Featured Interview TRAVEL

MOTIVATIE MAANDAG: ANNE DE BUCK

juni 6, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Anne de Buck van Your Little Black Book.

Iedereen kent Your Little Black Book wel, maar kennen jullie ook het gezicht achter de populaire hotspot-blog? Wij komen Anne de Buck regelmatig tegen op de leukste tripjes en restaurantopeningen maar kunnen nu helemaal niet meer om haar heen. Naast blogger, globetrotter en hotspotkenner is Anne namelijk vanaf nu ook auteur. Ze schreef niet één, maar twee boeken: Amsterdam City Guide én Wanderlust (met advies voor reislovers, zoals zijzelf). Niet zo gek dus, dat we haar even aan haar mouwtje moesten trekken.buckJeetje Anne, niet een maar gelijk twee boeken! Haha, wat doé je jezelf aan?

“Nou he? Dat heb ik mijzelf de afgelopen driekwart jaar ook wel eens afgevraagd.  Toen mijn uitgever Terra mij benaderde met de vraag of ik wel eens nagedacht had om een boek uit te brengen rond Your Little Black Book had ik de ideeën eigenlijk al ‘op de plank’ liggen. Na vier jaar lang over de leukste adressen in Amsterdam geschreven te hebben was de Amsterdam City Guide een open deur. Dat boek moést er gewoon komen! Maar… ik had nog een ander idee. Een lifestyle guide die helemaal in het teken staat van reizen en voor alle ladies is die net als ik ‘Wanderlust’ (de drang om te reizen) hebben. Met het idee voor beide boeken liep ik al ruim twee jaar rond in mijn hoofd. En nu zijn ze er eindelijk. Het schrijven was een groot feest. Maar OMG, wat een werk. Daar heb ik me totaal op verkeken. Ik dacht dat doe ik ‘even’, maar het was echt zo veel meer werk dan ik van te voren had gedacht. En tegelijkertijd heb ik ook nog de Amsterdam City Guide app laten bouwen me ruim 550 adressen die nu ook te downloaden is.”

Hoe is je website eigenlijk ontstaan? 

“Vrienden vroegen mij altijd om tips over Amsterdam of andere steden. Ook mijn tips voor andere steden als Berlijn en Parijs bleef ik maar doormailen. Zelf miste ik ook een site waar ik heen kon gaan als ik wilde weten wat welke nieuwe hotspots er open waren gegaan in Amsterdam. Ik speelde al lang met het idee om een blog te beginnen met de beste tips voor Amsterdam en city- en travel guides. Zo is Yourlittlebackbook.me ontstaan! Ik had nooit durven dromen dat mijn blog die als hobby is ontstaan een succesvol bedrijf zou worden. Nog steeds moet ik mezelf wel eens knijpen!”

Ik denk dat er heel veel mensen jaloers zijn op jouw job. Wat is eigenlijk het moeilijkste aspect van een reisblog runnen? 

“Die vraag krijg ik best vaak en ik vind het lastig om hier één antwoord op te geven. Ik denk dat de persoon achter de blog uiteindelijk zorgt voor het succes. Het runnen van een blog an sich is denk ik niet zo moeilijk, maar er commercieel gezien ook een succes van maken dat is een stuk lastiger. Dat commerciële inzicht moet je denk ik ook in je hebben. Voordat ik full time met Your Little Black Book aan de slag ging heb ik acht jaar als onder andere marketing manager gewerkt bij Sanoma. Die ervaring heeft mij zeker geholpen bij het verder uitbouwen van mijn reisblog.”

Wat voor advies zou je aan een beginnende reisblogger kunnen geven? 

“Voor iedere beginnende blogger zou ik als advies mee willen geven om goed na te denken wat je motivatie is om de blog te beginnen. Wat wil je er mee bereiken? Wil je een professionele blogger worden of is je blog een hobby? Dat maakt nogal een verschil voor je aanpak. Als je het mij vraagt zou de belangrijkste motivatie altijd moeten zijn dat je het leuk vindt je ervaringen met andere te delen. Het aantal reisblogs is de afgelopen jaren bizar toegenomen omdat veel mensen gratis willen reizen. Ik denk dat dit een verkeerde motivatie is. En ‘gratis’ is ook maar een relatief begrip, want het maken van mooie content na en tijdens je reis kost super veel tijd. En tijd is het meest kostbare dat er is! Dat is iets waar ik mijzelf als ondernemer de afgelopen jaren maar al te bewust van ben geworden.”buk2

Vergeet Spanje, Frankrijk en Griekenland even. Wat is je meest onverwachte fijnste vakantiebestemming? 

“Ik ben een groot fan van Johannesburg. Als ik dat vertel dan trekt iedereen vaak een beetje een vies gezicht. Want Johannesburg is in hun ogen nog altijd een gevaarlijke grote stad. Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat er delen zijn waar je echt als toerist niks te zoeken hebt, maar de stad is enorm in beweging. Wordt met het jaar hipper! Ik kom graag in de wijken Melville, Braamfontein en Maboneng. En vanuit Johannesburg ben je in een halve dag rijden in het prachtige Krugerpark voor een safari. Voor mij de perfecte combinatie tussen natuur en stad!”

Je bent continu op reis en ziet de mooiste plekken op aarde. Waarom heb je nog zo’n fascinatie voor wat er in Amsterdam gebeurt?  

“Sinds ik ruim 10 jaar geleden naar Amsterdam ben verhuisd ben ik op slag verliefd geworden op de stad. Het fietsen over de grachten als ik naar mijn kantoor ga maakt mij iedere dag nog intens gelukkig. Die liefde voor Amsterdam is de basis geweest van Your Little Black Book en nog steeds vind ik niets leuker dan nieuwe pareltjes ontdekken in mijn eigen stad. Ik denk niet dat ik hoor ooit nog wegga!”

Wat wil je het liefst nog bereiken? 

“Ik wil zo lang mogelijk blijven doen waar ik écht gelukkig van wordt. Het ondernemen bevalt mij ontzettend goed dus ik zie het nog wel gebeuren dat ik in de toekomst meerdere bedrijfjes op ga zetten. Als ik straks in Thailand op mijn strandbedje lig ga ik weer eens rustig nadenken over waar ik wil dat Your Little Black Book over een paar jaar staat. Ik ga eerst even genieten van de mijlpalen die ik nu bereikt heb met de lancering van de twee boeken en de city guide app.”buck2Foto’s: Presstigieux/Instagram.com

You Might Also Like