Featured NEWS

MET DEZE SERIES KOM JIJ SOWIESO DE HERFST DOOR

oktober 19, 2016

De herfst, daar vinden wij natuurlijk geen bal aan. Tenzij je op een vrije dag de regen hoort kletteren tegen het raam en zelf lekker onder een deken op de bank kunt kruipen. Want dan gaat de tv aan en kan het binge-watchen beginnen. Gastredacteur Ellis Clay is daarom op zoek gegaan naar de meest belovende series van dit seizoen en in deze blog deelt zij 5 van haar nieuwe favorieten.

The Affair

The Affair vertelt het verhaal van Noah (schrijver, leerkracht, getrouwd, vader van 4) en Alison (serveerster, getrouwd, moeder van een overleden zoontje). Twee mensen die hopeloos verliefd worden op elkaar en jawel, een affaire beginnen. Een gevaarlijke affaire, want het leidt tot de dood van een familielid. Stukje bij beetje wordt de waarheid onthuld, waarbij het verhaal steeds vanuit een ander perspectief wordt verteld. Rete-spannend én bizar goed geacteerd. De Amerikaanse dramaserie won in 2015 dan ook een Globe Award for Best Television Series (categorie: drama) en seizoen 1 kijk je nú op Netflix.

Vlucht HS13

Ik weet niet hoe jij denkt over Nederlandse series, maar ik ben geen groot fan. Tóch wil ik een Nederlandse serie met jullie delen, want ik heb Vlucht HS13 ontdekt. Een oh zo spannende thriller over Liv (gespeeld door Katja Schuurman) en man Simon (gespeeld door Daniel Boissevain). Wanneer Simon onderweg is naar Barcelona stort zijn vliegtuig neer. Als echter blijkt dat hij nooit heeft ingecheckt begint een grote zoektocht. Wie is Iraanse vrouw met kind waarmee hij wordt gezien? Waarom wordt Simon verdacht van terrorisme? Wie ontvoert hem in een kofferbak naar Iran? Kijken, kijken, kijken!

Divorce

Jaaaaa, Sarah Jessica Parker komt terug op TV en wel met een eigen serie! In de comedyshow Divorce speelt zij Frances: een ongelukkige, ontevreden vrouw die niet meer van haar man Thomas houdt en wil scheiden. Maar of het leven daarna zoveel mooier wordt? De eerste aflevering is inmiddels uitgezonden op HBO en voor de dames die zoeken naar een fijne vrouwenserie: deze wil je niet missen!

Insecure

Nog zo’n heerlijke vrouwenserie: Insecure. Met in de hoofdrol Issa Rae, een moderne Afrikaans Amerikaanse vrouw die zowel lief en grappig als ontzettend awkward is soms. In de serie volgen we haar leven: haar werk, haar liefdes, haar vriendschappen, haar uitdagingen en frustraties. Deze bijna dertiger struggled namelijk met het Los Angeles leven, maar ook met het feit dat ze zich soms gediscrimineerd voelt. Perfect voor de lazy Sunday.

Westworld

Een serie om samen met manlief te kijken? Mijn tip: Westworld. Een science fiction slash drama serie. Westworld is een fictieve wereld; een technologisch geavanceerd pretpark waar al je dromen uitkomen. Bezoekers betalen duizenden euro’s voor een paar dagen in het Wilde Westen en worden op handen gedragen door hosts: robots. Maar dan gaat het mis: de robots keren zich tegen de bezoekers. Een tikkeltje voorspelbaar natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat het een erg goede serie is!

Foto: Jasper de Waal

You Might Also Like