FASHION Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: DE HOOFDONTWERPSTER VAN GARCIA JEANS

augustus 8, 2016
Kim Feenstra, Garcia Jeans

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Simone Rommelaars (42), head design ladies bij modemerk Garcia Jeans.

Vanaf kleins af aan wist ze dat mode haar roeping was. En die droom ging ze koste wat het kost achterna. Inmiddels werkt Simone al 8 jaar als hoofdontwerper voor Garcia Jeans, reist de hele wereld over en maakt maar liefst 12(!) collecties per jaar. Maar zoals velen denken is haar leven niet alleen maar glitter en glamour. “Ik heb ook wel eens jankend op mijn hotelkamer gezeten. En een lekker glas bubbels of een hippe tent kan dat gevoel echt niet weg nemen. Hoe mooi het er ook allemaal uitziet.”

Simone, wanneer wist je: mode, dit ís het voor mij?Simone Rommelaars (1)

“Ik wist het al als klein meisje. Ik was altijd met mijn barbies aan het spelen en vooral verschillende outfits  aan het creëren voor de poppen. Ik deed verkleedpartijtjes thuis op de zolder, was met de hakken van mijn moeder aan het spelen, noem het maar op. Omdat ik een eeneiige tweeling ben gebeurde het ook heel vaak dat ik als zesjarig meisje bijna hetzelfde over straat liep als mijn zus. Daar had ik zo’n bloedhekel aan. Hier ontstond denk ik de drang om mijn eigen outfits te creëren.”

Ik las dat er bij Garcia Jeans dag in, dag uit wordt gewerkt aan de 12 vrouwencollecties die jullie per jaar ontwerpen en produceren. Wanneer neem je de tijd om te relaxen?

“Het is een on going process dat nooit stopt. Echt tijd om te relaxen heb ik niet echt. Als we op vakantie zijn kan ik zelf op het strand heerlijk in een tijdschrift bladeren en ineens geïnspireerd raken waardoor ik weer aan het werk wil. Als je iets echt leuk vindt, krijg je er ook veel energie voor terug. En oké, als ik dan toch aan het ontspannen ben, vind ik een power shop moment echt heerlijk. Ook merk ik de laatste tijd wel dat ik moet gaan sporten en beter moet eten om in balans te blijven. Ik ben ook geen twintig meer, haha.”

Wat is het grootste misverstand dat is ontstaan over werken in jouw vakgebied?

“Dat het allemaal glitter en glamour is. Totale onzin. Ik werk gemiddeld 50 tot 60 uur in de week. En ja, ik reis de wereld rond met mijn collega’s. Natuurlijk ontzettend leuk, maar het zijn wel hele lange dagen. Je bent niet thuis bij je gezin of vrienden en dat zijn keuzes die je moet maken. Ik heb ook wel eens jankend op mijn hotelkamer gezeten. En een lekker glas bubbels of een hippe tent kan dat gevoel echt niet weg nemen. Hoe mooi het er ook allemaal uitziet.”

FTP_JPG_original-SS 2016 adults 5Wat maakt Garcia Jeans volgens jou anders dan de meeste merken?

“De vrouw staat centraal en ik wil dat deze vrouw met trots in de spiegel kan kijken met wat voor maat dan ook. Er zijn zoveel vrouwen die niet goed om kunnen gaan met hun vrouwelijkheid, zo onnodig onzeker zijn over hun lichaam en rondingen. Ik hoop met mijn collectie dat ik dat stukje vrouwelijke trots kan laten shinen. Daarnaast ben ik altijd bezig met een clash neerzetten. De mix van stoer en vrouwelijk én sexy.”

Wat vind je het moeilijkste aan je baan?

“Als mensen niet vanuit een bezieling werken. 9 tot 5 mentaliteit is niet mijn ding. Dan kom je in mijn allergiezone terecht.”

En waar haal je de meeste energie uit?

IMG_2618

Simone en Kim Feenstra

“Uit andere vrouwen. Dat is mijn grootste inspiratiebron op het werk. En mijn fijne collega’s met wie ik met heel veel plezier samenwerk aan de collectie. Maar natuurlijk ook uit mijn gezin, bijvoorbeeld als ik heerlijk met de boys ga surfen of suppen op zee. Of gezellig een potje aan het kaarten ben met mijn kids. Eigenlijk uit hele, bazale, pure momenten. En als ik dat allemaal in balans kan houden is het leven fantastisch.”

Kun je ons tot slot nog een kleine trendinjectie geven op jeansgebied? Wat moeten we in de kast halen voor deze winter?

De wide leg en flair denim zie je nu veel terugkomen in het modebeeld. Afgeknipte onderkanten vind ik ook super tof, net als de denim culotte. Wij hebben momenteel in de collectie ook een fantastisch mini denim rokje met gave studs details. En een mouwloze denim blazer. Dat vind ik echt een waanzinnig coole stijl.”

Foto’s: García Jeans

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl

You Might Also Like