NEWS

JAMES BOND EVENT VAN BELVEDERE

november 15, 2015

Toen wij de uitnodiging binnen kregen voor een mysterieus James Bond-evenement dat werd omschreven als ‘hét evenement van het jaar’, waren we naast geïnteresseerd ook een beetje sceptisch. Little did we know dat deze avond zó legendarisch zou worden.

Ik neem je terug naar 8 oktober 2015. Na een paar weken telkens mysterieuze anonieme sms’jes ontvangen te hebben, stond wij om 19.04 stipt (geheel volgens de instructies van het laatste sms’je waarin ein-de-lijk de plaats en tijd werd doorgegeven) bij The Oyster Club. Met onze nieuwste jurkjes aan en onze lippen gestift staan wij met een drankje in onze handen om ons heen te kijken. “Is dit het?”, lijken andere genodigden te denken. Precies op dat moment tikt een prachtige vrouw op onze schouders. Ze fluistert: ‘Come with me, please’ en Kiki en ik worden naar de achteruitgang van The Oyster Club geleid. We staan midden op het veld van het Olympisch stadion. Spannende James Bond muziek galmt door het stadion en een lange blauwe loper leidt ons naar een Range Rover met chauffeur die de deur netjes ophoudt. Wij stappen in en het avontuur kan beginnen.

Olympisch Stadion_Fotocredits JAX FotografieDe chauffeur zegt niets en snelt zich uit het stadion. Na vijf minuten, en nog steeds geen idee waar wij heen gaan, reikt hij ons een enveloppe aan. Onze missie wordt duidelijk. Wij moeten á la James Bond een vrouw in nood helpen. De auto komt in de NSDM-werf in Amsterdam Noord tot stilstand. Voor ons staat een enorme hijskraan en wij worden verzocht naar binnen te gaan. Via een heel erg klein en krakkemikkig liftje gaan wij het smalle gebouw ontdekken. Als wij de deur van een kleine kamer, hoog in de lucht, openen staat daar plotseling presentator Dennis Weening. Hij legt ons de opdracht uit: red het vergiftigde model door haar de juiste woorden toe te fluisteren.

What took you so long?

Op de volgende verdieping komen we een kamer binnen. In de hoek van de kamer hangt een grote digitale klok die gelijk begint met aftellen: 12 minuten. Ik realiseer me gelijk: wij zitten in een Escape Room! Wat er in de komende 11 minuten gebeurde, kan ik niet meer navertellen. Ik herinner me heel wat gekrijs, geren, gestress en uiteindelijk gejuich. We hadden de geheime boodschap ontcijferd! In de kamer boven de Escape Room lag het prachtige model in bed, maar na onze bevrijdende woorden ‘What took you so long?’ ontwaakt ze. We saved the day, tijd voor een borrel.James Bond

Maar ho, we zijn er nog niet. Op naar de volgende locatie. Onze chaffeur leidt ons naar de haven en laat ons daar achter. Plotseling verschijnt er een soort Belverdere-partyboot en worden we meegenomen over het IJ. Het is buiten donker maar ons oog valt op de kapitein: Zijne Hoogheid Prins Bernhard van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven. Dat is nog eens reizen in stijl! In de buurt van het Centraal Station helpt gentleman Prins Bernhard ons veilig uit de boot stappen en dan verdwijnt hij weer op de wateren.

Okura_bondgirls_fotocredits_Hans&GrietjeOpnieuw staat een luxe wagen ons op te wachten om naar de eindbestemming te gaan: de Presidential Suite van het Okura Hotel. Deze kamer (kamer? Het is een heel appartement inclusief bioscoop) kost zo’n 4.000 euro per nacht. Wie wil leven als James Bond, moet er wel wat voor over hebben. Maar aangezien wij net als James Bond hebben gewerkt, mogen wij nu ook feesten als James Bond. Denk: prachtige modellen, luxe hapjes en natuurlijk vodka martini’s. Shaken, not stirred! Ik denk dat we zonder blikken of blozen kunnen zeggen dat dit ‘hét event of the decade’ was.

Foto’s: JAX Fotography

You Might Also Like