BEAUTY Featured

‘KIKI, HOE DOE JIJ JE EYELINER?’

december 10, 2015

Ik denk dat ik ‘m al zeventig keer heb gekregen. De vraag: ‘Hoe doe jij je eyeliner?’, vaak gecombineerd met ‘Maar welke eyeliner gebruik je dan?’ Dus voor eens en voor altijd zal ik mijn geheim maar aan jullie prijsgeven.

Mijn eyeliner komt, tromgeroffel… Van de HEMA. Het is misschien wel de goedkoopste eyeliner die er bestaat en ik vind hem fan-tas-tisch. Ik ben serieus van mening dat een eyeliner zeker niet duur hoeft te zijn. De enige ingrediënten voor de perfecte wings zijn een steady hand en een dun kwastje, that’s it.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 9.42.30 PM

Maar goed, dan heb je dus een goede eyeliner gevonden, dan is vervolgens ook de manier hoe je de wing zet belangrijk voor het eindresultaat. Ik werd ooit opgemaakt door een van de vaste make-up artists van Estée Lauder en kreeg van haar de gouden tip. “Trek de wing iets meer omhoog dan de lijn van je eigen oog. Want als je de lijn van je oog volgt, dan kun je eerder een treurige blik krijgen.” Hup, omhoog dus met die wing! Sindsdien is mijn blik inderdaad opener.

Daarnaast: ik teken eerst de wing, en trek daarna pas het lijntje van links naar rechts. Werkt voor mij toch echt het beste. Oké – ook de eerste honderd keer toen ik eyeliner opdeed was het een drama, inclusief prikkende ogen en bizarre uitschieters. Het is een kwestie van talloze keren herhalen, totdat je eenmaal the feeling te pakken hebt. Good luck!eyeliner_490x225

Fotos: Flickr / Instagram

 

 

 

 

You Might Also Like