FASHION Featured NEWS

MOTIVATIE MAANDAG: BLOGGER JAIR ZINO

maart 28, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: model en blogger Jair Zino.

Onlangs mocht ik samen met Jair modeadvies geven op een event. Het eerste wat me opviel was zijn enorm coole stijl en knappe kop, maar ook zijn passie en gedrevenheid spatte ervan af. Iets langer dan een jaar runt hij zijn eigen platform Jairzino.com. En eigenlijk, gaat dat tot nu toe bést wel heel lekker. Tijd voor een babbeltje.

Hoe is je platform ontstaan?

“Tien jaar geleden, toen ik als fulltime model werkte, had ik al een eigen website waar ik campagnes en blogs publiceerde. Dat was echt nog voordat social media groot werd. Ik deed dat altijd met zoveel plezier en daarom besloot ik een jaar geleden dit weer op te pakken. Deze keer vaak in samenwerking met PR bureau’s. Daarnaast heb ik ook de website brandmyname.nl, waar ik brand identities ontwikkel voor startende merken.”

Er zijn relatief veel meer vrouwen die bloggen dan mannen. Hoe denk je dat dit komt?

“Dat geldt in ieder geval voor blogs die over mode en lifestyle gaan. Vrouwen zijn daar gewoon meer mee bezig. Kijk maar naar het aanbod in vrouwenkleding of -tijdschriften dat vele malen groter is dan dat voor mannen.”

to-classy-3Naast blogger ben je ook model. Zijn die twee werelden goed te combineren?

“Zeker. In mijn blogs staan vaak beelden van mijn fotoshoots centraal. Ik heb een ‘aardig’ netwerk in de modewereld waardoor ik vaak shoots kan doen met bevriende modefotografen.” 

Hoe belangrijk is social media voor jou?

“Social media is een geweldig platform om je werk en interesses te delen, dus voor mij best belangrijk. Maar, ik laat mijn leven niet bepalen door mijn aantal volgers, of likes.”

Wat zou jij beginnende bloggers aanraden om ab-so-luut te doen?

“Blijf dicht bij jezelf, want dat maakt jouw blog persoonlijk en dat spreekt aan. Daarnaast zeggen beelden soms meer dan duizend woorden, dus ik zou anderen adviseren om echt te investeren in het maken van goed beeldmateriaal.”

Wat zou je graag nog willen bereiken in jouw (online) carrière?

“Een hype te starten! Het lijkt me te gek om via mijn blog een hype te creëren die wereldwijd wordt opgepakt. Maar dan moet mijn bereik nog wat groeien, haha. Nu kan ik nog niet leven van het bloggen. Maar, je weet nooit wat de toekomst nog brengt…

IMG_0186
Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like