Featured FOOD NEWS

MASTERCLASS CHOCOLADE MAKEN BIJ VAN SOEST

juli 19, 2016

Chocolate is always a good idea. Je snapt dat we daarom geen ‘nee’ konden zeggen tegen een samenwerking met chocolatier Van Soest Amsterdam. Samen organiseerden wij voor een select groepje pers een smakelijke masterclass chocolade maken. De highlights zie je hier.

Hoewel events organiseren niet onze main business is, begon het toch weer te kriebelen. En na een groots lanceringsfeest en een meer dan geslaagd Motivatie Maandag Diner, is de lat hoog gelegd. En wat is de succesformule voor tevreden gasten? Eén woord: chocolade.

Voor de hoeveelheid chocoladebonbons die wij in ons leven eten, weten we eigenlijk barweinig over hoe de goddelijke lekkernij gemaakt wordt. Gelukkig weet  Sandrina van den Akker van Van Soest Amsterdam daar alles van, dus is de zaak in deUtrechtsestraat de uitgewezen plek voor de masterclass. Wat blijkt? Zelf bonbons maken is helemaal niet zo moeilijk, als je maar de temperatuur van de chocolade goed in de gaten houdt en je de juiste tools hebt. Let’s do this!

Na een korte introductie wordt de groep in tweeën gedeeld: Team Melk (Kiki) en Team Puur (Hajar).

Florine van Enfait vult haar bonbonvorm en laat deze vervolgens weer uitlekken waardoor de chocoladeomhulsels voor onze bonbons ontstaan.

Florine van Enfait vult haar bonbonvorm en laat deze vervolgens weer uitlekken waardoor de chocoladeomhulsels voor onze bonbons ontstaan.

Als de bonbonvormpjes stevig genoeg zijn, kunnen ze gevuld worden met praline. Bastiaan van Schaik geeft het goede voorbeeld.

Als de bonbonvormpjes stevig genoeg zijn, kunnen ze gevuld worden met praline. Bastiaan van Schaik geeft het goede voorbeeld.

Stiekem afkijken bij de buurvrouw...

Stiekem afkijken bij de buurvrouw…

#bonbons maken ? #chocolade #sheworkshardforthemoney

A video posted by Bastiaan van Schaik (@basvanschaik) on

Terwijl de bonbons in de koeling stevig worden, gaan we aan de slag met de chocoladereepjes.

En dan begint

En dan is het tijd om de chocolade zo mooi mogelijk te versieren.

 

 

A photo posted by Maureen Powel (@maureenpowel) on

A photo posted by Hajar (@hajarscholten) on

Het resultaat was – zoals je ziet – om op te vreten. Bedankt Van Soest Amsterdam en alle lieve mensen die deze middag zo gezellig maakten. Op naar het volgende event!

You Might Also Like