Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: EDITOR YASMINE ESSER

juni 19, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Beautify-editor Yasmine Esser.

Een aantal maanden geleden ontmoette ik haar voor het eerst op Schiphol. Haar humor, droogheid en heerlijke stem pakte me meteen. En ik kan zeggen, als je ruim een week lang ruim zestien uur per dag samen bent, zijn er eh, geen geheimen meer mogelijk. De Amsterdamse Yasmine is editor bij lifestyleplatform Beautify, heeft één van de mooiste Insta-accounts die ik ken (check het hier), en is gewoon te leuk om niet te vragen voor onze Motivatie Maandag. Let’s go!

schermafbeelding-2017-06-18-om-22-01-24First things first, hoe ben je in dit vak gerold?
“Ik wilde als kind altijd schrijfster worden, maar uiteindelijk leek journalist me een realistischer beroep. Daarom heb ik Journalistiek gestudeerd in Zwolle. Tijdens mijn studie probeerde ik al zo veel mogelijk te schrijven. Onder andere voor Viva en voor FashionUnited.nl, een online vakblad voor de modebranche. Via Slaven, de CEO van uitgeverij Wayne Parker Kent kwam ik uiteindelijk in contact met Lotte van Beautify.

Ik dacht eerst dat het niets voor mij was. Beautify, ik kocht al mijn make-up bij de Hema… Ik dacht: als ze tijdens het gesprek vragen naar mijn favo make-up dan doe ik net of ik álle merken heb getest en toch die van de Hema het beste vind. Gelukkig maakte het niet uit en hadden we juist heel erg een klik. Inmiddels werk ik er 1,5 jaar. En hou ik me vooral bezig met de redactionele planning (indelen en teksten redigeren van de andere redacteuren) en social media. Ook heb ik de live video’s op Facebook geproduceerd met beautybehandelingen.”

Ik denk dat veel vrouwen in hun handjes zouden knijpen voor een baan als deze. Wat is het coolste dat je ooit voor je werk hebt mogen doen?
“De reis naar Thailand waar wij elkaar hebben ontmoet. Dat je gewoon een reis mag maken voor je baan en daarover kan schrijven, dat is toch geweldig! We waren in een ongerept gedeelte van het land waardoor we echt in een andere cultuur terecht kwamen. We hebben in een week tijd zo ongelooflijk veel gezien en gedaan. Het leuke van persreizen is dat je andere mensen binnen no time super goed leert kennen omdat je constant samen bent en zo veel indrukken op doet.”

schermafbeelding-2017-06-18-om-21-53-48
Wat is de grootste misvatting over je werk, denk je?
“Vriendinnen denken vaak dat mijn werk een aaneenschakeling is van lanceringen, beauty-events, feestjes en reizen. En ja, af en toe doe ik inderdaad fantastisch leuke dingen. En dat zijn natuurlijk ook de dingen waar ik over vertel of over post op Instagram. Maar verreweg het grootste deel van de tijd zit ik gewoon op kantoor achter m’n laptop, stukken te tikken en teksten van de andere redacteuren te redigeren en in te plannen. Dat is dan toch minder glamoureus dan het lijkt.”

Oké ik moet het vragen. Je insta foto’s. Wat is je geheim?
“Ah dankjewel! Ik vind het heel leuk om foto’s te bewerken en daarmee te experimenteren. Ik ben onwijs fan van de app Snapseed. Daarmee kun je bijvoorbeeld een gedeelte van de foto lichter of donkerder maken. (Inclusief je benen als die door een filtertje bijvoorbeeld een beetje te wit zijn geworden) 😉 Verder hou ik niet van té geposeerde foto’s op Instagram. Het leukste vind ik als je nog niet helemaal klaar bent. Als je nog net even je haar goed doet of je shirt rechttrekt.”

Je bent ook echt een travelbirdie. Welke reis is je het meest bijgebleven en waarom?
“Haha ja ik krijg echt steeds meer reiskriebels! De allereerste vakantie met mijn vriend, naar Tunesië vond ik heel bijzonder. Ik ben zelf half Tunesisch, maar heb eigenlijk geen contact met die kant van mijn familie. Maar toen ik daar was had ik opeens mijn vader aan de telefoon. Ik wist niet eens hoe zijn stem klonk (heel zwaar!), dat was zo raar. We hebben toen ook een tocht door de Sahara gemaakt, dat vond ik ook heel indrukwekkend.”

schermafbeelding-2017-06-18-om-21-56-19
Welk advies zou jij jezelf vijf jaar geleden willen geven? 
“Dat ik niet zo onzeker hoef te zijn over wat ik kan. Al vind ik dat nog steeds lastig. Ik denk nog te vaak dat ik iets niet kan.”

Wat hoop je ooit eens te bereiken op werkvlak?
“Ik ben altijd een beetje jaloers op mensen die al precies weten wat ze willen bereiken en hoe ze dat gaan doen haha. Tot nu toe heb ik heel erg mijn gevoel gevolgd. Maar, ik weet wel dat ik me in de toekomst nog meer zou willen richten op reizen/ reiscontent. Misschien wel een travelsite starten… En ja, dat boek schrijven waar ik als kind over droomde, dat zou ik ook nog écht willen doen. O jee, nu staat het hier dus moet ik het ook gaan doen haha.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like