Featured TRAVEL

KIKI’S S.O.S. VAKANTIE KIT: DIT GAAT ER ALTIJD MEE OP REIS

augustus 17, 2017

Veertig muggenbulten, verspreid over twee benen. Veertig. Zijn die beesten helemaal gék geworden?! Ik was nog geen veertien uur op de Antillen en compleet lek geprikt. Probeer dan maar eens de bulten te negeren en door te slapen in die tropische hitte. Eh, waarom had ik thuis ook alweer geen voorzorgsmaatregelen genomen? Dom, dom.

Een voorbereid mens telt voor twee. Cliché of niet, het ís gewoon zo. En dus reis ik haast standaard met een survivalpakket, a.k.a. de halve apotheek in mijn tas. Waarom? Je hebt altijd wel íets ongemakkelijks op reis, het bespaart je geld en je scoort meteen punten bij je reisgenoten. Welke producten ik voortaan standaard in mijn koffer slinger?

Blarenpleisters
Het liefst van die lekkere dikke met een zacht kussentje. Toen ik met mijn mutti op citytrip ging naar New York en vijftien (!) kilometer per dag liep, bleken we ze nodig te hebben. Ze kon me wel kussen toen ik die pleisters ineens onderaan mijn koffer vandaan toverde. Geen dank, mam, geen dank.

Aspirines/ibuprofen/neusspray
En denk nu niet dat mijn hele toilettas uitpuilt van de pillen, ik neem van alles maximaal een paar tabletten mee. En wat betreft de neusspray: die is sowieso je held. Ik werd in Thailand enorm verkouden van de airco en wat bleek? Ze verkopen daar amper neusspray. Bij de apotheek kreeg ik een gekke inhaler mee die voor precies vijf hele minuten hielp. Daar gaat je nachtrust.

vsm1Diarreeremmers
Nee sexy is het niet, maar in een supermarkt in Azië aan de balie uitleggen wat je precies hebt ook niet. So take my word: altijd diarreeremmers in je koffer. Je hebt te maken met een andere cultuur, eet anders en die op het eerste gezicht gezellige groene curry kan net iets minder gezellig indalen dan je had gedacht. Eww.

Prrrikweg gel
Die intro over de helse muggen, dat gebeurde op Curaçao. Had ik nou maar VSM Prrrikweg gel  in mijn koffer gestopt. Prrrikweg is een gezondheidsproduct op basis van natuurlijke ingrediënten en verzorgt de geprikkelde en rode huid na insectensteken. Ook in de Nederlandse zomer komt het goed van pas, bij muggenbeten en andere insectensteken zoals van een wesp, bij, daas, you name it 🙂

Ik zou zeggen: hou dit artikel in gedachten bij het inpakken voor je volgende tripje. Neem bovenstaande items mee in je koffer en die vakantie kan écht beginnen. Have fun!


Dit artikel is in samenwerking met VSM tot stand gekomen.

You Might Also Like