Featured Interview

MOTIVATIE MAANDAG: AMANDA VAN EFFRINK

augustus 15, 2016

Maandag: tijd voor een gesprek met een inspirerend persoon. Omdat op maandag wat extra inspiratie altijd welkom is. Én omdat er zoveel toppers zijn die het aandurven hun dromen na te jagen. Happy Motivatie Maandag!

Deze week: Styliste en mode-illustrator Amanda van Effrink.

De kans dat je Amanda al eens ergens hebt gezien is groot. Ze is namelijk met haar uitgesproken stijl niet te missen. Hét voorbeeld van: heb schijt aan de rest en draag wat je zelf leuk vindt. En in Amanda’s geval is dat alles wat met glitters, roze en printjes te maken heeft. En wij moeten zeggen: haar positiviteit en vrolijkheid werkt mega aanstekelijk. Vanaf het moment dat wij haar op onze oude werkplek bij Sanoma in de wandelgangen tegenkwamen, tot vandaag de dag: Amanda tovert áltijd een big smile op onze gezichten.amandaWat betekent mode voor jou? 

“Super dramatisch antwoord, maar mode is m’n leven. Ik vind het zó leuk. Word zo blij van nieuwe collecties, creatieve shoots, zelf ontwerpen, (online) shoppen en modeboeken. Ik lees, kijk, leer en shop elke dag. Omdat ik mode-styliste en mode-illustrator ben, is het logisch dat ik 24/7 mee bezig ben. Ik zou niet zonder kunnen en ook totaal niet willen.”

Je staat bekend om je prachtige, uitbundige en opvallende kledingstijl.  Maar is er ook iets dat je nooit zou aantrekken?

“Ik zou alles aantrekken als ik er maar m’n eigen Amanda-stijltje van mag maken. Ook al is het het meest onaantrekkelijke, onder-een-steen-gelegen item.. Geef me glitters, lijm en een schaar en de #Glitziegal look is zo weer gezet.”amanda2

Wat is het fijnste aspect van werken in de modewereld en welke is het minst leuke? 

“Vanaf dat ik jong ben wil ik al ontwerpen, schilderen, tekenen, creatieve dingen doen met mode. Ik ben heel blij dat dat me gelukt is en ik me daar elke dag mee bezig mag houden en er dus een deel van uit maak. Dat is toch wel het allerfijnste van alles uit de modewereld. Minst leuk is dat er soms zoveel te doen is, dat tijd kostbaar is. Zat er maar 80 uur in een dag! Dan zou ik nog zooooveel meer leuks kunnen bedenken en maken.”

Wanneer ben je eigenlijk begonnen met illustreren en hoe combineer je het met je werk bij Fashionchick?

“Als klein meisje tekende ik al over al op waar ik maar op kon tekenen. Ik heb het mezelf aangeleerd en ben er nooit meer mee gestopt. Mijn eigen #glitziegal stijltje is daardoor ontstaan en wordt super leuk opgepakt door grote merken en magazines. Omdat Fashionchick zo’n fijn bedrijf is, is het heel goed te combineren. De Fashionchick meiden supporten me juist heel erg met mijn illustratiewerk. En ik mag daar ook hele leuke illustratie klussen doen, zoals mijn eigen telefoonhoesjes collectie maken, T-shirts, postcards en vorig jaar zelfs een auto mogen ontwerpen met mijn tekeningen!”

Waar zie je jezelf over vijf jaar? 

“Over 5 jaar heb ik mijn eigen #glitziegal gallery, internationaal. Niemand kan dan meer om #glitziegal heen, je zal haar overal zien en iedereen wordt betoverd met glitter. Van theekopjes tot dekbedovertrek en van T-shirtjes tot backdrops van grote modeshows. En over de hele wereld exposeren met mijn werk. Ik wil het allemaal.”amanda3Foto’s: Instagram

Ben of ken jij een echte gogetter die het verdient om in deze rubriek te staan? Mail naar info@teteatete.nl!

You Might Also Like