Hockey Player van 2014, deed als international mee aan de Olympische Spelen, gaat over een paar maanden trouwen met haar grote liefde én is gek op taartjes. Om die reden is Ellen een samenwerking gestart met de Amsterdamse healthy minded taartenbakkers van Bakerline. Tijd voor een Tête à Tête.

Vertel Ellen, je hebt een eigen taart ontworpen? Past dat wel in het leven van een gezonde sporter? 

ellen2“Jazeker! De taart die ik heb gecreëerd kun je echt zien als gezond tussendoortje. Alle taarten zijn bake-free, dus raw; zonder oven bereid. Hierdoor blijven de voedingsstoffen intact. Van dit taartje kun je net iets meer eten dan van bijvoorbeeld een ‘ongezonde’ appeltaart, omdat het gemaakt is van organische cacao en geen toevoegde suikers bevat. Het leuke is: als je je eigen taart ontwerpt kun je je al je lievelingsingrediënten gebruiken: bij mij verse aardbeien, banaan en chocolade. De bodem is gemaakt van dadels en noten, och je zou het eigenlijk gewoon even moeten proeven het is extreem lekker geworden.”

Klinkt behoorlijk lekker! (en vegan). Heb jij zelf ook een passie voor vegan food?

“Ik vind het wel heel belangrijk om bewust te zijn van wat ik eet. Ik ben geen vegan, maar eet wel redelijk plantaardig. Vlees eet ik sowieso niet echt meer, maar kaas, ei en een visje op z’n tijd vind ik nog steeds heel lekker. Ik merk wel dat er steeds meer bewustwording komt rondom eten. Ik vind uiteindelijk dat mensen eruit moeten plukken wat voor hen belangrijk is en wat natuurlijk goed voelt voor je lijf.”

Wat is jouw geheim voor een strak figuurtje?

“Dit klinkt natuurlijk heel cliché haha, als sporten altijd je werk is geweest: maar echt. Sporten dus. Maar ik heb ook makkelijk praten want voor de Spelen moest ik tien keer in de week trainen. Het is nu winterstop, maar ik sport alsnog wel 4 a 5 keer in de week. Sporten is echt mijn uitlaatklep en op deze manier blijf ik fit. En ik probeer ook zoveel mogelijk gezond te eten, geraffineerde suikers te verminderen en wat minder vetten te eten.”

Schermafbeelding 2017-01-22 om 22.21.22

Maar, ieder mens heeft zijn guilty pleasures, toch?

“Haha, nou zeker! Ik ben dus sowieso een taartenfan. Chocoladetaart, appelkruimeltaart, ik vind het heerlijk. En daarnaast ben ik een sucker voor Franse kazen, chips en popcorn. Het ligt er maar net aan waar ik zin in heb.”

Wat ligt er op je bord voordat je gaat sporten?

“Dat ligt er een beetje aan hoe laat het is, maar ’s ochtends voor een training neem ik bijvoorbeeld een grote bak havermout met sojamelk. En dan vooral lekker veel noten en fruit erbij. ’s Avonds vind ik een couscoussalade of een lichte pasta wel lekker. Als het maar een koolhydraatrijke maaltijd is.”

Schermafbeelding 2017-01-22 om 22.10.38Stappen op zaterdag als je op zondag een belangrijke wedstrijd hebt zit er zeker niet in? Heb je er nooit moeite mee zo strikt te leven? 

“Vroeger vond ik het nog wel eens moeilijk ja. Zeker in mijn studententijd toen ik op kamers woonde en mijn vriendinnen steeds de deur uitgingen en ik eigenlijk nooit meekon. Maar op dat moment wist ik gewoon dat ik er niet beter van werd om wel mee te gaan. Hockey is mijn passie en werk en je krijgt er uiteindelijk zoveel voor terug. En ik ben ook heel erg fanatiek, dus als ik dan de volgende dag niet fit zou zijn, zou ik kwaad op mezelf worden haha.”

Is je leven erg veranderd sinds je niet meer in het Nederlands team zit?

“Ja, ik merk wel dat de druk wat minder is. Ik heb 12,5 jaar in het Nederlands team gezeten en dat vraagt behoorlijk veel van je. Ik hockey nog steeds, maar ik ben wel wat minder streng voor mezelf nu. Ik denk wel dat dit wel mijn laatste seizoen is. Soms speel ik wel eens met het idee dat ik straks als ik helemaal gestopt ben gewoon spontaan een weekendje weg kan. Dat lijkt me zo gek. Maar ook heerlijk! Gewoon iets meer vrije tijd.”

Wat zou je nog heel graag willen bereiken in je carrière?

Schermafbeelding 2017-01-22 om 22.08.43Genoeg! Ik heb heel veel leuke plannen die ik de komende tijd iets concreter ga maken. Ik ben in ieder geval gek op voeding en presenteren. En er staat van alles op de planning maar meer kan ik je daar nog niet over vertellen ;)”

En tot slot, je gaat dit jaar trouwen! Kun je al een tipje van de (bruids)sluier oplichten?

“Ja! En dit gaat misschien wat gek klinken, maar ondanks dat het heel spannend is, zijn we heel ontspannen, haha. We hebben al best veel geregeld, alles gaat relaxt en we hebben tot nu toe totaal geen last van relatieproblemen door het druk van de trouwdag, dat hoor je toch wel eens? Ik heb de jurk al, we hebben de locatie en het eten is ook al geproefd. Ergens in juni gaat het dan allemaal gebeuren in het noorden van Toscane. Ik heb er enorm veel zin in. Geen stress in Huize Hoog!”


Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

 

You Might Also Like