Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: CHELSEY GERAERTS VAN LOFTY MANNER

februari 1, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Chelsey Geraerts (24), creative manager en ontwerpster van modelabel Lofty Manner.

Ze leerde de fijne kneepjes van het vak bij So PR, het succesvolle PR-bureau van Thijs Willekes. Na drie jaar kneiterhard werken en vele events organiseren, werd het tijd voor een nieuw project: modelabel LOFTY MANNER samen met founder Michael Vinke uitbreiden naar een enorm succes. En dat alles met altijd die fijne glimlach op haar snoet. Chelsey is zelf niet echt groot te noemen (ach, hakken compenseren een hoop), maar haar plannen zijn dat zeker. Inmiddels heeft LOFTY MANNER een heerlijk kantoor in Amsterdam en een eigen fabriek in China.chelDenk je dat werken in de PR een goede opstap is geweest om uiteindelijk je eigen doelen na te streven?

“Absoluut! Ik raad ook iedereen aan die in de mode wil werken, om eerst te beginnen in de PR. Het is niet zomaar iets, het is echt een vak apart. Je leert er zoveel van en geen dag is hetzelfde! Daarnaast moet je het ook in je hebben en het kunnen. PR is keihard werken, het is geen 9 tot 5 job.”chel3

Jij vliegt ook altijd van hot naar her. Hoe combineer jij je drukke leven met privé tijd?

“Heel eerlijk? Ik heb daar zelf ook echt nog wel moeite mee… Ik doe soms wel tien dingen tegelijk. Ik plan ook álles vol, ja zelfs mijn zondag! Ik combineer mijn privétijd het beste door het écht vast te leggen in mijn agenda, maar eerlijk gezegd gaat werk wel altijd voor. Voor mijn werk reis ik samen met Michael de wereld over en hierdoor voelt het ook soms als op vakantie gaan. Mijn werk voelt daarom helemaal niet als werk. Het is mijn hobby waar ik 24/7 mee bezig ben.”

Heb je een gouden tip voor het onderhouden van je netwerk?
“Klinkt misschien wat gek, maar echt, wees jezelf: een normaal, puur persoon. Ik vind het belangrijk dat je een band en klik met iemand hebt. En natuurlijk, met de één heb je meer dan met de ander. Ik zit nu 4 jaar in de modewereld en in die tijd bouw je wel een band met personen op. Sommige werkrelaties zijn inmiddels mijn vrienden geworden. Dan is het een wereld van elkaar gunnen.”

Schermafbeelding 2016-01-31 om 9.27.36 PMHeb je ooit een moment meegemaakt waarin je dacht dat het allemaal niet zou lukken? En wat heb je gedaan om toch door te gaan?

“Nee dat heb ik eigenlijk nooit gedacht. Soms lopen dingen heel anders dan je van tevoren gehoopt had natuurlijk, maar daar heb ik alleen maar van geleerd. Wanneer ik iets in je hoofd heb en er echt in geloof, dan doe ik er alles aan om het te laten slagen.”

Hoe is het om vrouwen op straat in jullie kleding te zien?

“Och, daar moet ik soms nog steeds zo aan wennen. Maar het is echt geweldig om mensen te zien in kleding die is ontworpen door Michael en mij. Toen ik de allereerste keer iemand in LOFTY MANNER zag, was ik uit eten. Ze liep het restaurant binnen, geheel gehuld in een outfit van ons. Onverwachts werd ik knalrood van trotsheid, mijn vriendinnen keken me aan alsof ik gek was.”

Wat is je ultieme doel met LOFTY MANNER?

“Wat LOFTY MANNER uniek maakt is dat dit het eerste Nederlandse mode label is met 12 collectie’s per jaar. Hierdoor schakelen wij heel snel en is de collectie breed. Voor ieder persoon zit er altijd wel iets tussen wat je moet hebben. Ons doel is dat elke vrouw zich mooi voelt in wat ze aan hebben ongeacht wat ze te besteden hebben. Een vrouw die LOFTY MANNER draagt is stoer, sexy en zelfverzekerd.”chel2Foto’s: Instagram

Ben jij of ken jij een stoere meid of jongen die een mooi verhaal heeft te vertellen? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like