Featured FOOD

KOKKERELLEN TIJDENS DE KOOKWORKSHOP VAN DILLE & KAMILLE

februari 1, 2016

Tête-à-Tête werd uitgenodigd om een middagje te kokkerellen voor een wel heel bijzondere boekpresentatie. Aanleiding: het nieuwe kookboek Keukengeheimen van Dille en Kamille.  

Als lifestylejournalist kom je op bijzondere plekken. De ene dag zit je front row tijdens Amsterdam Fashion Week en de andere dag sta je – heel fashionable – met een schort om in de keuken te giechelen. Maar Tête-à-Tête stond niet in zomaar een keuken, het was de volledig uitgeruste Dille & Kamille workshopkeuken. Voor mij, en iedere kookfanaat, een absoluut walhalla want: alle, werkelijke alle(!) keukengerei heb je hier tot je beschikking. Zelfs de niet al te kookgrage Kiki raakte ervan onder de indruk (“Wat? Een eidooierscheider? Wat súper handig!”).

In het boek Keukengeheimen van Dille & Kamille wordt uitgebreid aandacht besteedt aan de verschillende kooktechnieken. En hoe beter te lanceren door ons die technieken even te laten uittesten?

Menu

Samen met een aantal foodjournalisten en bloggers gaan we aan de slag. Op het menu staat: bruschettas, albondígas (Spaanse gehaktballen), aardappelrösti, Caesar salad én tiramisu. Team Tête-à-Tête besluit zich direct over de salade te ontfermen want dan mochten we gebruik maken van een vijzel. Dat zie ik zo vaak in kookprogramma’s maar gebruik het zelf nooit. Wat een heerlijk ding! De croutons, sla en eitjes waren binnen no time klaar maar de dressing was nog even een klusje. Maar, met genoeg ansjovis kom je een heel eind.

Oorlogsveld in de keuken

Na drie kwartier zag de prachtige keuken er een beetje uit als een oorlogsveld. Maar dat was oké want: de gerechten waren klaar! Dan volgt alleen nog maar het allerleukste gedeelte van koken: eten! Onze Caesar salad was een succes 😉

dilleKeukengeheimen is verkrijgbaar voor 12,95 in alle Dille & Kamille winkels en online.

You Might Also Like