Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: EDITOR DESI RIDDER

juni 5, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Esquire-editor Desi Ridder.

Soms ontmoet je mensen waarmee je een instant klik hebt. Een aantal jaar geleden racete Kiki en ik na een drukke werkdag naar een event, waar we omvielen van de honger. Samen gingen we op zoek naar voedsel en wie zagen wij in de menigte lopen met precies hetzelfde doel? Desi. En toen wij elkaar beter leerden kennen kwam ik erachter dat Desi niet alleen van eten houdt, maar ook van mode. En dat ze mega goed kan schrijven. En ook zo’n beetje the realest person is in dit wereldje. Sinds kort kun je freelancer Desi ook nog eens inhuren als motivational speaker, hoogste tijd voor een tête-à-tête dus!

desi2Vertel eens, hoe ben je in dit vak gerold?

“Ik heb Journalistiek gestudeerd in Zwolle en een cursus Modejournalistiek. Daar leerde ik Karin Kuijpers kennen en toen heb ik bij haar gesolliciteerd. Ik ben zelfs een half jaar niet naar school gegaan om voor haar te werken. Als hoofdredacteur van Metro Mode en journalist voor LINDA., FD Persoonlijk en Grazia had ze altijd mooie opdrachten voor mij. Van haar heb ik heel veel geleerd, maar het belangrijkste was ze mij meegaf was: blijf gewoon altijd jezelf.
Daarna heb ik stage gelopen bij Vogue en vervolgens begon ik met mijn afstudeerproductie over de steeds grotere invloed van adverteerders op modetijdschriften. Hiervoor interviewde ik Arno Kantelberg, de hoofdredacteur van Esquire, en vroeg hij of ik een paar shoppingpagina’s voor Esquire wilde maken. Nog voor ik dat had ingeleverd vroeg hij of ik niet fulltime bij Esquire wilde werken.”

Hoe vind je het om als vrouw bij een mannenblad te werken?

“Elke ochtend als ik wakker word denk ik weer: oja, vandaag ga ik als vrouw voor een mannentijdschrift aan de slag. Grapje natuurlijk… Ja, ik vind het leuk. Iedereen is lekker direct en recht voor z’n raap, ook de vrouwen die er werken. Dat staat mij wel aan, want zo ben ik zelf ook.”

Grootste misverstand over fashioneditors en wat houdt je fictie precies in?

“Haha, ik heb geen idee! Dat we misschien alleen in designer kleding rondlopen? Nee, I don’t know. Ik werk als fashion editor voor Esquire. Hier doe ik vooral veel producties, bedenk ik de concepten voor de (mode)shoots, heb ik een aantal eigen rubrieken, maak ik shoppings en doe ik de mode-interviews. Maar volgens mij doet iedere fashion editor bij elke titel weer wat anders. Zo weet ik dat mijn collega’s bij Elle en Harper’s Bazaar veel meer met mode en styling bezig zijn. Het is echt een breed vak dus.”

desi4Wat is het tofste dat je ooit voor je werk hebt mogen doen?

“Heb je een dag of drie? Ik heb heel veel toffe dingen gedaan. Maar als ik één ding moet noemen dan is het mijn allereerste persreis ooit. Dat was voor Metro Mode, toen ging ik met Martini naar de Grand Prix in Monaco en dat was fantastisch (leuk feitje l: de hotelkamer was groter dan mijn eigen studio) (leuk feitje ll: ik zat op het vip-deck van Martini tegenover de boot van die Instagram-star Dan Bilzerian die op Insta natuurlijk weer deed alsof het fan-tas-tisch was op die boot van hem, maar hij zat gewoon de hele race verveeld voor zich uit te kijken). Verder kom ik op mooie plekken, krijg ik (bijna) altijd super lekker eten (misschien wel ’t allerleukste) en mag ik samen met iedere keer weer een geweldig team prachtige covers voor Esquire maken. De leukste covershoot ooit was met Eva Jinek. I love her!

We love your style! Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

“Ik stel deze vraag zo vaak aan mannen en nu heb ik zelf echt geen idee wat ik moet antwoorden. Ik hou net zoveel van een double breasted pak als van m’n sportylook: een sweater, met Adidas-broek en hakken eronder. Voordat ik Journalistiek studeerde heb ik het CIOS gedaan, hier liep ik de hele dag in mijn trainingspak met slippers. Dat was ook chill hoor…
Oja, en ik hou er ook wel van als ik voor de spiegel sta, naar mijn look kijk en denk ‘dit kan eigenlijk echt niet’. Dat betekent voor mij dat m’n missie geslaagd is en ik prima in die outfit de deur uit kan.”

Heb je advies voor mensen die het ook heel graag willen maken in de fashionwereld?

“Als je iets wilt moet je er heel hard voor werken en laat zien dat je humble bent. Mensen zeggen vaak dat je een goed netwerk moet hebben. Maar als jij laat zien dat je iets echt wil en er bereid bent om hard voor te werken, kom je er ook. Voel je nergens te goed voor en geloof in jezelf. Als jij dat niet in jezelf doet, waarom zou iemand anders dan in jou geloven?”

Hoofdfoto: Stunning Streetstyle

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like