Featured Interview NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: CHARLOTTE VAN CHARLIE’S KITCHEN

mei 2, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Charlotte de Jong (28) van Charlie’s Kitchen.

Aan goede foodbloggers heeft Nederland geen tekort. Toch weet Charlotte alsmaar te groeien met haar Charlie’s Kitchen. Waarom? Charlie keeps it real. Haar blog laat een perfecte balans van gezond eten, fitness en fun zien. Omdat niemand van ons het volhoudt om 100% van de tijd gezond te eten en een feestje met een lekker stuk taart volgens Charlotte helemaal oké is. Deze relaxte houding én haar persoonlijkheid is wat haar blog zo leuk maakt. Wij zijn fan, dus tijd voor een interview!

charlie2Hoe is jouw blog ontstaan?

“Mijn blog is allemaal ontstaan door social media. Ik begon 2 jaar geleden met een Instagram-account om af en toe mijn passie voor lekker en gezond eten te delen. Charlie_superfoods was de naam, ik vond het leuk en het werkte. Al snel merkte ik dat het sneller en sneller ging dus besloot ik mijn naam te veranderen naar Charlie’s Kitchen, gewoon wat Charlie eet. Ik bleef groeien en besloot ernaast een Facebookpagina te beginnen. Na een jaar twijfelen en onzekerheid – want wees nu eerlijk een eigen blog beginnen is best eng – heb ik toch de stap gewaagd. Omdat ik het zó leuk vind om mensen te inspireren en te helpen een lekkere en gezonde recepten. Inmiddels ben ik 6 maanden online en gaat het super goed.”charlie3

Wat is volgens jou een healthy life?

“Een healthy life is gevarieerd eten, bewegen  – dat hoeft niet een diehard sport te zijn, maar kan ook een lekkere wandeling met de hond zijn – genieten en rust. Vooral dat stukje genieten is heel erg gezond, ontzeg jezelf niet teveel dat werkt niet!”

Je sociale media pagina’s zijn in een korte tijd enorm groot geworden. Wat zijn jou belangrijkste tips voor Facebook en voor Instagram?

“Ik denk dat mijn social media kanalen snel gegroeid zijn omdat ik het heel simpel heb gehouden: makkelijke recepten van producten die makkelijk verkrijgbaar zijn en ik ben dicht bij mezelf gebleven. Ik hou af en toe van een ongezonde hap, gek doen en lol hebben. Dit vind je dan ook terug in mijn foto’s, wees gewoon lekker jezelf!”

charlie4Wat of wie motiveert jou eigenlijk?

“Zoveel mensen motiveren mij, want iedereen heeft een eigen kracht! Zo motiveren mijn ouders mij nooit op te geven, motiveren mijn vriendinnen mij door hun positieve energie en motiveert mijn vriend mij door met kleine dingen gelukkig te zijn. Waarom ver weg kijken voor motivatie als zo dichtbij al motivatie genoeg te vinden is. Dat is veel meer haalbaar.”

Wat wil je graag nog bereiken in je carrière? 

“Dit jaar wilde ik heel graag een baan vinden die past bij mijn passie, dat is gelukt want ik ben nu werkzaam in het I Move for Health Centre in Zaandam. Ook wilde ik graag mijn eerste event organiseren, en ook dat is gelukt en uitverkocht! Momenteel is mijn e-book over een gezonde leefstijl in de maak, dus die ga ik ook binnenkort uitbrengen. En ik wil graag afstuderen als voedingsdeskundige. Ook daar word aan gewerkt! Uiteraard heb ik diep van binnen nog meer dromen maar ik hou ze even voor me, ik pak liever alles stap voor stap aan en zie wel waar mijn avontuur strand.”

charlieFoto’s: Instagram.com

You Might Also Like