Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: BIBI BREIJMAN

september 19, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: YouTuber Bibi Breijman (24).

Het begon in 2010 allemaal met kijkcijferkanon Oh Oh Cherso (kennen jullie ‘Kaboutertje’ nog?), maar inmiddels heeft Bibi zich ontpopt tot zeer succesvolle vlogger, zangeres (ze deed mee aan The Voice) en video-ondernemer. Én ze heeft net haar presenteerdebuut gehad als een van de gezichten van het RTL-programma Katwalk, waarvoor ze samen met Lizzy van der Ligt in de wereld van beauty, fashion en entertainment duikt. Hoe pakt ze haar rust? En wat zijn de voor- en nadelen van dat hele ‘online influencer’ zijn? Bibi, take it away!

Schermafbeelding 2016-09-18 om 10.39.00Schermafbeelding 2016-09-18 om 10.38.38
Allereerst, wat kunnen we van jou verwachten bij Katwalk?

“Ik ga op onderzoek uit op het gebied van beauty. Ik ga de straat op om mensen te interviewen over hun kijk op bepaalde beautyhypes of vraag bijvoorbeeld naar hun beautygeheimen.”

Je filmt ontzettend veel uit je eigen leven. Hoe plan je je tijd in? En wat doe je om je rust te pakken?

“Eerlijk? Als je het mij vraagt heeft een YouTuber nooit meer écht rust denk ik. Je bent 24/7 druk met je kanaal en continu bezig met vragen als ‘Hoe kan ik vernieuwen? Wat is leuk om te zien? Hoe laat moet ik dit uploaden?’, ga zo maar door. Zelfs als ik in bed lig ben ik aan het bedenken wat ik voor video’s ik kan maken. Als ik bijna in slaap val komen de beste ideeën ineens omhoog en dan moet ik het bed weer uit om het op te schrijven of uit te werken.”

Wat is het fijnste aspect van werken als YouTuber /online influencer? En het minst leuke?

“Het fijnste is dat ik lekker helemaal mezelf kan zijn. Of ik nou chagrijnig ben of sta te stuiteren, mijn volgers accepteren me zoals ik ben. Daarnaast geeft het je echt een kick als meiden op straat je herkennen en mega enthousiast zijn om je te zien. Het is geen uitzondering dat ik met een onbekende sta te knuffelen op straat haha. Het minst leuke aan de job is dat ik me soms erg opgejaagd voel. Mensen hebben 24/7 een mening over mij en over hoe ik iets doe en plaatsen die reacties onder mijn video’s en foto’s. Meestal is het gelukkig goed bedoeld, maar soms kan ik er heel onrustig van worden dus ik heb mijn meldingen uitgezet.”

bibi

Bibi en modeblogger Lizzy van der Ligt tijdens de opnames van Katwalk

Als je terugkijkt naar het ‘Oh Oh Cherso’ tijdperk uit je leven. Hoe ben je veranderd?

“Ik was toen nog wel echt een tienermeisje. Een stuk onzekerder ook. Nu gaat alles veel meer op mijn manier, ik bepaal zelf hoe ik word neergezet op mijn kanaal. En toegegeven: het is ook best fijn om niet iedere week weer voor de verrassing te staan en je af te vragen ‘hoe gaan ze me nu weer neerzetten op beeld’.”

Hoe belangrijk is social media voor jou?

“Voor mij persoonlijk? Vrij onbelangrijk. Maar voor mijn YouTube kanaal en als ‘influencer’ zijnde? Juist heel belangrijk. Het is wel echt je visitekaartje.”

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

“Dat komt van mijn oma. ‘Voor je het weet ben je oud en versleten. Geniet van ieder moment en laat iedereen lekker doen wat hij of zij wil in het leven.’ Ik twijfelde bijvoorbeeld of ik een auto moest kopen en toen zei ze me: ‘Gewoon doen! Anders staat dat geld maar op je bank, je moet genieten!'”.

Schermafbeelding 2016-09-18 om 10.41.37

Wat zullen mensen nou totaal niet verwachten?

“Sommige mensen zijn verbaast als ze horen dat ik alles zelf monteer en soms een hele dag werk aan één video.”

Wat hoop je het liefst nog te bereiken?

“Voor nu hoop ik dat ik nog lang door kan gaan met YouTube want er is niets mooiers dan van je hobby je werk kunnen maken en dat is me gelukt. En natuurlijk hoop ik ook op nog meer persoonlijke groeie en wellicht een grote presenteerklus in de toekomst.”

Wat zou jij beginnende vloggers aanraden om te doen?

“Verzin iets waardoor je ander bent dan de rest. En vooral: wees lekker jezelf!”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like