Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: CHLOE STERK

augustus 14, 2017

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Chloe Sterk.

Steeds vaker horen wij geluiden om ons heen, mensen zijn een beetje klaar met het ‘perfecte plaatje’ zien op social media. Er is meer behoefte aan iets meer diepgang en dat merk je bij zowel de influencers als hun publiek. Ook Chloe gaat een nieuwe weg in. Je kent haar misschien al als Fashionista Chloe, maar vandaag lanceert ze een nieuw platform: Daily Nonsense. Waarom? Dat wilden wij ook weten, dus tijd voor een openhartige gesprekje!chloe4

Gefeliciteerd met de lancering van Daily Nonsense! Hoe is dit platform precies ontstaan? 

‘Thanks! Het idee om iets nieuws op te starten begon bij mij te spelen in januari 2016. Voor een zonnebrillenshoot reisde ik af naar Kaapstad. De ideale plek voor een perfect online (Instagram) plaatje en een mekka voor bloggers, influenceren en dergelijke. Toch voelde ik enorm de behoefte om meer te delen dan alleen maar dat plaatje. Daarnaast vroeg ik mijzelf af waarom we alleen maar elkaars perfecte wereldje willen zien en laten zien. We willen toch veel liever een eerlijk verhaal lezen? Hiervoor was nog geen platform voor mij en daarmee was het idee voor Daily Nonsense geboren.’

Je gaat al een tijd mee als blogger, hoe heb jij het bloggerlandschap zien veranderen de afgelopen jaren? 

‘Absoluut! Vroeger wist niemand wat bloggen nou precies was en dat is inmiddels wel anders. Het werd de laatste enorm gehyped in de media. Dat heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Een voordeel is dat er grotere online marketing budgetten vrij zijn gekomen bij merken, waardoor het mogelijk werd om van je passie je werk te maken. Bloggen is ontstaan doordat bepaalde creatievelingen hun passies wilde delen. Door de vrijgekomen marketing budgetten en de (media) schets dat het “leven als blogger/influencer/vlogger perfect is” wil opeens ieder tiener meisje een Instagram of blog of vlog account opstarten. Dit, vaak zonder doel, passie of zonder er eigenlijk bij stil te staan wat het nou precies in houdt.  En tja, dan raakt opeens de markt verzadigd, proberen diverse meiden elkaar te kopiëren en schijnt het alleen nog maar te gaan over het feit wie de meeste likes heeft op een Instagram foto. Steeds meer om mij heen zag ik meiden ongelukkig worden, en dat vooral omdat we stiekem allemaal gek worden van dat perfecte plaatje.’

chloeOnlangs was jij in India, die plek heeft wel een indruk op je gelaten, hè? 

‘Ik liep al een tijdje rond met het idee om iets nieuws op te starten, maar kreeg het niet echt voor elkaar om het definitief te maken. Toen ik drie weken door India reisde veranderde mijn hele kijk op de wereld. Na een bezoek aan een dorpje in India begon ik te huilen. India maakte iets in mij los. Ik stelde mijzelf de vraag waarom zoveel mensen in ontwikkelde landen enorm ontevreden zijn met het leven. Maar ook in de blogger-vloggers wereld waar ik in zit, zie ik dagelijks ontevredenheid en afgunst voorbij komen. Het ellebogen werk, het achter de rug om praten maar in het gezicht leuk doen, het nooit andere willen helpen of de alleen maar voor eigen succes willen gaan mentaliteit zijn dingen waar ik mij nu constant aan stoor. Het deed mij opnieuw beseffen dat niet de materialistische dingen of geld er toe doen, maar juist familie, vrienden en gelukkige momenten. Vandaag de dag worden mensen steeds ongelukkiger van the perfect online life en dat besef kwam er doordat ik in India ben geweest. Na India wilde ik zoveel meer delen met de mensen dan alleen maar een foto, outfit of quote. De eerlijke verhalen van mensen met een dagelijkse dosis Daily Nonsense, juist die wilde ik delen.’

Je deelt vrij veel over jezelf op je site, je insta en je vlogs. Wat is het grootste misverstand over jou? 

‘Het grootste misverstand is dat mensen door Fashionista Chloe altijd dachten dat ik op en top een modepoppetje ben. Tuurlijk hou ik van mode, maar ik ben veel meer dan dat. Ik heb wel eens in een kroeg in Nijmegen gestaan toen een jongen tegen mij zei: “Waarom ben je hier? Dit is toch helemaal niet hip? Een Fashionista bezoekt toch alleen maar ‘de hotspots'”. Hij bedoelde het waarschijnlijk een beetje sarcastisch, maar het is heel irritant dat mensen je in een bepaald ‘hokje’ plaatsen. De desbetreffende jongen is tandarts en daarom heb ik maar gereageerd met: “Wat doe jij hier dan? Je kan hier toch ook geen tanden trekken”. Hierna ben ik weg gelopen.’

Heb je advies voor beginnende bloggers? 

‘Mijn grootste advies is blijf bij jezelf. Deel je passie en ga niet iets kopiëren van een ander. Een tweede advies: denk voordat je een samenwerking aangaat eerst na wat je waard bent. Ga niet alles aanprijzen om maar gratis spullen te ontvangen. Hier prikken je volgers doorheen en dit komt ongeloofwaardig over. Wees gewoon eerlijk!’

Waar zie jij jezelf over 5 jaar? 

‘Na India heb ik enorm de behoefte om meer te reizen, en dan graag naar landen waar niet iedereen meteen heen zou gaan. Over vijf jaar hoop ik dus een mooi pakket aan landen te hebben gezien. Helemaal ideaal is als ik dit alles kan doen met een leuke man. Ja, samen de wereld over reizen en tegelijkertijd werken, dat lijkt mij fantastisch.’chloe2

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like