Featured TRAVEL

INPAKKEN ALS EEN PRO? DAT DOE JE ZO!

mei 13, 2016

Voor iemand die best vaak op reis gaat, ben ik een waardeloze inpakker. Het begint altijd goed en georganiseerd en eindigt met zitten op mijn koffer in de hoop hem zo tóch dicht te krijgen. Herkenbaar? Lees dan gauw verder want met deze tips wordt inpakken een eitje.

Tête-à-Tête was onlangs bij het Het ‘How to pack’-event van Samsonite, dat geheel in het teken stond van goed voorbereid op reis gaan. In de tofste suite van het Art ‘Otel gaf reisjournalist Sabine de Witte haar beste tips. Ik heb éxtra goed opgelet voor je (en mezelf natuurlijk) Ben je er klaar voor? Hier komen ze!

1: Rollen of vouwen

Ben jij een roller of een vouwer? Door het oprollen van je kleding kun je de ruimte in je koffer goed verdelen. Rol je spijkerbroeken in ieder geval op en leg ze onderin je koffer.

2: Multifunctionele douchemuts

Die douchemutsen die je wel eens meeneemt uit hotelkamers zijn niet alleen handig om je haar droog mee te houden onder de douche. Sabine gebruikt ze om schoenen in te stoppen. Want die afgetrapte sneakers bij je mooie zomerjurkjes in de koffer smijten is niet zo hygiënisch.

3: Toilettas -> exit

Reis jij nog met een grote toilettas waar al je verzorgingsproducten in zitten? Weg ermee. Die grote logge dingen zijn van onmogelijk om een plek te geven in je koffer. Je kunt veel beter met meerdere transparante tasjes werken. Deze zijn veel makkelijker over je koffer te verspreiden én je kunt gelijk zien wat erin zit. Bovendien is het als je alleen met handbaggage reist, extra handig om al je vloeistoffen al in een doorzichtig tasje te hebben. Scheelt weer tijd bij de douane.

4: Zwaarste kleding aantrekken

Deze ken je vast al, maar toch de moeite waard om te benoemen. Ga je naar een zonnig oord maar wil je toch voor de zekerheid een warme trui of jas mee? Trek die dan aan tijdens je reis. Alles wat je aan hebt, gaat wél mee maar neemt in je koffer géén ruimte in. Ook heel handig als je ietsje pietsje te veel hebt geshopt en je met veel meer kleding terug naar Nederland reist. Laagjes aantrekken. Het wordt misschien zweten op het vliegveld but it’s worth it.

5: Stop de kreukels

Over kleding gesproken… Neem jij ook sommige items niet mee omdat je weet dat het één grote kreukelboel wordt in de koffer? Met deze tips overleeft het kledingstuk het wel: Rol het voorzichtig op en zorg ervoor dat het in je koffer niet al te veel kan heen een weer bewegen. Hang het kledingstuk direct bij aankomst uit in je hotelkamer. Zie je alsnog kreukels? Hang het in de badkamer en zet de hete kraan aan. Het stoom dat ontstaat zal de kreukels uit je lievelingsblouseje halen.

6: Hou je in

Als je altijd last hebt van een veel te volle koffer met allemaal items die je toch niet draagt (lees je mee, Kiki?!) is er één tip: hou je in. Natuurlijk wil je op alle omstandigheden voorbereid zijn, maar denk even goed na welke setjes je waarschijnlijk wel aan doet en welke niet. Combineren is hier het codewoord. Ook kun je met de juiste accessoires kom je ook een heel eind.

Foto: Foter

You Might Also Like