Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: ANOUK BUZIAU VAN GESPONNEN SUIKER

februari 5, 2018

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Onderneemster Anouk Buziau van Gesponnen Suiker.

Een goedlopende winkel met betaalbare fashion voor vrouwen runnen, het was de wens van Anouk en tsja, omdat ik nou eenmaal hou van een sprookje met een happy end, besloot ik haar voor deze rubriek te vragen. In Anouk’s winkel vind je iedere week (!) een nieuwe collectie, een concept waar ze vanaf het begin al achter staat. Super leuk natuurlijk, maar het betekent voor een onderneemster ook dat je het erg druk hebt. Tussen de kledingdozen en kleerhangers werden Kiki en ik ontvangen op Anouk’s kantoor, waar wij dit inspirerende gesprek voerden..

Laten we bij het begin beginnen: hoe is Gesponnen Suiker ontstaan?

“Een inloopkast zo groot, dat al mijn vriendinnen er hun outfit uit kunnen samenstellen. En niet alleen mijn vriendinnen, maar alle vrouwen en meisjes die er waarde aan hechten om er mooi en bijzonder uit te zien. Met deze droom ben ik Gesponnen Suiker in 2009 gestart in Zeist. Daar zaten we alleen niet helemaal op onze plek, we ontgroeiden deze plek. Op de bonnefooi zag ik het prachtige pand aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam, ik ben echt op de rem getrapt en meteen gaan kijken. Hier ben ik meteen op ingesprongen en Gesponnen Suiker in Amsterdam was een feit. Na een half jaar had ik besloten om uit Zeist weg te gaan, zodat we de volledige focus op Amsterdam konden hebben. Zo konden we de stijgende lijn die we met Gesponnen Suiker doormaakten, voortzetten en zijn we onwijs hard verder gegroeid. Zo hebben we door de jaren heen een heel groot bereik opgebouwd op social media, waardoor niet alleen klanten vanuit Amsterdam naar Gesponnen Suiker kwamen, maar juist vanuit heel Nederland de reis maakten naar de Jan Pieter Heijestraat, hoe tof is dat?”

Heb je altijd iets met fashion gehad?

“Ja, van kleins af aan al en dat is er ook met de paplepel ingegoten. Vroeger was het een droom van me om mode ontwerpster te worden. Ik vond heel veel aspecten super leuk en interessant aan fashion, ik heb een tijdlang aan TMO gestudeerd en daarna ben ik naar Amsterdam verhuisd en heb ik allerlei styling klussen gedaan. Vanuit daar kreeg ik de droom om mijn kledingkast beschikbaar te stellen voor iedereen, zodat iedereen uit mijn garderobe kan shoppen. Daarom wil ik dat mensen zich helemaal op hun plek voelen als ze aan het winkelen zijn, dat het net is alsof ze in hun eigen huiskamer aan het shoppen zijn.”

Ik ben wel benieuwd wat jij de grootste uitdaging vindt, op gebied van ondernemen…

“De grootste uitdaging vind ik dat je eigenlijk alles kan verzinnen wat je wil doen, the sky is the limit. Je kunt de leukste collabs en andere dingen opzetten voor je customers. We hebben bijvoorbeeld elke week bijzondere samenwerkingen met mooie merken, zodat we van al onze bestelde pakketjes echt een feestje kunnen maken. Zo springen we er net even uit en onderscheiden we ons van andere merken. Ik zie dit dus eigenlijk als een heel positieve uitdaging, je kan als ondernemer al je dromen waar laten maken.”

Wat is je motto?

“De allerleukste ‘snoepwinkel’ hebben voor echt iedereen. Ik vind het belangrijk dat werkelijk iedereen kan slagen bij ons. Het maakt niet uit welke style je hebt of naar wat voor soort item je op zoekt bent. Juist omdat we zo’n breed assortiment hebben, wil ik dat het voor iedereen echt speciaal is om te shoppen bij ons. Dit zie je dan ook terug in alles wat we doen en aanbieden: een lekker hapje en drankje tijdens het shoppen, goede service tijdens het winkelen en echte styling voor iedereen.”

En als je een rolmodel of grootste inspiratiebron moest aanwijzen, wie zou dat dan zijn?

“Misschien cliché, maar mijn moeder. Ze is ook een echte ondernemer en altijd bezig met nieuwe dingen bedenken, echt een hele grote bron van inspiratie. Van privé tot zakelijk zit zij nooit stil en dat inspireert mij enorm om altijd te blijven vernieuwen.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik heb zoveel dromen nog. Ik noem het dromen, omdat ik nooit ver vooruit plan. Juist om creatief bezig te blijven en in te spelen op de nieuwste trends. We hebben nu net de webshop live, daar ben ik heel trots op. We willen ons altijd blijven onderscheiden van de rest. De webshop is bijvoorbeeld ook helemaal in de style van Gesponnen Suiker: je kunt een hele look shoppen en we bieden een unieke service, de Suiker Service, aan. Hiermee kun je jouw items binnen 3 uur thuis (of op je werk) ontvangen. En last but not least, mijn jeugddroom, het zelf ontwerpen van mooie stukken met een eigen label voor Gesponnen Suiker lijkt me ook een mooie toevoeging.”

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like