Featured NEWS TRAVEL

KIKI’S GROTE NEW YORK FOTODAGBOEK #52

mei 21, 2017

These streets will make you feel brand new, big lights will inspire you… Jep, Kiki was deze week in New York. Een stad zo níet te bevatten groots en impressive, dat je het haast niet in woorden kunt uitdrukken. Thank god voor ons fotodagboek. Een very American XXL-versie dit keer.

schermafbeelding-2017-05-21-om-14-12-27

Zij was nog nooit in New York geweest, ik ook niet, en dat was een schande. Je begrijpt: het werd tijd voor een grootste moeder/dochtertrip. New York, here we come!

ny18

Op het moment dat je de stad binnenrijdt, voel je meteen de energie. Het duurde serieus een dag of twee voordat ik eenmaal echt ‘geland’ was. Iets met een heel klein meisje en Alicia Keys songteksten.

kiki2

Maarrrr, toen dat landen dan eenmaal gebeurd was, werd er meteen geshopt op Madison Avenue, dat snap je.

ny17

De ultieme tip voor als je naar NYC gaat: haal een CityPASS. Ideaal, zeker als je voor de eerste keer in New York bent. Dit boekje geeft je toegang tot zes van de populairste bezienswaardigheden en het is in vergelijking met losse kaartjes kopen voor alle attracties véél voordeliger. Kijk hier maar even op www.nycgo.com en www.citypass.com/new-york

ny19

Good morning, Upper East Siders. Noem me een eppo, maar dit vond ik dus he-le-maal als een klein kind zo leuk. A la Gossip Girl zittend op de MET steps van het Metropolitain Museum of Art. Even een totaal Blair Waldorf en Serena Van der Woodsen momentje. Je snapt wie ik was in kwestie.

dscn1324

Oh enne, nog een Gossip Girl-momentje trouwens. ‘Spotted at Grand Central.’ Herinner je de eerste scène nog waar Serena terugkomt naar New York na een tijdje kostschool? Jep, die scène is opgenomen op Grand Central Station. Met recht het allergrootste en mooiste station wat ik ooit heb gezien.

ny15

Mijn moeder en ik sliepen in The Row NYC. Een kneiterhip hotel op twee minuten lopen van Times Square. Een perfecte locatie voor een eerste bezoek aan de stad, want je ligt enorm centraal. Ik noemde het ook wel het ‘Utrecht’ van New York.  Of je nu naar boven, onder, links of rechts wilt, je bent er in no-time. (Adres: 700 8th Avenue).

ny7

Mijn lievelingsmomentje van de dag. Als de schemer opkwam. De hitte werd minder, shoppen werd prettiger en de stad veranderde echt van karakter als de lichtjes aangingen.

ny6

Times Square by night. Best romantisch met die lichtjes en rookpluimen, niet?

ny16

Avondwandelingetje in New York. (En ja, we liepen dus zo’n vijftien kilometer per dag. Ook héél normaal schijnt.) Dus mijn grootste tip? Neem comfortabele schoenen mee, het liefst drie paar sneakers zodat je kunt wisselen. Oh, en blarenpleisters in de toilettas is ook geen overbodige luxe!

kiki1

En we beginnen de volgende dag weer met een ontbijtje in The Row. Ps: de koffie en cinnamon rolls zijn echt out of this world.

kiki5

Verliefd op de schattige straatjes in de wijk Little Italy. Het ligt zo’n beetje tussen SoHo en Chinatown in.

empire

Wil je de Empire State Building bezoeken? Doe dit dan vooral ’s avonds. De toren is tot 02.00 uur(!) geopend en vanaf een uur of tien word het er een stuk rustiger. Hoe leuk is trouwens het roze puntje?

ny1

It’s Britney Bitch. Eh, I mean Brooklyn Bridge.

ny9

En ook mijn bestie Roos en haar vriend Jan waren in New York. Met het grootste nieuws ooit. THERE HAVING A BABY!!! Is dit niet de leukste aankondiging ooit?!

dscn1283

Na een aantal dagen Manhattan word je al die toeristen eerlijk gezegd ook wel een beetje zat. En dan ga je dus de Brooklyn Bridge over en kom je terecht in dit soort heerlijke, rustgevende woonwijkjes.

kiki7

En natuurlijk werd er ook nog een plaatje geschoten bij hét Instagramwaardige straatje in Brooklyn.

kiki3

En bij een bezoekje aan New York ook niet te missen; het huis van Carrie Bradshaw uit Sex and the City. (Sorry mensen aan de Perry Street, jullie worden vast GEK van de toeristen).

dscn1239

Ongetwijfeld hetgeen wat het meest indruk op me heeft gemaakt. Een bezoekje aan het 9/11 Museum. Kijk ‘leuk’ is anders, dat wel, maar ik vind het een stukje geschiedenis wat inmiddels wel bij New York hoort. Daarnaast bouwen ze de tentoonstelling enorm mooi op. Van het heftige nieuws van de grootste terroristische aanslag in Amerika ooit, tot aan de slachtoffers, de hulpverleners, telefoontjes vanuit het vliegtuig tot aan de ravage en de wederopbouw van het Financial District.

dscn1246

Op het moment dat je de brokstukken in real life ziet die zijn overgebleven van de Twin Towers realiseer je je extra hoe heftig het allemaal geweest is. Stalen buizen zijn gewoon als een papiertje omgekruld en gevouwen.

dscn1250

Na het museum brachten we nog even een bezoekje aan het Memorial. Een gedenkplaats waar vroeger de torens stonden, omringt door een enorm vierkant met daarin alle namen van de slachtoffers. De aanslagen kosten bijna 3000 mensen het leven.

ny20

En hoe gek ook na zo’n indrukwekkend museumbezoek, het is weer tijd om om te schakelen. We gingen op bikingtour met Get Up and Ride en kwamen voorbij een zeer beroemd stulpje. Zegt het je niets? Hint: I’ll be there for youhouuuu. Juist, dit is hét huis waar Friends is opgenomen.

ny21

En dit was ongetwijfeld de coolste biketour ooit. We zijn we geheel Lower Manhattan afgegaan in zo’n vijf uurtjes tijd. Vergeet de taxi’s en de metro, een biketrip is écht het allercoolst om te doen in New York. Check hier de website van Get Up and Ride voor de tours die ze aanbieden.

dscn1454

En ja, natuurlijk moesten we ook nog even naar het Vrijheidsbeeld. Tipje: in plaats van óp het eiland een aantal uur ronddwalen waar eigenlijk niet veel te doen is kun je beter een boottour doen die vlak langs het beeld komt. Zo kun je ook uitgezoomde foto’s maken zonder dat je je nek verrekt en je verspilt niet een halve dag.

dscn1372

Moedertje On Top Of The Rock. En met die fijne CityPASS konden we zo, hatsakee, doorlopen.

dscn1375

Het bizarre uitzicht vanaf de top. Enne, dat groene vierkante park? Jep, that’s Central Park.

dscn1481

Een perfecte plek om naartoe te gaan trouwens, wil je de drukte van de stad even ontvluchten.

ny13

Om een ijsje met je mutti te eten en achterlijke selfies te maken ofzo.

ny3

Of om even uit te puffen en te genieten van het uitzicht.

ny8

Of om je totaal even Allie van The Notebook te voelen en te roeien bij The Loeb Boathouse. Echt een aanrader trouwens. Kost je 15 dollar en je kunt een uurtje varen Instakiekjes schieten.

ny2

New York in drie woorden? Voor. Herhaling. Vatbaar. Mijn god wat een intens toffe stad. Extra tip: zorg trouwens wel voor een goedgevulde portemonnee, want het is duur. En B: mocht je twijfelen om die kant op te gaan, ga in mei. Echt de perfecte maand voor een citytrip naar the Big Apple. Na de snertkou, en voor de bloedhitte. HEEL VEEL PLEZIER!

Foto’s: Nikon Coolpix A900.

You Might Also Like