BEAUTY Featured NEWS

IVVY-CHLOE GEEFT ZICH BLOOT: ‘IK HEB MIJN BUIKVET LATEN BEVRIEZEN’

februari 28, 2018

Voor ons allemaal, zichzelf én de wetenschap stelt redacteur Ivvy-Chloe van de Geer haar lichaam beschikbaar ter onderzoek. In haar nieuwe rubriek ‘Ivvy-Chloe geeft zich bloot’, tackelt ze al haar zelfbenoemde ‘probleemgebieden’ en test ze uit welke behandelingen wél of absoluut niet de moeite (en het geld) waard zijn. Deze keer: vet laten bevriezen.

Er zijn twee dingen waar ik een hekel aan heb: mensen die voor mijn voeten lopen én mijn buikvet. Je kunt net zo veel met je handen en voeten bewegen als je wilt, maar ze gaan niet weg. Allebei niet. Maar even serieus, het maakt mij al jaren onzeker (dat buikvet dan, niet die mensen voor mijn voeten). Nu ben ik er gewoonweg klaar mee. Ik ben 27, kijk al minstens 15 jaar vol verwondering naar supermodellen in de bladen, eet gezond, let op m’n calorieën, sport minimaal vier keer per week en tóch zit ik vast aan dat ding. Die zwemband, die fannypack, dat balkon, die boei, dat stuk bumperklever onder m’n navel. ARGGHHH, ik wil er nu echt van af!

Cool vet? Vet cool!

Liposuctie is nooit een overweging geweest. Ik bedoel, ik vind het heel irritant hoor die bijrijder, maar als je mij overstuur wilt hebben moet je het over naalden, spuiten, prikken en snijden gaan hebben. Nu hoorde men in de straten van Amsterdam fluisteren over het bevriezen van vet. 25-35% vet weg vriezen zonder littekens en zonder downtime. De een zweert erbij en de ander zegt nog geen millimeter verschil te zien: is het weggegooid geld? Ik ben absoluut geen gier, maar geld tegen een loze belofte aangooien is voor de rijkste gap ter wereld nog te veel.

Speaking of money, ik wil jou én de belastingdienst even op het hart drukken dat ik niet betaald krijg voor dit artikel. Ik omschrijf puur en alleen wat mijn ervaringen zijn.

Nu heb ik mij laten vertellen er maar één vriesmethode te zijn die werkt en de rest is BS (vrije vertaling: bullshit). Dus Coolsculpting Centers it was! Coolsculpting Centers heeft in totaal zeven vestigingen, dus ik sta alleen in voor behandelingen bij één van deze vestigingen: op de Van Baerlestraat in Amsterdam. Ik bespaar je verder de meeste technische en medische details, maar hun behandelingen hebben het FDA keurmerk, wat betekent dat deze 10 jaar lang getest zijn en aan alle eisen voldoen. En de behandelingen worden uitgevoerd door BIG geregistreerd behandelaars, wat erg fijn is voor de geruststelling in het hoofd. Daarnaast hebben zij feitelijk gezien de hoogste cijfers op het gebied van klanttevredenheid (maar liefst tussen de 92% – 95% tevreden na behandeling, red.).

En toen was het zover…

Of ik zenuwachtig was? Ik kon heel goed doen van niet. Lees: best wel dus. Maar om heel eerlijk te zijn, gingen de zenuwen vrij snel weg. De behandelaar leek qua uiterlijk een beetje op m’n moeder en ze was bijna net zo lief als zij, dus ik was al snel op mijn gemak gesteld. Lieve Gytha, als je dit leest: ge bent unne toppert!

Ik neem je even mee door het hele proces:  Stap 1, mijn favoriete deel: ga in de stoel liggen. Stap 2: buik schoon maken en insmeren met honing (of het leek op honing, ik heb het niet geproefd). Stap 3: een soort borstvoedingpomp, de Cycle, wordt vacuüm op het rampgebied gezogen (kietelt). Stap 4: de temperatuur daalt tot min 11 graden (koud). Stap 5: 25 minuten stil zitten, boekje lezen, Instagrammen, thee drinken en koekje eten (winning). Stap 6: veel masseren (auw).

En dan nu mijn gevoel tijdens het proces: De eerste vijf minuten zijn een bevroren hel. Het prikt en ik word een beetje claustrofobisch van het feit dat ik aan een apparaat vast zit. Maar goed ik word al knetterlijp als mijn jasrits blijft steken, dus dat valt te bagatelliseren. Na minuut vijf wordt de ijzige kou gevoelsmatig zo’n plus 80 graden en vrijwel meteen erna gevoelloos. Dus ja, de eerste vijf minuten zijn redelijk onprettig, maar daarna is het goed te doen! Zodra de behandeling klaar is, heb ik het gevoel alsof ik door Rico Verhoeven in elkaar ben getimmerd. En dan begint de fun pas echt: beursheid weg masseren. Geen pretje! En ik doe dit voor jullie hè!

Inmiddels ben ik drie weken verder en ja, ik zie al verschil! De voor en na foto’s volgen nog, want je mag pas na 8 à 16 weken vergelijken. Benieuwd naar resultaat? Blijf nog even hangen, want de foto’s zijn binnenkort te zien op Tête-à-Tête en op mijn Instagram. Mocht je nog vragen hebben, mag je mij altijd een privéberichtje sturen! Voor meer inhoudelijke vragen verwijs ik jullie door naar de website van Coolsculpting Centers. Wordt vervolgd dus!

Groetjes, jullie favoriete wetenschapsexperiment.

Ps. Je kunt gratis een intake inplannen om te kijken of de behandeling geschikt voor je is, mocht dit zo zijn, hoef je alleen dit artikel te laten zien en krijg je 10% korting op jouw gehele behandeling!

You Might Also Like