Featured NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: DANI VAN FITGIRLS.NL

december 21, 2015

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Dani Jasarevic (32) van Fitgirls.nl.

Als fanatiek sporter en foodie deelde Dani haar ervaringen, tips en gezonde recepten op haar persoonlijke blog dat uiteindelijk uitmondde in de inspiratiewebsite Fitgirls.nl. Vorige week lanceerde Fitgirls hun eerste kledinglijn, Born Real. Zes vragen aan deze alleskunner.

dani

Gefeliciteerd met de lancering van jullie kledinglijn. Voor wie is de kleding gemaakt?

“Dank je wel! De kleding van onze lijn is samengesteld en ontworpen voor iedere chick die de wereld wil ontdekken en er klaar voor is om zichzelf uit te dagen. De bewuste vrouw die voor zichzelf durft te kiezen in deze gekke en drukke maatschappij. Maar vooral voor iedere vrouw die zichzelf kracht wil geven om haar dromen waar te maken. Elk item heeft achter de statements die boodschap.

En waarom een kledinglijn beginnen?

De kledinglijn is een manier om onze visie uit te dragen. Deze visie is om vrouwen te stimuleren om datgene te vinden in het leven waar zij zelf tot hun recht komen als persoon. We hebben allemaal die innerpower die ons uniek maakt. Het is tijd om die te laten zien aan de wereld en alles uit het leven te halen wat er in zit.”

Jullie lijn heet Born Real. Wat betekent dit?

“De #BornReal Collection staat voor het leren omarmen wie je echt bent en te laten zien waar jij zelf voor staat. Durf buiten die lijntjes te kleuren want daar wordt het leven pas echt leuk en vind je wie jij echt bent. Puur, uniek en creatief. Al onze items versterken wie jij bent en op elk moment want je kan ze combineren met je eigen favoriete looks.”

Wat is Fitgirls.nl en hoe is het ontstaan?

“Ik kwam in 2013 in een burn-out terecht waarvan ik twee jaar moest herstellen en mijn dochter Megan heeft de ernstige en ongeneeselijke ziekte Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte). Ik wilde het beste voorbeeld zijn voor mijn dochter en er zelf alles aan doen om weer fit, gezond en gelukkig te worden. Door mijn ervaring had ik het gevoel dat ik ‘iets’ te delen had. Ik startte eerst met mijn persoonlijke blog en daar deelde ik mijn persoonlijke verhalen en recepten, maar ik had snel door dat dit niet de manier was om écht het verschil te kunnen maken. Ik wilde meer vrouwen bereiken en bedacht het concept Fitgirls om iets unieks te creëren waar elke vrouw zich thuis kan voelen. En zo had ik mijn passie en missie gevonden.”

Wat is jouw missie?

“Ik zie het als mijn life-mission om vrouwen te inspireren de sterkste versie van zichzelf te worden. Zowel van buiten als van binnen maar vooral van binnen. We kunnen nog met al onze doelen bezig zijn maar als het van binnen niet goed zit heeft het doel helemaal geen waarde. En zo zijn sport en (gezonde) voeding een hulpmiddel om je lichaam en geest te versterken.
Ik zie ook veel vrouwen strubbelen met het ‘fit’ worden maar ook met hun zelfbeeld en ideaalbeeld. Middels mijn eigen ervaring, kennis en platform wil ik het verschil hierin gaan maken en de wereld een stukje beter voor ons maken.”

dani2

Hoe zou je je eigen road to succes omschrijven?

“Ik heb geleerd om negatieve situaties of ervaringen om te buigen naar iets positiefs en dat probeer ik in alles te vinden. Het is een proces met ups en downs maar mijn eigen ontwikkeling staat altijd in de spotlights. Dat vind ik super tof! Het is zeer uitdagend. Elke dag hak ik weer een muur omver en maak ik mijzelf sterker. Het is vallen en opstaan, kroontje rechtzetten en verder gaan.”

Fitgirls staat voor sterke vrouwen, jij ben daar een voorbeeld van. Heb jij nog wel onzekerheden?

“Wat een compliment. Ik vind het elke dag een uitdaging om te dealen met de dingen die mij onzeker maken. Ik merk vooral dat dat eigenlijk altijd de momenten zijn als ik uit mijn comfortzone kom. Maar doordat ik dat soort momenten zie als ‘persoonlijke groei’ sta ik steeds sterker in mijn schoenen en durf ik uitdagendere keuzes te maken. Dus ja! Ik voel me nog steeds onzeker over mijn eigen prestaties. Ik ben een perfectionist dus ik ben niet snel tevreden over mijn eigen resultaten. Dat is mijn grootste valkuil want ik wil ook genieten van het hele proces en tevreden zijn met hetgeen ik al bereikt heb.”

Wat is je beste advies voor mensen die graag iets willen ondernemen, maar de stap niet durven te nemen?

“Onderschat nooit je eigen waarde. Je kan zoveel meer dan je denkt. Alles waar je onzeker over bent komt vaak doordat je een situatie nog niet kent of hebt ervaren. Realiseer je goed dat iets nieuws starten oncomfortabel voelt. Zodra je leert om je comfortabel met het oncomfortabele te voelen zal je deze momenten gaan zien als een groot leerproces voor jezelf. Dat zijn de momenten waar jij groeit als persoon en het verschil gaat maken voor jezelf en anderen. En het zijn juist die momenten dat je van jouw onzekerheid je kracht gaat maken. Geloof in die kracht, vertrouw op jezelf, op de keuzes die je maakt en blijf altijd maar dan ook altijd dicht bij jezelf staan. No matter what!

bornrealheader-870x270

Foto’s: Allard Timmermans/ Instagram

Ben jij of ken jij een stoere meid of jongen die een mooi verhaal heeft te vertellen? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like